80sHairstyles-2560x963
Hårpleie | Beskytte

Slik pleier du blondt hår

Hva er hemmeligheten bak vakkert blondt hår? Pleie, pleie og pleie.

 

 

Under blekeprosessen åpnes hårets kutikula for å fjerne hårpigment slik at det eneste som blir igjen er hvitt blondt. Overflaten til håret kan bli sprø og tørr, derfor trenger håret ekstra pleie:

1. Finn riktig pleiende sjampo og balsam


Lys blondt er vakkert, men sliter også på håret. Håret krever intens pleie for å hindre at det blir tørt og kjedelig. En pleieserie for bleket hår bør inneholde sjampo, balsam og hårmaske.

 

2. Bruk en hårbehandling én eller to ganger i uken


Når du farger håret, blir hårets ytre lag, kutikula, litt slitt. Når det er ujevnt, kommer det lettere fuktighet inn i håret og gjør det uregjerlig. For å styrke kutikula igjen, er det bare én ting som hjelper: fuktighet. Påfør en maske én gang i uken og la den ligge på i flere timer eller over natten for å gi håret den fuktigheten det trenger.

 


Tips: Hvis du bruker pleieprodukter fra samme serie, er det mindre sannsynlig at dette skjer – de er komponert for å fungere sammen.


3. Påfør etterbehandling og hårolje i hårtuppene


Etter sjamponering kan leave-in-behandling rettes mot den delen av håret som faktisk trenger balsam. Hårtuppene er det vanlige målet. Leave-in-behandlinger virker også godt for fint hår. Det finnes for eksempel kollagenholdige leave-in-kurer som gir flatt, tynt hår mer fylde. Disse leave-in-kurene kan også brukes på roten av håret der det er behov for mer volum og vitalitet.

Hvis du har bleket hår, anbefaler vi deg å bruke leave-in-behandlinger regelmessig i tillegg til behandlende sjampo og hårskyllinger for å gi tilstrekkelig behandling.

 

Tips: Føn håret på laveste effekt og bruk en varmebeskyttende spray for å unngå ytterligere skade.

oppdag: