3 tips for det perfekte hårfargesultatet!

Hvilken relasjon du har til håret ditt, kan variere litt – men når dere er enige, kan det gi en boost til selvtilliten. En ny hårfarge er ganske enkelt en måte å forvandle vintertrett hår til en glansfull kaskade med wow-følelse! Her er våre 3 beste tips for å lykkes med fargingen og gi håret ditt en skikkelig kjærlighetsinjeksjon.

1. Finn din perfekte match

Den rette fargenyansen kan trylle frem frisk glød til huden din og få øynene dine til å glitre! Hvis du har en kald hudtone, passer du best i nøytrale eller kalde nyanser, som askeblond/brun. Har du en varm hudtone, passer du vanligvis best i varme nyanser, som gyllenblond eller sjokoladebrun. Har du blå øyne, kan gylne fargetoner gjøre øynene dine enda mer intensivt blå, mens røde nyanser får grønne øyne til å stråle. Tips! En enkel måte for å finne ut om du har en varm eller kald hudtone, er å ta en titt på årene på underarmen din. Er de grønnaktige? Da har du sannsynligvis en varm hudtone, mens blåaktige årer tyder på en kald hudtone.

2. Skjem bort håret ditt med pleiende ingredienser

I dag finnes det hårfarger for hjemmebruk som inneholder ingredienser av like høy kvalitet som i frisørsalonger. Mange farger inneholder naturlige ingredienser som pleier og gjenfukter håret under og etter farging. Har du svært sensitiv hud, kan du prøve å bruke farger som er spesialtilpasset for sensitiv hodebunn og er uten PPD og PTD – vanlige stoffer i hårfarge som kan skape irritasjon for svært sensitiv eller allergidisponert hud. Vi anbefaler likevel alltid å foreta en allergitest på et lite område ved armbøyen.

3. Ta ikke håret ditt for gitt

Er du forelsket i din nye hårfarge? For å bevare den herlige følelsen av nyfarget hår, er det viktig at du fortsetter å skjemme bort håret. Gjør det til en rutine å unne deg selv en hårkur 1–2 ganger i uken og velge sjampo og balsam for farget hår. Bruk hårkuren etter sjamponeringen fordi hårstråene da er åpne og mer mottakelige for behandling. Avslutt alltid med balsam da dette gjør håret medgjørlig og lukker hårstråene igjen, slik at de ikke er mottakelige for skade utenfra.

Only Love

Schwarzkopfs nye hårfargeserie Only Love gir intensive og holdbare fargenyanser med mye glans. Produktene er dermatologisk testet og inneholder verken alkohol, ammoniakk eller silikon. Fargene er uten PPD og PTD og er kvalitetstestet av ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Produktene inneholder naturlige ingredienser som pleier håret, som f.eks. havremelk, soyaprotein og arganolje. Only Love-hårfargen er ikke bare laget med kjærlighet, den er også innpakket i kjærlighet – kartongen er klimanøytralt produsert.

Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...