Hårstyling
Hårstyling | Håroppsetninger

Steg for steg guide til oppsatt hår

Har du lyst å prøve de enkle variantene av svinekammen som sett på Reese Witherspoon og Adele? Vi viser deg hvordan du styler Reese Witherspoons snurrede variant av svinekammen som ender i en chignon. Kanskje får du også lyst å prøve Adeles omfangsrike variant som er delvis svinekam.

Det er ingen grunn til å overlate svinekammen til stylingekspertene, den er faktisk ganske enkel å style selv. For å komme i gang med dine egne kreative oppsatser viser vi deg steg for steg hvordan du lager disse svinekam variantene. Bare følg instruksjonene så får du glamorøse frisyrer a lá Reese Witherspoon og Adele.

Når håret er vasket jobber du inn en volumiserende mousse. Bøy hodet så håret henger opp ned og føntørr det mens du trekker rundbørsten gjennom.

Slik styler du Reese Witherspoons variant av svinekammen

1. For å style en svinekam a lá Reese Witherspoon kjem håret på den ene siden tett inntil hodet, og fest med hårnåler fra kronen og helt ned i nakken.

2. Så lar du håret fra den andre siden av hodet lage en snurr over partiet med hårnåler. Dette gjør du ved å dele opp partisjoner på ca. 2,5 cm, trekke dem bak til nakken, vri rundt og feste en om gangen med hårnåler. Start i nakken og jobb deg oppover. Dette gir en oppdelt variant av svinekammen.

3. Nå snurrer du håret som stikker ut på toppen av svinekammen til den blir en chignon og fester den med hårnåler. Det er bare fint om noen lokker slipper unna chignonen underveis.

4. Trekk panneluggen over pannen. For at den skal holde kan det være lurt å fordele litt voks i håndflatene og gå over frisyren.

5. Til slutt, påfør hårspray for ekstra hold.

Styling instruksjoner til Adeles variant av svinekammen

Enkle håroppsatser

Å style Adeles oppsats er enklere enn det ser ut

1. Til denne varianten av svinekammen trengs det masser av volum til bakhodet. For å skape volumet løft opp små seksjoner av topphåret, og tuper det nært hodebunnen.

2. Påfør hårspray før du forsiktig børster det i form. Det kan være fint å legge håret i en skill.

3. Påfør en dose til med hårspray.

4. Kjem håret fra øret på den ene siden av hodet bakover og fest det godt med hårnåler fra nakken og i en rad opp til øyenhøyde.

5. Kjem håret på den motsatte siden bakover og vri det rundt  seg selv fra nakken opp til under øyennivå  til en klassisk svinekam. Fest svinekammen med hårnåler.

6. En lettere variant av punkt 5 er å trekke håret helt til øret på motsatt side av hodet, feste det i en hestehale, og så rulle håret rundt hestehalen, til det former en svinekam i nakken.

7. Form det tuperte topphåret i en stor bølge og fold endene inn under frisyren i bakhodet. Fest bølgen over svinekammen godt med hårnåler

8. Påfør enda en generøs mengde med hårspray for å gi frisyren god hold.