Skip to Content

Brunt har med hartoning eller permanent farging

Colouration for brown hair
Getty Images

Glansfullt brunt hår ved hårtoning, intensivtoning eller permanent farging!

Er du lei av din naturlige hårfarge, eller har du bare lyst å prøve noe nytt? Det finnes mange gode grunner til å farge håret brunt da det bidrar med varme lysrefleksjoner og dyp glans. Velg mellom tre standardmetoder for å bytte hårfarge: toning, intensivtoning eller permanent farging. Vi hjelper deg til å finne rett metode for nettopp ditt hår.

Med sine lysreflekterende fargepigmenter har brunt hår virkelig en evne til å stråle og gi en ekstra glød. Det finnes flere tilgjengelige metoder for deg som ønsker en ny hårfarge eller nyanse. Velg den metoden som passer deg!

Nina fikk et glansfullt, vakkert resultat med Natural & Easy 560
Nina fikk et glansfullt, vakkert resultat med Natural & Easy 560

Toning, intensivtoning eller permanent farging? Tre metoder – ett resultat!

Toning

Toning er en mild metode som passer alle som vil prøve en ny hårfarge. Du risikerer ingen ubehagelige overraskelser og fargen skylles gradvis ut ved hver hårvask. Avhengig av hvor intensiv toningen er, holder fargen seg i inntil 15 hårvask.

Toning er betydelig mer skånsom for håret enn permanent farging. Fargepigmentene fester seg kun på utsiden av håret hvor de farger, gir økt glans og kan også gi litt ekstra volum til flatt  hår. Som en tommelfingerregel kan toning gjøre din naturlige hårfarge mer intens, eller skape litt ekstra dybde og varme. Du kan imidlertid ikke gjøre håret lysere med toning. Brunt hår fortsetter å være brunt etter toning, men med nye nyanser innenfor hele det brune spekteret. En blondine blir imidlertid brunette etter en brun toning.

Intensivtoning

En intensivtoning er en mellomting mellom vanlig toning og permanent farging. En intensivtoning kan gjøre din naturlige hårfarge inntil tre nyanser mørkere og er også en skånsom måte å dekke over grå hårstrå. I prinsippet fungerer en intensivtoning som en farging. I prosessen åpnes kutikulalaget og fargepigmentene føres dypt inn i hårstråene. I likhet med toning kan en intensivtoning ikke brukes for å gjøre håret lysere.

En intensivtoning holder i inntil 24 hårvask. Den største forskjellen mellom toning og intensivtoning er denne: Ved regelmessig bruk vil intensivtoningen gjøre håret en anelse mørkere enn før – selv etter at den er vasket ut av håret. Hvis du regelmessig vedlikeholder din intensivtoning, bør du derfor kun påføre fargen fra hårrøttene og et stykke ut i håret, da denne metoden vil holde håret jevnt farget.

Permanent farging

En permanent hårfarging er metoden for deg som er sikker på hva du vil. Din nye hårfarge sitter i håret til det klippes av. Selv grått hår kan dekkes helt. Du må likevel dekke den nye etterveksten ved hodebunnen med noen ukers mellomrom, avhengig av hvor raskt håret ditt vokser.

Så spørsmålet du bør stille deg selv før du velger metode, er: Vil du ha en permanent eller midlertidig forandring av hårfargen din? Når du vet hva du vil ha, kan du velge den metoden som gir ønsket effekt - og håret ditt vil snart stråle med sin nye farge.

Når du farger håret brunt: 

Les og følg alltid de medfølgende instruksjonene nøye, og utfør en varselstest for allergi 48 timer før hver gang du farger håret (se medfølgende bruksanvisning).

natural and easy coloration

4 tips for et vakkert brunt hår

 1. Varme nyanser passer håret ditt spesielt bra hvis du har en olivenfarget eller mørkere hudtone med variasjoner i gult eller gull. Eksempel på passende nyanser er karamell, bronse og kastanjebrun. Hvis hudtonen din snarere er kjølig med variasjoner i blått eller rosa, passer en lysebrun eller mørkebrun nyanse uten røde eller gylne toner bedre.
 2. Riktig og konsekvent pleie av håret gir en god base for å farge håret. Resultatet av en farging blir mer glansfullt og varer lengre om du har et friskt hår basert på et friskt kutikulalag.
 3. Toning gir et mer intensivt fargeresultat jo lengre du lar den virke. For en dypere farge - la toningen sitte i noen minutter (inntil en halvtime) ekstra.
 4. Du vil bli mer fornøyd med din nye farge og beholde den lengre hvis du bytter hårpleieprodukter til en serie tilpasset for farget hår.
Relaterte artikler
 • Hvordan dekke grått hår

  Fargekonsultasjon

  Hvordan dekke grått hår
  ...

