Skip to Content

Farge ettervekst hjemme

Elena Kharichkina dye your roots

Friske opp fargen på hårrøttene – hvordan farge etterveksten hjemme

Enten håret ditt er rødt, karamellbrunt, sort, stripet, platinablondt, askeblondt eller gyllenbrunt – farger du det regelmessig hjemme? Da vet du sikkert hvor irriterende det er når røttene blir synlige. Heldigvis kan du farge etterveksten selv hjemme. Vi har samlet noen tips til hvordan du farger røttene selv.

Enten det er din naturlige hårfarge eller et uvelkomment grått hår som stikker seg frem under hårfargen, kan dette avhjelpes ved å farge røttene hjemme. Har du valgt en toning, vil denne gradvis vaskes ut og varer i omtrent seks til åtte uker. I løpet av denne tiden må du gjenfarge etterveksten oftere. Derfor kan en permanent farge være den beste løsningen siden den varer mye lenger. Hvis du ikke er modig nok til farge etterveksten selv, finnes det andre alternativer, som f.eks. hårpulver med farge eller spesielle frisyrer som hjelper deg til å skjule etterveksten – i det minste for en liten stund.

Farging av etterveksten – hvordan gjør jeg det?

For å farge etterveksten trenger du en spisskam og rett hårfarge. Kontroller at den nye fargen er helt lik fargen på resten av håret, slik at du får et jevnt resultat. Ta av smykker og ta på deg en gammel t-skjorte. Legg et mørkt håndkle rundt skuldrene for å beskytte deg mot fargeflekker. Du trenger også hårnåler eller hårklips for å holde de enkelte seksjonene av håret på plass. Andre hjelpemidler, som engangshansker, finner du i esken med hårfarge. Vi vil nå, steg for steg, forklare hvordan du kan farge etterveksten selv:

 1. For å velge riktig produkt må du finne din nåværende hårfarge og den nyansen du ønsker å oppnå i en guide over fargenyanser.
 2. Del håret ditt i fire seksjoner. Dette gjør du enkelt ved hjelp av spisskammen. Bruk den til å lage en horisontal linje i nakkepartiet fra øre til øre. Del den nedre seksjonen i to like store deler med en midtskill. Håret øverst på hodet må også deles i to like store seksjoner med en midtskill.
 3. Nå skal du påføre fargen. Start med nakkepartiet siden håret der trenger lengre tid for å absorbere fargen enn håret øverst på hodet. Påfør farge på røttene på den nederste venstre delen av håret. Sikre at hårfestet dekkes helt med farge, men sørg for at du ikke farger for mye over det håret som er farget tidligere. Dette vil gi et jevnt resultat.
 4. Når det nederste håret nå er farget, går du videre til neste seksjon. Med spisskammen finner du ut hvor langt en centimeter er fra hårfestet og begynner å påføre farge opp til dette punktet. Gjenta denne prosedyren hårlokk etter hårlokk til den første seksjonen av håret er farget.
 5. Det neste steget er å farge den andre seksjonen av håret og fortsette på samme måte som med den første – farg røttene fra hårfestet til ca. en centimeter langs hårstrået.
 6. Nå er det tid for å farge de to øverste seksjonene – gjenta stegene som tidligere og arbeid deg videre til panneområdet.
 7. La hårfargen virke. Nøyaktig virketid for fargen er angitt på esken. Still inn et varslingsur eller en timer på smarttelefonen slik at du passer på tiden.
 8. Når alarmen ringer, må du skylle ut fargen. Når du ser at vannet blir klart, er håret skylt grundig nok. Bruk en balsam som vil gi ditt nyfargede hår den rette glansen.

Føn og form håret slik du ønsker!

En fin oppfrisking av etterveksten ved hjelp av Blonde 10.21

Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...

  Vi vil vise deg hvordan du skjuler dine grå hår og får tilbake hårets naturlige utseende. Ønsker du å bære ditt grå hår med stolthet denne sesongen? Da har du kommet til rett sted – bla nedover for å lese våre tips for hvordan du med stolthet kan leve med naturlig grått hår.

  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...

  Med denne ettertraktede fargeteknikken kan man trylle frem en skreddersydd wow-faktor – og håret ser utrolig naturlig ut. Men hva er egentlig balayage? I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om teknikken.

  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...

  Les videre og finn ut hva du bør tenke på når du bleker håret ditt, og hvordan man kontrollerer uønskede effekter.

  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...

  Tenker du på å endre stil i 2021? I denne artikkelen vil vi ta for oss noen av favorittrendene innenfor hårfarge for 2021, og gi deg våre beste tips om hvordan du oppnår dem.

  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...

  Sombré betyr «softly shaded», og denne looken har enda mer delikate og nyanserte fargeoverganger enn storesøsteren ombré. Dette skaper vakre skygger mellom de mørkere og lysere partiene i hårets ulike farger og lengder.

  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...

  Leter du etter en fargeendring ? Men hva slags produkt bør du velge: glansvask eller permanent? Vi har noen gode råd:

  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...

  Spesielle hårfarger og frisyrer må velges omhyggelig for å oppnå best resultat. Vi hjelper deg med farge- og stylingtips.

  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...

  Det er gårsdagens mote å kun ha en naturlig eller nær naturlig farge på håret. Slipp løs fargegleden og kreativiteten!

  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...

  I løpet av det siste året har vi sett en hel haug med tradisjonelle hårregler bli brutt. Nå når hjemmefarging er enklere enn noensinne og tilgjengelig i alle regnbuens farger, tar flere av oss sjansen til å prøve ut fargerike og fantasiaktige hårfarger og teknikker. Det er en morsom og kreativ måte å uttrykke personligheten din på, og du kan endre farge så ofte du vil med minimal innsats.

  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...

  Etter en lang vinter som føles som den aldri tok slutt, kan vi knapt vente til vårens ankomst, da den kommer med bud om sommer og lysere, solfylte dager. Med våren rett rundt hjørnet, er tiden perfekt til å friske opp utseendet og gjøre deg klar for sommeren med blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det lett og billig å oppnå en look på salong-nivå ved hjelp av praktiske hjemme-sett.

  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...
 • Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!

  Blondt hår

  Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!
  ...