Skip to Content

Sølvfarget hår: Slik får du til fargen og holder den ved like

Sølvfarget hår er kommet for å bli, og vi elsker det! De fleste av oss kjenner fargen fra før, men det er fortsatt en av de viktigste nyansene å se på Instagram og den røde løperen. Emneknaggen #silverhair har for øyeblikket over 2,2 millioner innlegg på Instagram, og den blir stadig mer populær i takt med at flere og flere velger lekre isgrå nyanser til håret. Les videre for å finne ut hvorfor man velger sølv, og enda viktigere, hva du skal tenke på for å holde fargen ved like.

Derfor elsker vi sølv

Sølvfarget hår er perfekt for de som ønsker en farge som er dristig samtidig som den ikke er for langt unna naturlige nyanser. Mange kjendiser elsker også en iøynefallende sølvmanke, med Ariana Grande, Lady Gaga, Rihanna og Jourdan Dunn som sølvfargede ledestjerner. En annen stor fordel ved sølvfarget hår er det brede spekteret av fantastiske nyanser, fra dramatisk platinasølv til mer røykaktige gråtoner. Og disse kjølige tonene er utrolig flatterende mot huden, samtidig som de fremhever øyefargen.

Bryet verdt

De fleste hårfargeprodukter gir ulike resultater på ulike hårfarger. Hvis du har brunt hår og vil ha det sølvfarget, må du jobbe litt hardere for å oppnå en praktfull metallisk manke. Hvis du ønsker en lys sølvnyanse, må du først bleke håret for å bli kvitt all farge, og det kan være nødvendig med én eller to blekebehandlinger for å nå det påkrevde nivå 9 i fargeskalaen. Prosessen er mye enklere hvis du fra naturens side har veldig lyst hår, selv om du gjerne kan lysne det noen få nyanser for å fjerne all naturlig farge slik at fargeproduktet får optimal virkning.

Tips om vedlikehold av sølvfarget hår

1. Vask 

I likhet med pastellfarger har sølv lite pigment og er forholdsvis lett å skylle ut. Mye vasking vil få fargen til å forsvinne, så det er viktig å velge rett sjampo og balsam som dekker behovene til farget hår. Lillasjampo er et bra produkt å bruke ettersom det bruker farge for å korrigere sølvtonene og holder fargen lysere og kjøligere lenger. Et annet, innovativt produkt som hjelper å bevare fargen, er Gliss COLOR PROTECT & SHINE med UV-FILTER og PARANØTTOLJE som er spesielt utviklet for å oppfylle behovene til farget hår. Det styrker hårstrukturen og lukker skjellaget for en langvarig fargebeskyttelse på opptil 12 uker.

2. Balsam

Bleking og farging sliter på håret, og derfor er det viktig å styrke hårstrukturen og lukke skjellaget for å beskytte fargen over tid. GLISS COLOR PROTECT & SHINE-sortimentet omfatter en nærende 2-in-1 hårmaske som tilbyr anti-falming og fargebeskyttelse i opptil 12 uker*, intens reparerende næring og strålende glans. Masken påføres i vått hår før eller etter vask. La virke i 2–3 minutter. Skyll grundig. Brukes 2–3 ganger i uken for å bevare optimal glans og farge. 

*ved bruk sammen med sjampo 

TIPS: Unngå – eller prøv å begrense – at håret kommer i kontakt med varme under styling. Tørk håret forsiktig med et håndkle for å unngå å skade skjellaget, som er mer ømfintlig når håret er vått.

3. Oppfriskning 

Sølvhår krever litt mer vedlikehold enn de fleste andre farger, så fargen må friskes opp oftere. Hvis du er ute etter en kjølig sølvnyanse, gir Live U71 Metallic Silver en nydelig metallisk sølvglans. Den er også beriket med kokosolje, som sørger for et sunt og blankt utseende.

Hvis du foretrekker litt mørkere nyanser eller hvis håret ditt naturlig har brunere toner, er Live U72 Dusty Silver perfekt for deg, med sin flotte fargedybde med kjølige toner, metallisk glans og anti-falmingseffekt. Metallglansforsterkeren inneholder kokosolje som gjør håret glansfullt med en kjølig metallisk finish.

Gi håret sølvfarge med LIVE fra Schwarzkopf

You need to accept cookies to play this video

Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...

  Vi vil vise deg hvordan du skjuler dine grå hår og får tilbake hårets naturlige utseende. Ønsker du å bære ditt grå hår med stolthet denne sesongen? Da har du kommet til rett sted – bla nedover for å lese våre tips for hvordan du med stolthet kan leve med naturlig grått hår.

  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...

  Med denne ettertraktede fargeteknikken kan man trylle frem en skreddersydd wow-faktor – og håret ser utrolig naturlig ut. Men hva er egentlig balayage? I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om teknikken.

  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...

  Les videre og finn ut hva du bør tenke på når du bleker håret ditt, og hvordan man kontrollerer uønskede effekter.

  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...

  Tenker du på å endre stil i 2021? I denne artikkelen vil vi ta for oss noen av favorittrendene innenfor hårfarge for 2021, og gi deg våre beste tips om hvordan du oppnår dem.

  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...

  Sombré betyr «softly shaded», og denne looken har enda mer delikate og nyanserte fargeoverganger enn storesøsteren ombré. Dette skaper vakre skygger mellom de mørkere og lysere partiene i hårets ulike farger og lengder.

  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...

  Leter du etter en fargeendring ? Men hva slags produkt bør du velge: glansvask eller permanent? Vi har noen gode råd:

  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...

  Spesielle hårfarger og frisyrer må velges omhyggelig for å oppnå best resultat. Vi hjelper deg med farge- og stylingtips.

  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...

  Det er gårsdagens mote å kun ha en naturlig eller nær naturlig farge på håret. Slipp løs fargegleden og kreativiteten!

  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...

  I løpet av det siste året har vi sett en hel haug med tradisjonelle hårregler bli brutt. Nå når hjemmefarging er enklere enn noensinne og tilgjengelig i alle regnbuens farger, tar flere av oss sjansen til å prøve ut fargerike og fantasiaktige hårfarger og teknikker. Det er en morsom og kreativ måte å uttrykke personligheten din på, og du kan endre farge så ofte du vil med minimal innsats.

  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...

  Er det ikke godt at du slipper ett frisørbesøk for å skifte hårfarge? Vi gir en innføring i hemmelighetene bak hårfarging sånn at du kan farge håret hjemme

  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...

  Etter en lang vinter som føles som den aldri tok slutt, kan vi knapt vente til vårens ankomst, da den kommer med bud om sommer og lysere, solfylte dager. Med våren rett rundt hjørnet, er tiden perfekt til å friske opp utseendet og gjøre deg klar for sommeren med blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det lett og billig å oppnå en look på salong-nivå ved hjelp av praktiske hjemme-sett.

  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...