Skip to Content

Hva er balayage?

Hva er balayage?

Med denne ettertraktede fargeteknikken kan man trylle frem en skreddersydd wow-faktor – og håret ser utrolig naturlig ut. Men hva er egentlig balayage? I denne artikkelen tar vi for oss alt om denne teknikken – hvordan den fungerer, hvordan den skiller seg fra ombré-looken og hvilke farger du bør velge.

Bala-hva?

Vad är balayage?

Ordet balayage er utledet fra den franske termen «balayer» som betyr «å feie» eller «å børste». Det er en hårfargingsteknikk som involverer at fargen «males» på håret for å skape en naturlig, solkysset look. Teknikken ble utviklet av franske frisører og har blitt svært populær verden over.

Den skiller seg fra tradisjonell fargeteknikk, som farger individuelle hårlokker fra rot til spiss, ved at frisøren på frihånd «maler» fargen på håret for å få en mer naturlig dekning. Selv om plasseringen av fargen kan tilpasses etter ønske, fokuserer teknikken på å legge lysere farger rundt ansiktet med en jevn overgang til mørkere røtter som ofte ikke behandles.

Med balayage kan frisøren skape ulike fargeintensiteter ved å bruke forskjellige pensler ut fra den gjeldende hårtypen. Ved å kombinere mørke nyanser med lysere fargetoner, er teknikken perfekt for å fremheve ansiktet, skape en personlig tilpasset look som kan dempe eller ramme inn ansiktstrekkene.

Hva skiller balayage fra ombré?

Fargeteknikken ombré skaper en gradvis uttoning av fargen fra mørkere røtter til lysere tupper. Ombré lages vanligvis ved å påføre fargen enten i øvre eller nedre del av håret fra ørenivå og skaper en sterkere horisontal kontrast mellom de to fargene. Dette kan også gjøres omvendt, altså fra lysere røtter til mørkere tupper. Stilen blir ofte referert til som to-tonet. I motsetning til balayage påføres ikke ombré på individuelle lokker. Den viktigste forskjellen mellom de to teknikkene er derfor kontrasten mellom de påførte nyansene, og i motsetning til ombré er hensikten med balayage å oppnå en mer naturlig fargeovergang.

Hvilke hårfarger fungerer med balayage?

Det beste med balayage er at teknikken fungerer med alle farger. Du kan gjøre håret mer livfullt ved å velge en mer naturlig farge, eller gå for en mer dristig endring og velge en ny kombinasjon. Enten du som brunette velger de klassiske solkyssede blonde tuppene, eller har mørkere røtter og velger en touch med lys rosa, vil sluttresultatet garantert bli fabelaktig.

Hvorfor ikke prøve selv hjemme?

Hvorfor ikke prøve selv hjemme? Start din balayage-reise med vårt Schwarzkopf Blonde-fargesett.

M1 Super Slingor

Bruk tubekorken eller penselen for å skape ulike fargeresultater.

Bruk Blonde conditioner etter blekeprosessen for å styrker hårstrukturen og gi en myk følelse. Lysner striper opptil 4 til 6 nyanser. Passer for mellomblondt til mellombrunt hår

M3+ Easy Highlights

Skap enkelt striper med den medfølgende applikatoren: Velg mellom to forskjellige resultater – smale eller brede striper som vil skape en elegant kontrast til din naturlige hårfarge. Etter lysningsprosessen påføres Blonde-balsam for å styrke hårets struktur slik at det føles glatt. Lysner inntil 3 til 5 nyanser for striper. Egnet for lys blondt til mørk blondt hår.

Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...

  Vi vil vise deg hvordan du skjuler dine grå hår og får tilbake hårets naturlige utseende. Ønsker du å bære ditt grå hår med stolthet denne sesongen? Da har du kommet til rett sted – bla nedover for å lese våre tips for hvordan du med stolthet kan leve med naturlig grått hår.

  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...

  Les videre og finn ut hva du bør tenke på når du bleker håret ditt, og hvordan man kontrollerer uønskede effekter.

  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...

  Tenker du på å endre stil i 2021? I denne artikkelen vil vi ta for oss noen av favorittrendene innenfor hårfarge for 2021, og gi deg våre beste tips om hvordan du oppnår dem.

  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...

  Sombré betyr «softly shaded», og denne looken har enda mer delikate og nyanserte fargeoverganger enn storesøsteren ombré. Dette skaper vakre skygger mellom de mørkere og lysere partiene i hårets ulike farger og lengder.

  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...

  Leter du etter en fargeendring ? Men hva slags produkt bør du velge: glansvask eller permanent? Vi har noen gode råd:

  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...

  Spesielle hårfarger og frisyrer må velges omhyggelig for å oppnå best resultat. Vi hjelper deg med farge- og stylingtips.

  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...

  Det er gårsdagens mote å kun ha en naturlig eller nær naturlig farge på håret. Slipp løs fargegleden og kreativiteten!

  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...

  I løpet av det siste året har vi sett en hel haug med tradisjonelle hårregler bli brutt. Nå når hjemmefarging er enklere enn noensinne og tilgjengelig i alle regnbuens farger, tar flere av oss sjansen til å prøve ut fargerike og fantasiaktige hårfarger og teknikker. Det er en morsom og kreativ måte å uttrykke personligheten din på, og du kan endre farge så ofte du vil med minimal innsats.

  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...

  Er det ikke godt at du slipper ett frisørbesøk for å skifte hårfarge? Vi gir en innføring i hemmelighetene bak hårfarging sånn at du kan farge håret hjemme

  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...

  Etter en lang vinter som føles som den aldri tok slutt, kan vi knapt vente til vårens ankomst, da den kommer med bud om sommer og lysere, solfylte dager. Med våren rett rundt hjørnet, er tiden perfekt til å friske opp utseendet og gjøre deg klar for sommeren med blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det lett og billig å oppnå en look på salong-nivå ved hjelp av praktiske hjemme-sett.

  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...
 • Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!

  Blondt hår

  Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!
  ...