Glansvask eller permanent?

Coloration or hair tint
Istockphoto

Glansvask eller permanent?

Den mest effektive makeover er nesten uten tvil en ny hårfarge. Men hvilken fargemetode er riktig for deg: glansvask eller permanent? Her presenterer vi noen argumenter som kanskje kan hjelpe deg å avgjøre om du skal velge glansvask eller permanent, fordelene og hvilke resultater du kan forvente deg fra de forskjellige metodene.

Du har allerede valgt hårfargen, men er kanskje usikker på hvilken fargemetode du skal bruke? Generelt finnes det to muligheter: glansvask eller permanent. Hvilken metode du bør velge avhenger av flere faktorer. Vi kan hjelpe deg med å ta den rette avgjørelsen:

Glansvask eller permanent: tiden er avgjørende

Har du lyst på noe som er helt permanent eller noe som midlertidig frisker opp din naturlige hårfarge? Hvilken metode du skal velge avhenger av dine personlige preferanser. Med en gang du vet svaret på dette spørsmålet vet du også hvilken metode du bør bruke. Hvor lenge fargen blir i håret ditt er den store forskjellen på glansvask eller permanent. Permanent er som ordet indikerer permanent, mens glansvask er midlertidig.

Glansvask eller permanent: sånn fungerer det

Hvor permanent metoden er, avhenger av hvordan de forskjellige metodene fungerer i praksis. Med permanent blir pigmenter transportert inn i hårets mange skjellag. Alkaliske stoffer så som for eksempel ammoniakk åpner opp fibrene i håret, sånn at de nye fargepigmentene får plass. Den nye fargen er dermed veldig godt forankret i håret og kan ikke vaskes ut. I stedet må man vente på at den naturlige fargen vokser ut igjen, og hvis man vil beholde fargen må man farge etterveksten. Denne metoden gir et langvarig resultat.

Med glansvask er det unødvendig å farge håret igjen, siden fargen forsvinner av seg selv med tiden. Grunnen til dette er at med glansvask så legger fargen seg utenpå hårfibrene i stedet for inne i skjellagene. Etter cirka 6-8 hårvasker forsvinner fargen og håret er igjen helt naturlig.

Du har kanskje sett andre produkter på hårfargehyllen også, nemlig den semipermanente glansvasken. Dette er et produkt som gir et middels permanent resultat. I prinsippet trenger fargen inn i hårfibrene som med permanent. Men i dette tilfellet falmer fargen etterhvert akkurat som med glansvask. Etter cirka 28 hårvask er fargen helt ute av håret.

Glansvask eller permanent: hvilken metode passer best til deg

Hva er fordelene ved de forskjellige metodene? Vi har samlet fordelene ved glansvask og permanent her:

Half ponytail hairstyle

Fordelene ved permanent:

 • Et helt nytt utseende: Du får permanente resultater som endrer utseende ditt vesentlig og helt permanent. Perfekt hvis du er helt sikker på hva du vil og hvilken farge du vil ha!
 • Bli kvitt grå hår: Permanent kan dekke grå hår 100 prosent. En sann kilde til evig ungdom!
 • Gå lysere tider i møte: fra brunette til blondine for eksempel? Intet problem! Permanent kan gjøre mørkt hår lysere fordi at produkter som har en blekende effekt inneholder hydrogen peroxide som fjerner mørke pigmenter fra håret ditt. På denne måten kommer den lyse fargen virkelig til sin rett i håret ditt.


Fordelene med glansvask:

You need to accept cookies to play this video

 • Denne metoden er helt ideal hvis du liker å eksperimentere. Siden glansvask ikke er en permanent løsning, kan du prøve ut nye nyanser uten å risikere et permanent resultat.
 • Skånsomt mot håret: Pigmentene fester seg bare på utsiden av håret, og ikke inne i skjellagene. En helt ny farge uten å skade håret!
 • Ekstra glans: Med glansvask kan du beholde din naturlige farge samtidig som du gir håret litt ekstra glans og ikke minst litt forandring.

Som du kan se, finnes det masse fordeler ved både glansvask og permanent. Hvilken metode du velger kommer derfor an på hvilke forventninger du har til hårfargen og hvilke resultater du er ute etter.

Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...
 • Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!

  Blondt hår

  Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!
  ...