Hvordan dekke grått hår

Opplev Natural & Easy

Natural & Easy fra Schwarzkopf er det opplagte valget, uansett om du vil fremheve din naturlige hårfarge eller eksperimentere med andre fargerike nyanser. Vi tilbyr en farge av høy kvalitet med opptil 100 % gråhårsdekning, og som samtidig gir næring og beskyttelse til håret ditt. Med et større fokus på naturlige ingredienser og bærekraftig emballasje gjør vi vårt beste for både naturen og håret ditt.

Hvordan dekke grått hår

Ønsker du å skjule grått hår helt, bør du velge en permanent hårfarge med god dekning av grå hår. Vi anbefaler at du gjør deg kjent med informasjonen som vises på baksiden av forpakningen: Fargeeksemplene vil angi mengden av grått hår som fargen kan dekke. Husk at ikke hver eneste permanente hårfarge har 100 % dekning av grått hår.

Har du kun noen få grå hårstrå, kan du prøve å dekke dem individuelt. Du bør imidlertid be frisøren din om hjelp for å finne riktig nyanse som matcher resten av håret.

Har du kommet forbi gråstenk-fasen (når du bare har individuelle grå hår) og håret har blitt helt grått, bør du sikre at fargeendringen ikke blir for ekstrem. Endrer du fra grått til sort, kan du kanskje få et litt yngre utseende, men kontrasten mellom håret og ansiktet kan bli for hard. Å gå fra en lysere nyanse til en mørkere er også en stor endring som krever en total make-over.

For å oppnå et naturlig resultat anbefaler vi at du velger én nyanse lysere enn din naturlige farge. Dette sikrer et mer harmonisk resultat, og forebygger også fremtredende ettervekst.

Farge grått hår: De beste teknikkene

Hvis du er blond og kun har fått dine første grå hårstrå, anbefaler vi at du legger striper i håret og bruker en  dus glansvask. Jo mer grått, desto høyere nyanse bør brukes. Gå for askeblond – det forebygger et gulaktig preg og avslørende ettervekst som krever mer vedlikehold.

Blonde nyanser som både lysner og dekker grått hår, har vært tilgjengelig i noen år – en ideell kombinasjon for tidligere blondiner som har fått grått hår. Naturlig blondt hår har en tendens til å bli gradvis mørkere før de første grå hårene vises.

Har man medium blondt til sort hår, kan man bruke  produkter for repigmentering. Disse har fargeforløpere som tilpasser seg pigmentmangelen i grått hår og nesten nøyaktig kopierer den naturlige fargen. Håret må imidlertid være helt ubehandlet for at repigmenteringen skal virke, og den virker ikke på naturlig rødt hår.

For å dekke noen få grå hårstrå eller grå røtter mellom frisørtimene, er hårmascara en ideell og lettvint løsning. Som navnet indikerer, fungerer den som en mascara. Applikatorbørsten gir presis påføring, og produktet kan enkelt vaskes ut.

Natural and easy 533 packshot
Natural & Easy gir inntil 100 % gråhårsdekning.

Hvordan pleie farget hår

Alle elsker glansfullheten i nystelt hår! For å sikre at denne effekten vedvarer, kan du bruke en spesialbehandling for farget hår en gang i uken. Riktig sjampo og balsamen kan også bidra til at fargen varer lenger – som f.eks. produktene i Gliss Color Protect & Shine-sortimentet. Produktene inneholder en innovativ sammensetning utviklet med UV-filter og paranøttolje og er spesielt utviklet for å møte behovene til farget hår.

Grått hår: bær det med stolthet!

Hva om du ønsker å beholde ditt grå hår uten å farge det? Da er dette noe for deg. Du kan sørge for en mer permanent glans og nøytralisere eventuelle gulaktige skjær forårsaket av soling og svette ved å bruke en sølvsjampo. Dens fiolett-blå pigmenter opphever gult og gir en vakker sølvglans til grått hår. Du kan veksle mellom disse sjampotypene og dine vanlige produkter etter behov.

En god klipp gir et stilfullt, grått hår. Mer enn noen annen farge kan sølvgrått hår være et stilfullt blikkfang når det er klippet riktig. Hva med en lob eller en stilig pixie-klipp? Be frisøren din om råd for hvilken frisyre som passer din ansiktsform.

Relaterte artikler
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...
 • Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!

  Blondt hår

  Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!
  ...