Skip to Content

Hårrutine for flatt hår

Er håret ditt flatt? Og du synes det er vanskelig å holde naturlig volum? Om det er noen trøst er du langt fra den eneste. Tørt, flatt hår er et veldig vanlig problem som plager mange av oss, og som ofte oppstår når håret ditt ikke får eller beholder nok fuktighet. Dette reduserer volumet og får det til å se flatt, matt og livløst ut. Frykt ikke, problemet kan løses, og med litt kjærlig pleie kan de glansløse lokkene snart bli sunne og spenstige igjen. 

Hvorfor bliver håret så tørt?

Det er vigtigt at forstå, hvorfor vores hår i første omgang bliver så tørt og fladt. Hvis man ser på de underliggende årsager, har man mulighed for at gøre noget ved det og finde en genoprettende løsning. Der er mange mulige årsager: kost, gener, regelmæssig farvning eller kemiske behandlinger, glattejern, krøllejern, føntørring, hyppig hårvask og ophold i solen er blot nogle af dem. 

getty images

Slik øker du spretten

 1. Unngå å vaske håret hver dag. Overdreven hårvask kan gjøre håret livløst og tørke det ut.
 2. Bruk en sjampo og balsam som er utviklet for å gi rikelig med volum. Se etter produkter som spesifiserer at de "gir volum" eller "legger til fylde ", for eksempel Gliss Volume & Repair.
 3. Gi håret en dyptvirkende, pleiende behandling minst én gang i uken for å gi det fuktighet og forsegle hårstråene med pleiende oljer. Med den beste masken kan du bruke den slik det passer deg best. Gliss 4-i-1 Protein Treats kan brukes på 4 måter: før hårvask, som balsam, som en dyptvirkende maske etter hårvask eller som leave-in-behandling. Fritt valg!
  TIPS: Vått eller fuktig hår er spesielt utsatt for skade, så bruk en bred kam for å løse opp floker i fuktig hår.
 4. Prøv å minimere tiden du bruker på å føne håret. Det er best å la håret lufttørke så mye som mulig.
  TIPS: I tilfeller der du er nødt til å føne håret, snur du hodet opp ned for å øke volumet. Dette gjør at tyngdekraften løfter hårrøttene fra hodebunnen. Spray deretter lett med hårspray, som got2b 2sexy volumgivende hårspray, og vent noen sekunder før du vipper hodet opp igjen.
 5. Unngå rettetang og krølltang eller andre stylingredskaper.
  TIPS: Hvis du ikke kan leve uten dem, må du alltid sørge for at håret er helt tørt før du begynner å bruke dem.
 6. Introduser tørrsjampo i din vanlige hårpleierutine. Ikke bare vil den forlenge tiden mellom hårvaskene, men den er også perfekt til å tilføre struktur og volum. Legg til got2b Extra Volume eller got2b Extra Texture i hårpleien, så vil du se forskjellen med en gang.
  TIPS: Ha litt tørrsjampo i vesken for å gi håret litt ekstra pleie når du er på farten.
 7. Et annet kjapt triks er tupering. Ikke gjør det for ofte, siden det kan være tøft for håret, men litt tupering med en dusj av lett hårspray fungerer godt som en kjapp fiks av flatt hår.

Regelmessig rutine

Å bygge opp en god og regelmessig hårpleierutine og revurdere kostholdet og livsstilen din er den beste måten å takle flatt, tørt hår på. Ved å foreta disse endringene og bruke de riktige produktene rettet mot hårtypen bidrar til å revitalisere de glansløse lokkene og forvandle dem til naturlig sunt og spenstig hår.

Gliss 4-in1 Protein Treats kan brukes på 4 måter.
Relaterte artikler
 • Tørr hodebunn

  Tørt hår

  Tørr hodebunn
  ...

  Problemer med tørr hodebunn er mer utbredt om vinteren. Etter å ha gått til roten av problemet, hjelper vi gjerne med noen hårpleietips

  ...
 • Damaged Hair

  Stresset hår

  Damaged Hair
  ...

  Heldigvis finnes det effektive midler for skadet hår. Riktig pleie og styling gjør sprøtt hår til en silkemanke på kort tid

  ...
 • Sjampo som gir deg vakkert hår

  Shampoo

  Sjampo som gir deg vakkert hår
  ...

  Riktig sjampo er grunnlaget for sunt og glansfullt hår. Men å finne den rette kan være vanskelig. Les hvordan du finner den riktige sjampoen til ditt hår

  ...
 • Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair

  Beskytte

  Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair.

  ...
 • Oppslagsverk om hårpleieprodukter

  Beskytte

  Oppslagsverk om hårpleieprodukter
  ...

  Bruk jojobaolje for jevnere hår. Silkeproteiner gir håret glans. Ingrediensene i våre hårpleie- og stylingprodukter er i stand til å gjøre mye for håret. Vil du lære om effekten av individuelle ingredienser? Vi har litt informasjon til deg

  ...
 • Slik pleier du blondt hår

  Beskytte

  Slik pleier du blondt hår
  ...
 • Hårtap - tips for å unngå hårtap

  Stresset hår

  Hårtap - tips for å unngå hårtap
  ...

  Å bli tynnere i håret er ingen spøk, spesielt hvis det er du, som mister håret. La panikken slippe taket, du kan bekjempe hårtap på mange måter

  ...
 • Hårmasker: En ekstra porsjon pleie

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra porsjon pleie
  ...

  Bruk gjerne en hårmaske spekket med nærende ingredienser for en optimal hårpleie. Her er noen verdifulle tips om hvordan du bruker hårmasker og hvorfor Gliss 4-i-1-maskene er nettopp hva håret ditt trenger.

  ...
 • Fet hodebunn

  Fett hår

  Fet hodebunn
  ...

  Fete hodebunnsforhold blir raskt friske, sprettende hårlemmer og trevlete. Hjelpen er på vei! Finn ut hva du kan gjøre for å forbedre hud- og hårstatusen din

  ...
 • Håroljemagi for tørt hår

  Hårolje

  Håroljemagi for tørt hår
  ...

  Hårolje kan utrette underverker for tørt hår og gi overbehandlet hår ekstra pleie. Takket være moderne, høyteknologiske formulaer har hårolje fått en lettere konsistens og kan til og med brukes i fint hår. Finn ut hva hårolje kan gjøre for håret ditt, og hvordan du kan bruke den for å bekjempe tørrhet.

  ...
 • Hårpleie på farten: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleie på farten: Balsamspray
  ...

  Dagens hektiske livsstil gjør at vi ofte har det så travelt at vi glemmer håret. Håret blir tørt, matt og skadet med flisete tupper. Du trenger hjelp, og det fort. Svaret? En fuktighetsboost som er rask å påføre. Balsamspray er redningen.

  ...
 • Hvilken harpleieserie passer for deg

  Shampoo

  Hvilken harpleieserie passer for deg
  ...