  Vi vil vise deg hvordan du skjuler dine grå hår og får tilbake hårets naturlige utseende. Ønsker du å bære ditt grå hår med stolthet denne sesongen? Da har du kommet til rett sted – bla nedover for å lese våre tips for hvordan du med stolthet kan leve med naturlig grått hår.

  ...
 • Hva er balayage?

  Farging

  Hva er balayage?
  ...

  Med denne ettertraktede fargeteknikken kan man trylle frem en skreddersydd wow-faktor – og håret ser utrolig naturlig ut. Men hva er egentlig balayage? I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om teknikken.

  ...
 • Farge håret blondt: Den ideelle teknikken

  Blondt hår

  Farge håret blondt: Den ideelle teknikken
  ...

  Les videre og finn ut hva du bør tenke på når du bleker håret ditt, og hvordan man kontrollerer uønskede effekter.

  ...
 • De beste hårfargetrendene i 2021

  Hårstiler og hårfarge trender

  De beste hårfargetrendene i 2021
  ...

  Tenker du på å endre stil i 2021? I denne artikkelen vil vi ta for oss noen av favorittrendene innenfor hårfarge for 2021, og gi deg våre beste tips om hvordan du oppnår dem.

  ...
 • Hva er sombré?

  Hårstiler og hårfarge trender

  Hva er sombré?
  ...

  Sombré betyr «softly shaded», og denne looken har enda mer delikate og nyanserte fargeoverganger enn storesøsteren ombré. Dette skaper vakre skygger mellom de mørkere og lysere partiene i hårets ulike farger og lengder.

  ...
 • Glansvask eller permanent?

  Fargekonsultasjon

  Glansvask eller permanent?
  ...

  Leter du etter en fargeendring ? Men hva slags produkt bør du velge: glansvask eller permanent? Vi har noen gode råd:

  ...
 • Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår

  Fargerikt hår

  Vårens og sommerens fargetrend –pastellfarget hår
  ...

  Spesielle hårfarger og frisyrer må velges omhyggelig for å oppnå best resultat. Vi hjelper deg med farge- og stylingtips.

  ...
 • Hår i alle regnbuens farger

  Fargerikt hår

  Hår i alle regnbuens farger
  ...

  Det er gårsdagens mote å kun ha en naturlig eller nær naturlig farge på håret. Slipp løs fargegleden og kreativiteten!

  ...
 • Drømmehår med fantasifarger

  Fargerikt hår

  Drømmehår med fantasifarger
  ...

  I løpet av det siste året har vi sett en hel haug med tradisjonelle hårregler bli brutt. Nå når hjemmefarging er enklere enn noensinne og tilgjengelig i alle regnbuens farger, tar flere av oss sjansen til å prøve ut fargerike og fantasiaktige hårfarger og teknikker. Det er en morsom og kreativ måte å uttrykke personligheten din på, og du kan endre farge så ofte du vil med minimal innsats.

  ...
 • Farge ettervekst hjemme

  Farging

  Farge ettervekst hjemme
  ...

  Er det ikke godt at du slipper ett frisørbesøk for å skifte hårfarge? Vi gir en innføring i hemmelighetene bak hårfarging sånn at du kan farge håret hjemme

  ...
 • Blonde highlights: Alt du trenger å vite

  Blondt hår

  Blonde highlights: Alt du trenger å vite
  ...

  Etter en lang vinter som føles som den aldri tok slutt, kan vi knapt vente til vårens ankomst, da den kommer med bud om sommer og lysere, solfylte dager. Med våren rett rundt hjørnet, er tiden perfekt til å friske opp utseendet og gjøre deg klar for sommeren med blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det lett og billig å oppnå en look på salong-nivå ved hjelp av praktiske hjemme-sett.

  ...
 • Slik får du platinablondt hår hjemme

  Blondt hår

  Slik får du platinablondt hår hjemme
  ...