Skip to Content

Hvordan håndtere en tørr hodebunn

Tørr hodebunn er en ganske alminnelig plage om vinteren. Årsaken er hovedsakelig tørt oppvarmet inneklima. Mer plagsomt er det med flass som ofte følger med. Finn ut hva det er som er årsakene til det ubehagelige problemet og hvordan du kan ta knekken på kløen.

Hodebunnen er dekket av et beskyttende ytre lag av keratinocytter (hornceller) Fettstoffer holder hodebunnen glatt og myk. Dette ytre laget er en effektiv barriere som kan ødelegges av miljøfaktorer. Resultatet er at fettstoffene ikke lengre gjør barrieren glatt og effektiv, slik at den blir mer gjennomtrengelig. Den ødelagte barrieren greier ikke å holde på fuktigheten, og skadelige stoffer har lettere for å trenge inn I huden. Resultatet er en enda tørrere hodebunn, kløe, svie, stramhet og flass.

Slik unngår du en tørr hodebunn

Det er mange faktorer som bidrar til tørr hodebunn. Hodebunnen er utsatt for mange typer påvirkning. Tørr oppvarmet inneluft er en vanlig årsak. For varm hårføning og overdreven sjamponering er heller ikke godt for hodebunnen. Det finnes utallige stylingprodukter som ikke er gunstig sammensatt for din hodebunn.

En tørr hodebunn er ofte utsatt for flass

En tørr irritert hodebunn er mer tilbøyelig til flass. En irritert hodebunn kommer til et stadium hvor den starter å overprodusere hudceller. Døde celler klumper seg sammen og blir synlige som flass. Synlige flak av flass som legger seg på skuldre og I nakken er ikke særlig lekkert. Flass gjør seg spesielt synlig på mørke klær.

Si adjø til din tørre hodebunn

Ved å bruke milde skånsomme hårpleieprodukter gjenoppretter hodebunnen sin naturlige balanse og bremser opp på flassproduksjonen. Spesielt skånsomme fuktgivende hårpleieprodukter er gode å bruke. Skånsomme produkter skader ikke hodebunnen ytterligere, og fuktighet hjelper til med å reparere hodebunnens ytre barriere. Den mest effektive pleien er et balansert, koordinert hårpleiesystem som består av en mild sjampo, balsam og spesialtilpassede produkter som pleiende serum for hodebunnen. Hvis hodebunnen din er tilbøyelig til å bli tørr, bør du ikke vaske håret oftere enn nødvendig og ikke overdrive bruken av varmestyling eller hårføning. De beste tipsene ved tørr hodebunn er, vær skånsom, tilfør ekstra fuktighet, beskytt hodebunnen, og velg gode pleiende hårprodukter.

Relaterte artikler
 • Damaged Hair

  Stresset hår

  Damaged Hair
  ...

  Heldigvis finnes det effektive midler for skadet hår. Riktig pleie og styling gjør sprøtt hår til en silkemanke på kort tid

  ...
 • Sjampo som gir deg vakkert hår

  Shampoo

  Sjampo som gir deg vakkert hår
  ...

  Riktig sjampo er grunnlaget for sunt og glansfullt hår. Men å finne den rette kan være vanskelig. Les hvordan du finner den riktige sjampoen til ditt hår

  ...
 • Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair

  Beskytte

  Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair.

  ...
 • Oppslagsverk om hårpleieprodukter

  Beskytte

  Oppslagsverk om hårpleieprodukter
  ...

  Bruk jojobaolje for jevnere hår. Silkeproteiner gir håret glans. Ingrediensene i våre hårpleie- og stylingprodukter er i stand til å gjøre mye for håret. Vil du lære om effekten av individuelle ingredienser? Vi har litt informasjon til deg

  ...
 • Slik pleier du blondt hår

  Beskytte

  Slik pleier du blondt hår
  ...
 • Hårrutine for flatt hår

  Beskytte

  Hårrutine for flatt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Hårtap - tips for å unngå hårtap

  Stresset hår

  Hårtap - tips for å unngå hårtap
  ...

  Å bli tynnere i håret er ingen spøk, spesielt hvis det er du, som mister håret. La panikken slippe taket, du kan bekjempe hårtap på mange måter

  ...
 • Hårmasker: En ekstra porsjon pleie

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra porsjon pleie
  ...

  Bruk gjerne en hårmaske spekket med nærende ingredienser for en optimal hårpleie. Her er noen verdifulle tips om hvordan du bruker hårmasker og hvorfor Gliss 4-i-1-maskene er nettopp hva håret ditt trenger.

  ...
 • Fet hodebunn

  Fett hår

  Fet hodebunn
  ...

  Fete hodebunnsforhold blir raskt friske, sprettende hårlemmer og trevlete. Hjelpen er på vei! Finn ut hva du kan gjøre for å forbedre hud- og hårstatusen din

  ...
 • Håroljemagi for tørt hår

  Hårolje

  Håroljemagi for tørt hår
  ...

  Hårolje kan utrette underverker for tørt hår og gi overbehandlet hår ekstra pleie. Takket være moderne, høyteknologiske formulaer har hårolje fått en lettere konsistens og kan til og med brukes i fint hår. Finn ut hva hårolje kan gjøre for håret ditt, og hvordan du kan bruke den for å bekjempe tørrhet.

  ...
 • Hårpleie på farten: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleie på farten: Balsamspray
  ...

  Dagens hektiske livsstil gjør at vi ofte har det så travelt at vi glemmer håret. Håret blir tørt, matt og skadet med flisete tupper. Du trenger hjelp, og det fort. Svaret? En fuktighetsboost som er rask å påføre. Balsamspray er redningen.

  ...
 • Hvilken harpleieserie passer for deg

  Shampoo

  Hvilken harpleieserie passer for deg
  ...