Alt du trenger å vite om å bli grå

Å bli grå i håret er uunngåelig –  det skjer med oss alle på et eller annet tidspunkt. Men heldigvis, på grunn av holdningsendringer og sosiale normer, gir det ikke lenger samme følelse av panikk ved første tegn på grått hår. Som en videreføring av den stigende trenden vi har sett de siste par årene, ser vi at 2021 kommer til å se et økende antall kvinner og menn som omfavner sin naturlige gråfarge, eller til og med farger håret sitt grått! Å bli grå er en personlig og inspirerende reise, og vi er her for å hjelpe deg – les videre for å finne ut alt om å bli grå!

Den fysiske prosessen

Så la oss gå tilbake til det grunnleggende og forstå hvorfor vi overhodet blir grå. Vel, hårsekkene inneholder et stoff som kalles melanin (pigmentet i håret), og når kroppen slutter å produsere melanin, mister håret fargen og blir grått eller hvitt. Alderen der det skjer i varierer veldig – hovedsakelig avhengig av genetikk. Kanskje oppdager du den første stripen av grått eller hvitt når du er 16 år gammel, eller du kan være i 40- eller 50-årene før det oppstår.

Men i gjennomsnitt finner de fleste kvinner i 30-årene de første grå hårene, og når de blir 50 år vil de fleste kvinner sannsynligvis ha mer enn 50 % grå hår. Etter hvert som fargepigmentet reduseres, vil du også merke at håret endrer struktur og blir stritt og grovt.

Legg ut på den grå reisen

Hvis du er klar til å stoppe fargingen og begynne å gå naturlig grå, bør du vite at det forplikter deg. Du våkner ikke bare opp en dag med en vakker sølvmanke; det er en lang og arbeidskrevende prosess som kan ta måneder. Du trenger mye tålmodighet og utholdenhet, og det er opp til deg hvordan du bestemmer deg for å takle dette. Les videre nedenfor for tre ulike tilnærminger til grått.

La det vokse
Dette er den enkleste og billigste løsningen, men ikke nødvendigvis den mest flatterende. Bare la røttene dine vokse og la naturen ta sin tid. Etter hvert vil røttene være ferdig utvokst, og du får et hode fullt av nydelig grått hår.

Blonde hair color packshots
Stripesett som Blonde M1 Super Highlights eller M3+ Easy Highlights er perfekt for å oppnå et naturlig resultat.

Kort og søtt
Hvis du ikke klarer å vente på at det lange håret skal gro ut, kan du alltid satse på klipp. La røttene vokse noen få centimeter og få en kort frisyre, som for eksempel en pixie cut, for å gjøre overgangen mer glidende og kortere.

Highlights   
Hvis holder på å bli grå eller allerede farger håret for å dekke røttene, må du stoppe med grunnfargen og begynne å introdusere highlights. Dette distraherer, og blander seg diskret med det grå håret og gjør det mindre merkbart. For de med blondt hår kan overgangen være litt mer diskret, og stripesett som Blonde M1 Super Highlights eller M3+ Easy Highlights er perfekt for å oppnå et naturlig resultat.

Så pleier du grått hår

 • Grått hår trenger ekstra pleie fordi det har en tendens til å være tørt og sprøtt. Dermed kan grått hår se slitt og glansløst ut. Rundt 40-årsdagen kan du derfor velge å bytte til en spesiell antialdrings-sjampo og hårbehandlinger. Disse hårpleieproduktene dekker grått hår med et svært tynt lag av polymerer, ceramider og proteiner for beskyttelse og ekstra glans. Leave-in-sprayer gjør grått hår enda vakrere. Etter sjamponering sprayer du det bare inn i håret, grer gjennom og styler håret som du vanligvis gjør. Nyt effekten av denne behandlingen: Det grå håret ditt vil se og føles sunnere ut.
 • Balansert ernæring har også en positiv effekt på hår- og hårvekst. Dette gjelder spesielt biotin (også kjent som vitamin H), sink, jern, vitamin A, B2 og B6.

*Source: www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth

iStock

Blir du ikke grå?

Fortsatt ikke bestemt deg? Kanskje du ikke er klar til å ta steget enda? Og det er også greit. I dag handler det om å ta de valgene som passer deg og din livsstil best. Grått hår ser vakkert ut, men det er viktigere å være fornøyd med hvem du er. Heldigvis finnes det et vell av flotte fargemuligheter til håret uansett hvilken farge du ønsker. Du kan finne produkter nær din naturlige farge og regelmessig friske opp røttene for å dekke grå hår, eller velge en helt annen look. Det er helt opp til deg.

Hvis du er på jakt etter en rask og enkel guide til farging av grå hår, bør du ta en titt på artikkelen "Slik dekker du grå hår” –fra farging av de første hårlokkene til bevaring av fargen - vi deler de beste tipsene våre om hvordan du lykkes.

Natural and easy hair color packshots
Om du vill färga ditt gråa hår erbjuder Natural & Easy 100 % täckning, och garanterar ett naturligt resultat.
Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...

  Vi vil vise deg hvordan du skjuler dine grå hår og får tilbake hårets naturlige utseende. Ønsker du å bære ditt grå hår med stolthet denne sesongen? Da har du kommet til rett sted – bla nedover for å lese våre tips for hvordan du med stolthet kan leve med naturlig grått hår.

  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...

  Med denne ettertraktede fargeteknikken kan man trylle frem en skreddersydd wow-faktor – og håret ser utrolig naturlig ut. Men hva er egentlig balayage? I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om teknikken.

  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...

  Les videre og finn ut hva du bør tenke på når du bleker håret ditt, og hvordan man kontrollerer uønskede effekter.

  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...

  Tenker du på å endre stil i 2021? I denne artikkelen vil vi ta for oss noen av favorittrendene innenfor hårfarge for 2021, og gi deg våre beste tips om hvordan du oppnår dem.

  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...

  Sombré betyr «softly shaded», og denne looken har enda mer delikate og nyanserte fargeoverganger enn storesøsteren ombré. Dette skaper vakre skygger mellom de mørkere og lysere partiene i hårets ulike farger og lengder.

  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...

  Leter du etter en fargeendring ? Men hva slags produkt bør du velge: glansvask eller permanent? Vi har noen gode råd:

  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...

  Spesielle hårfarger og frisyrer må velges omhyggelig for å oppnå best resultat. Vi hjelper deg med farge- og stylingtips.

  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...

  Det er gårsdagens mote å kun ha en naturlig eller nær naturlig farge på håret. Slipp løs fargegleden og kreativiteten!

  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...

  I løpet av det siste året har vi sett en hel haug med tradisjonelle hårregler bli brutt. Nå når hjemmefarging er enklere enn noensinne og tilgjengelig i alle regnbuens farger, tar flere av oss sjansen til å prøve ut fargerike og fantasiaktige hårfarger og teknikker. Det er en morsom og kreativ måte å uttrykke personligheten din på, og du kan endre farge så ofte du vil med minimal innsats.

  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...

  Er det ikke godt at du slipper ett frisørbesøk for å skifte hårfarge? Vi gir en innføring i hemmelighetene bak hårfarging sånn at du kan farge håret hjemme

  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...

  Etter en lang vinter som føles som den aldri tok slutt, kan vi knapt vente til vårens ankomst, da den kommer med bud om sommer og lysere, solfylte dager. Med våren rett rundt hjørnet, er tiden perfekt til å friske opp utseendet og gjøre deg klar for sommeren med blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det lett og billig å oppnå en look på salong-nivå ved hjelp av praktiske hjemme-sett.

  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...