Hvordan håndtere en tørr hodebunn

Tørr hodebunn er en ganske alminnelig plage om vinteren. Årsaken er hovedsakelig tørt oppvarmet inneklima. Mer plagsomt er det med flass som ofte følger med. Finn ut hva det er som er årsakene til det ubehagelige problemet og hvordan du kan ta knekken på kløen.

Hodebunnen er dekket av et beskyttende ytre lag av keratinocytter (hornceller) Fettstoffer holder hodebunnen glatt og myk. Dette ytre laget er en effektiv barriere som kan ødelegges av miljøfaktorer. Resultatet er at fettstoffene ikke lengre gjør barrieren glatt og effektiv, slik at den blir mer gjennomtrengelig. Den ødelagte barrieren greier ikke å holde på fuktigheten, og skadelige stoffer har lettere for å trenge inn I huden. Resultatet er en enda tørrere hodebunn, kløe, svie, stramhet og flass.

Slik unngår du en tørr hodebunn

Det er mange faktorer som bidrar til tørr hodebunn. Hodebunnen er utsatt for mange typer påvirkning. Tørr oppvarmet inneluft er en vanlig årsak. For varm hårføning og overdreven sjamponering er heller ikke godt for hodebunnen. Det finnes utallige stylingprodukter som ikke er gunstig sammensatt for din hodebunn.

En tørr hodebunn er ofte utsatt for flass

En tørr irritert hodebunn er mer tilbøyelig til flass. En irritert hodebunn kommer til et stadium hvor den starter å overprodusere hudceller. Døde celler klumper seg sammen og blir synlige som flass. Synlige flak av flass som legger seg på skuldre og I nakken er ikke særlig lekkert. Flass gjør seg spesielt synlig på mørke klær.

Si adjø til din tørre hodebunn

Ved å bruke milde skånsomme hårpleieprodukter gjenoppretter hodebunnen sin naturlige balanse og bremser opp på flassproduksjonen. Spesielt skånsomme fuktgivende hårpleieprodukter er gode å bruke. Skånsomme produkter skader ikke hodebunnen ytterligere, og fuktighet hjelper til med å reparere hodebunnens ytre barriere. Den mest effektive pleien er et balansert, koordinert hårpleiesystem som består av en mild sjampo, balsam og spesialtilpassede produkter som pleiende serum for hodebunnen. Hvis hodebunnen din er tilbøyelig til å bli tørr, bør du ikke vaske håret oftere enn nødvendig og ikke overdrive bruken av varmestyling eller hårføning. De beste tipsene ved tørr hodebunn er, vær skånsom, tilfør ekstra fuktighet, beskytt hodebunnen, og velg gode pleiende hårprodukter.

Relaterte artikler
 • Damaged Hair

  Stresset hår

  Damaged Hair
  ...
 • Sjampo som gir deg vakkert hår

  Shampoo

  Sjampo som gir deg vakkert hår
  ...
 • Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair

  Beskytte

 • Oppslagsverk om hårpleieprodukter

  Beskytte

  Oppslagsverk om hårpleieprodukter
  ...
 • Slik pleier du blondt hår

  Beskytte

  Slik pleier du blondt hår
  ...
 • Hårrutine for flatt hår

  Beskytte

  Hårrutine for flatt hår
  ...
 • Hårtap - tips for å unngå hårtap

  Stresset hår

  Hårtap - tips for å unngå hårtap
  ...
 • Hårmasker: En ekstra porsjon pleie

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra porsjon pleie
  ...
 • Fet hodebunn

  Fett hår

  Fet hodebunn
  ...
 • Håroljemagi for tørt hår

  Hårolje

  Håroljemagi for tørt hår
  ...
 • Hårpleie på farten: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleie på farten: Balsamspray
  ...
 • Hvilken harpleieserie passer for deg

  Shampoo

  Hvilken harpleieserie passer for deg
  ...