Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!

Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!

Ute etter en forandring? Striper lyser opp håret og gjør at det føles fyldigere. De gir struktur gjennom spillet mellom lys og skygger. Og det beste av alt, det er enkelt å lage dem selv. Her er vår trinn-for-trinn-veiledning.

Avhengig av hvilket stripeprodukt du bruker, kan lyst blondt til mellombrunt hår lysnes inntil seks nyanser hjemme. Ved hjelp av ulike teknikker kan du skape ultra-fine striper, bredere striper, flerfargede striper eller virkelig brede, tykke striper. Generelt sett kan færre, bredere striper skape en mer iøynefallende look, mens mange smale striper ser mer naturlige ut. Slik gjør du det:

Lage tynne striper ved bruk av en stripehette

Få en naturlig look ved bruk av en stripehette – det er litt mer tidkrevende enn andre metoder, men vil gi deg svært tynne striper:

Trinn 1: Sett hetten på tørt og gredd hår og knytt den under haken. Siden kun det øverste laget av håret vil bli stripet, trenger du ikke folde lengdene inn under hetten – bare dekk disse med et håndkle.

Trinn 2: Ved hjelp av en heklenål (som medfølger i esken), trekker du hårlokk for hårlokk gjennom de perforerte hullene i hetten. Avhengig av antall striper du ønsker, kan du 

bruke kun annethvert eller hvert tredje hull – eller alle hullene. Hold nålen så plant som mulig og sørg for at de endene som du har trukket ut peker opp.

Trinn 3: Gre grundig gjennom alle de uttrukne delene. Du kan nå blande stripeløsningen og påføre den i håret. Virketiden avhenger av din opprinnelige hårfarge og den lysningseffekten du ønsker å oppnå. Se den medfølgende veiledningen for å finne rett virketid for deg.

Trinn 4: Når virketiden er over, skyller du håret i vann før du fjerner hetten. Ha i sjampo og påfør deretter balsam. La virke i tre minutter, skyll deretter grundig og form håret som vanlig.

Fine og ryddige highlights med Blonde M1 Super Slingor

Lage striper ved hjelp av pensel

Blonde striper kreert ved hjelp av pensel gir håret en naturlig lysnet look.

Gi håret ditt individuelle lyse nyanser ved bruk av en stripepensel – enten over hele håret eller på mindre områder, som f.eks. panneluggen. Slik gjør du:

Trinn 1: Gre håret grundig og skill det slik du vanligvis gjør.

Trinn 2: Bland stripeblandingen, dekk penselen med blandingen og påfør den på de områdene du skal stripe. Hold området du striper opp og vekk fra hodet. 

Blandingen bør ikke komme i kontakt med hodebunnen. Vårt råd: Påfør ikke stripeblandingen helt ned til hårrøttene. Start heller ca. en halv centimeter over. Dette vil gjøre at fremtidig gjenvekst ser mer naturlig ut.

Trinn 3: For å stripe baksiden av hodet, bruker du to speil – eller enda bedre, la en venn hjelpe deg. Virketiden avhenger av hvor lyse striper du ønsker og basisfargen til håret ditt.

Trinn 4: Når virketiden er over, skyller du først håret med vann, vasker det med en mild sjampo og påfører balsam. La virke et par minutter. Skyll ut, og nyt dine nye striper.

Naturlige highlights med Blonde M3 + Easy Highlights

Lage striper ved hjelp av kam-applikator

Med en stripeapplikator pluss et kamtilbehør på flasken med stripeblandingen kan du med et enkelt strøk lage brede striper. Fjern kamtilbehøret for iøynefallende, tykke striper.

Trinn 1: Før du starter, deler du håret i sikksakk-formede deler ved hjelp av tuppen på en spisskam. Det vil sikre et vakkert, naturlig resultat. Tips: Test stripeapplikatoren først på et stykke papir for å få en følelse av hvor stort trykk du må bruke under påføringen i håret.

Trinn 2: Dra applikatoren, som er fylt med stripeblandingen, vertikalt over hver del av håret som skal stripes i en jevn bevegelse fra rot til spiss. Sørg for at du har et konstant, jevnt trykk hele tiden. Hold deg til den virketiden som er angitt i veiledningen. Skyll ut, sjamponer og ha i balsam etterpå, slik som for de andre påføringsteknikkene.

7 viktige tips om striping

 1. Ta en allergitest før du starter. Sjekk veiledningen i forpakningen om hvordan du utfører denne testen.
 2. Bruk stripeløsningen umiddelbart etter at du har blandet den – du må ikke ta vare på rester for senere bruk! Kun nyblandede løsninger vil gi et godt resultat.
 3. Dekk aldri stripene med folie eller en dusjhette under virketiden. Oppbyggingen av varme kan føre til at det alkaliserende middelet i blandingen skader håret ditt.
 4. Ha på gamle klær og bruk de medfølgende engangshanskene under stripingen. Hvis blandingen spruter ut på klærne, kan den etterlate blekemerker som ikke går bort.
 5. Vær forsiktig så du ikke inhalerer noe restpulver når du blander stripepulveret i stripeløsningen.
 6. Bruk den medfølgende balsamen for å styrke håret etter stripingen. Balsamen vil medvirke til å bevare fargen og at håret holder seg sunt og sterkt.
 7. Striping og permanent samtidig er ikke en god idé. La håret hvile en uke eller to før ytterligere behandling.

Ta kontakt med oss hvis du lurer på noe!

Ta kontakt med vår kundeservice som vil veilede deg for å finne de riktige produktene til ditt hår.

📧 e-post: schwarzkopf.no@henkel.com

☎ telefon: 800 191 00

Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...