Skip to Content

Hva er sombré?

Hva er sombré?

Vi har hørt om ombré – den gamle favoritten som fremhever en dramatisk kontrast mellom to fargeoverganger. Men hva er sombré? Det er en forkortelse for soft ombré og betyr «softly shaded». Sombré har enda mer delikate og nyanserte fargeoverganger enn storesøsteren ombré. Dette skaper vakre skygger mellom de mørkere og lysere partiene i hårets ulike farger og lengder.

Er ombré helt ute? Absolutt ikke, for dette er fortsatt førstevalget til mange som vil ha en helt naturlig og solbleket look. Men siden den tofargede stilen med mørke lengder og lyse spisser har vært å se på trendsettere en god stund nå, var det på tide med noe nytt. Med soft ombré-looken ser overgangen mellom nyansene – vanligvis fra mørk til lys – mye mer delikat og diskré ut. På ombré-hår kan fargeforskjellen fra hårfestet og ut til spissene omfatte opptil seks nyanser, mens med sombré er det maksimalt tre. Overgangene er også dusere, slik at fargeflyten ser helt naturlig ut.

Hva skiller sombré fra ombré og balayage?

Hva skiller sombré fra ombré? Det er enkelt, for sombré er rett og slett en mye mer diskré og mykere utgave av ombré. Fargemetoden for ombré og sombré er i bunn og grunn den samme: I stedet for å bruke børste påføres den lysere fargen med kam, og det sikrer en flytende fargeovergang i håret. Det kan også benyttes spesielle flette- og veveteknikker til den naturlige sombré-looken for å skape fine striper. Her kan mørke og lyse overganger kombineres enda mer diskré for en personlig tilpasset look.

Hva skiller sombré fra balayage? Med balayage varierer påføringen av de lysere nyansene – enten ved å påføre bredere fargepartier rundt ansiktet eller ved å fokusere på spissene. Uavhengig av plassering er disse partiene ofte mer synlige enn med sombré, der fargeovergangen er svært diskré. Det brukes ofte nyanser som sikrer en enda jevnere overgang ut mot spissene.

Fungerer fargetrenden på alle slags hårfarger?

Mens den klassiske ombré-looken kombinerer blondt og brunt, passer sombré perfekt til mange ulike fargekombinasjoner. Det er bare å velge! Brunt hår kan jo sjattere til rødt, eller påfør purpurrøde partier i sort hår. Med den usynlige fargeovergangen til sombré kan du nemlig kombinere mange ulike farger, så denne stilen passer til de fleste. Det gjelder også ulike frisyrer, og du trenger ikke ha langt hår for å lysne spissene. Trenden passer like fint til en bob eller pixie.

Derfor bør du prøve:

 • Naturlig er veldig populært: Med de mykere overgangene og de mer diskré fargeforskjellene ser denne looken nesten helt naturlig ut. 
 • Sombré passer til alle: De svakt lysere spissene ser flotte ut i håret, uansett lengde. 
 • Perfekt til korte frisyrer: De delikate fargeovergangene kan gi håret ekstra volum, dybde og tekstur. 
 • Fargekick: Med sombré kan du skape en kald effekt i din naturlige hårfarge på et øyeblikk. 
 • Risikofritt: Du kan bare la fargingen vokse ut igjen siden det ikke er noen markante fargeoverganger.

Klar for å prøve dette hjemme?

Finn riktig nyanse med blond til din sombré fra Blonde-serien, som lysner håret opptil 9 nivåer uten gulskjær (avhenger av opprinnelig nyanse). Lyst til å bli enda lysere? Prøv Blonde L1+ Extreme Lightener eller L1++ Extreme Lightener Plus. Hvis du vil ha en mer diskré blond nyanse, kan du prøve M1 Super Highlights.

Er du i det vågale hjørnet? Da velger du en nyanse fra den fargerike Live-serien! Hva med LIVE Color XXL 87 Mystic Violet eller LIVE Color XXL 35 Real Red? Gå til produktsidene for å se våre fargeanbefalinger, og legg ut på sombré-eventyret allerede i dag!

Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...

  Vi vil vise deg hvordan du skjuler dine grå hår og får tilbake hårets naturlige utseende. Ønsker du å bære ditt grå hår med stolthet denne sesongen? Da har du kommet til rett sted – bla nedover for å lese våre tips for hvordan du med stolthet kan leve med naturlig grått hår.

  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...

  Med denne ettertraktede fargeteknikken kan man trylle frem en skreddersydd wow-faktor – og håret ser utrolig naturlig ut. Men hva er egentlig balayage? I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om teknikken.

  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...

  Les videre og finn ut hva du bør tenke på når du bleker håret ditt, og hvordan man kontrollerer uønskede effekter.

  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...

  Tenker du på å endre stil i 2021? I denne artikkelen vil vi ta for oss noen av favorittrendene innenfor hårfarge for 2021, og gi deg våre beste tips om hvordan du oppnår dem.

  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...

  Leter du etter en fargeendring ? Men hva slags produkt bør du velge: glansvask eller permanent? Vi har noen gode råd:

  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...

  Spesielle hårfarger og frisyrer må velges omhyggelig for å oppnå best resultat. Vi hjelper deg med farge- og stylingtips.

  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...

  Det er gårsdagens mote å kun ha en naturlig eller nær naturlig farge på håret. Slipp løs fargegleden og kreativiteten!

  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...

  I løpet av det siste året har vi sett en hel haug med tradisjonelle hårregler bli brutt. Nå når hjemmefarging er enklere enn noensinne og tilgjengelig i alle regnbuens farger, tar flere av oss sjansen til å prøve ut fargerike og fantasiaktige hårfarger og teknikker. Det er en morsom og kreativ måte å uttrykke personligheten din på, og du kan endre farge så ofte du vil med minimal innsats.

  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...

  Er det ikke godt at du slipper ett frisørbesøk for å skifte hårfarge? Vi gir en innføring i hemmelighetene bak hårfarging sånn at du kan farge håret hjemme

  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...

  Etter en lang vinter som føles som den aldri tok slutt, kan vi knapt vente til vårens ankomst, da den kommer med bud om sommer og lysere, solfylte dager. Med våren rett rundt hjørnet, er tiden perfekt til å friske opp utseendet og gjøre deg klar for sommeren med blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det lett og billig å oppnå en look på salong-nivå ved hjelp av praktiske hjemme-sett.

  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...
 • Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!

  Blondt hår

  Lag striper i håret hjemme: Det er enkelt!
  ...