Hårfarge | Fargerikt hår

Drømmehår med fantasifarger

I løpet av det siste året har vi sett en hel haug med tradisjonelle hårregler bli brutt. Nå når hjemmefarging er enklere enn noensinne og tilgjengelig i alle regnbuens farger, tar flere av oss sjansen til å prøve ut fargerike og fantasiaktige hårfarger og teknikker. Det er en morsom og kreativ måte å uttrykke personligheten din på, og du kan endre farge så ofte du vil med minimal innsats.

Fremtiden ser lys ut

null
© istock

Uten tegn til nedbremsing vil denne flerfargede trenden fortsette langt inn i 2021.  I løpet av det kommende året kan vi fortsatt forvente å se en hel palett med farger – fra de blekeste pastellene til de mest lysende neonnyansene. Det ryktes om at rødt er en viktig trend – med alle toner fra klassisk, iøynefallende knallrødt til kastanjebrune, flammende nyanser. Og i den andre enden av spekteret forsvinner ikke pastellene – men du kan forvente å se nye og kreative kombinasjoner av farger og teknikker.

Slik finner du frem til ditt fantasihår

null
© istock

Som med mange hårfarger er det ikke alltid lett å farge og vedlikeholde, og enkelte hårtyper krever mer arbeid enn andre. Hvis du har mørkt hår og er ute etter en dramatisk fantasifarge, må du sannsynligvis bleke det først hvis du vil at fargen skal vises. Jo lysere  farge du ønsker at håret skal ha, jo lysere må håret være når du tilsetter fargen. Enkelte nyanser blekner raskere, som f.eks. pasteller, som har mindre pigment, og derfor som oftest blekner raskere enn lysere farger. Dette gjør at man må bruke mer tid på vedlikehold, men på den andre siden får du muligheten til å endre farge oftere. Når du har valgt farge, er neste trinn å bestemme hvor du vil ha fargen – over alt, highlights eller et sted midt imellom? Dette er den morsomme delen.

Tre inspirerende looks du kan prøve hjemme

null

Rosa – fra sterk til pastell

Skap drama ved å velge en iøynefallende rosa nyanse over det hele, som Schwarzkopf 093 Shocking Pink by LIVE. Du kan også blande den med balsamen for å lage en pastellnyanse og skape din egen tofargede kombinasjonseffekt med forskjellige rosatoner.

null

Levende fiolett

Hvis du har mørkt hår og ønsker å prøve en ny look med minimal innsats, en farge som Schwarzkopf Pure Purple by LIVE er et flott valg for mørkere hår. Resultatet er en nydelig fiolett nyanse som får folk til å snu seg etter deg, men som allikevel er i den dempede enden av den fantasifulle fargeskalaen.

null

Pops of colour

Hvis du elsker ideen om fantasifarger og er fristet til å følge trenden, men ikke er helt klar til å gi slipp på din naturlige hårfarge, kan highlights være et godt kompromissHighlights er strategisk plassert i håret slik at de bokstavelig talt "titter ut ", så du kan eksperimentere med farger uten å måtte forplikte deg for mye. Siden de ofte er skjult i lagene under, er de ikke alltid åpenbare, men når du beveger deg eller styler håret på bestemte måter, dukker de opp for å skape diskré drama. Hvorfor ikke velge rødt med Schwarzkopf 035 Real Red fra LIVE?

The sky's the limit

Noen grunnleggende pleieregler vil få de flotte fantasilokkene dine til å vare litt lenger – ikke opphold deg i solen, så varer fargen lenger, ikke vask håret for ofte og vask det med lunkent vann. Bortsett fra det - er alle andre regler der for å brytes. Hår i 2021 handler om å ha det gøy og vise hvem du er.

 

Klar for å prøve dette hjemme? Følg veiledningen vår for å få det beste resultatet med LIVE Washout-farger!

oppdag: