Skip to Content

Hurtigkur for skadet hår

Ends of hair
Nacivet

Er håret ditt tørt og livløst med splittede tupper? Vi har gode nyheter: å klippe håret er ikke den eneste løsningen. Her følger noen råd om hvordan du med riktig pleie og skånsom styling igjen kan få et skinnende glansfullt hår.

De fleste tilfeller av hårskader er en konsekvens av belastning av håret over lang tid. Belastningen kan skyldes børsting, hårføning, bruk av tang eller kjemiske behandlinger som hårfarving, bleking og permanent. Stress eller dårlig kosthold kan også bidra til hårproblemer. Skadet hår kan også bare skyldes dårlig pleie. Over tid tørker håret ut, det naturlig myke skjellaget blir sprøere, og håret begynner å bli tørt og hårtuppene splitter.

Skadet hår må behandles med silkehansker

Ta ekstra godt vare på håret ditt og beskytt det fra alt som kan skade det. Benytte en god sjampo for skadet hår og masser den forsiktig I vått hår. Masserer du sjampoen kraftig inn, kan det bli mer floker og tøffere for håret å bli kjemmet siden. Skyll sjampoen grundig ut. Skadet hår trenger definitivt en behandling med balsam etter sjamponering, balsamen lukker skjellagene og gjør det lettere å gre. Vær spesielt nøye med balsamen ved de splittede hårtuppene. Ta balsamen virke en kort stund før du skyller den ut.

Proteiner og næringsstoffer reparerer skadet hår

Effektive ingredienser I sjampo og pleieprodukter kan redde ødelagt hår og magien ved spesielle anledninger. Tynt, skadet hår trenger bløtgjørende livreddere som aloe vera, pantenol, glyserol eller silkeprotein. Planteoljer og proteiner gjør underverker for stritt, slitt hår. Aktive ingredienser som makadamiaolje, arganolje, sheaolje og villroseolje dekker hvert hårstrå med en beskyttende hinne. De lukker skjellaget og håret ser sunnere og mer glansfullt ut.

Skånsom styling til skadet hår

Ved sjamponering trekker håret til seg vann og sveller opp. Derfor er nyvasket hår ekstra sensitivt. Ved håndkletørring bør du dekke håret med en turban fremfor å frottere det. Hold så håret inne ved røttene mens du grer igjennom med en grovtannet kam, så skåner du hårrøttene. Det er best å lufttørke håret, men blir det knapt med tid er det best å bruke føneren på full blås, men aldri over medium varme. Da blir føningen minimal mens du unngår den verste uttørkingen av håret.  Du bør holde deg unna varmestyling som krøll-, krepp- eller rettetang, i hvert fall for en periode. Husk også at farging, bleking og permanent er en belastning for skadet hår. For en periode kan det være lurt å bruke glansvask I stedet for hårfarge.

Slutt på slitt hår

Hvis det er tuppene som er mest skadet hjelper hårtuppserum. Hårtuppserumet inneholder silikon som reparerer tuppene midlertidig, og gir håret glans og friskhet. Ta et par dråper hårtuppserum i håndkletørt hår, og la det tørke som normalt. Å forsiktig rulle de splittede tuppene over en rundbørste mens du føner hjelper håret å se sunt og glatt ut.

Hvis behandlingen ikke gir en tydelig forbedring, og tuppene splitter igjen, be frisøren din om å kutte håret ditt et par cm. Belønningen er tydelig! Uten splittede tupper får håret ny spenst og friskhet.

Relaterte artikler
 • Tørr hodebunn

  Tørt hår

  Tørr hodebunn
  ...

  Problemer med tørr hodebunn er mer utbredt om vinteren. Etter å ha gått til roten av problemet, hjelper vi gjerne med noen hårpleietips

  ...
 • Sjampo som gir deg vakkert hår

  Shampoo

  Sjampo som gir deg vakkert hår
  ...

  Riktig sjampo er grunnlaget for sunt og glansfullt hår. Men å finne den rette kan være vanskelig. Les hvordan du finner den riktige sjampoen til ditt hår

  ...
 • Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair

  Beskytte

  Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair.

  ...
 • Oppslagsverk om hårpleieprodukter

  Beskytte

  Oppslagsverk om hårpleieprodukter
  ...

  Bruk jojobaolje for jevnere hår. Silkeproteiner gir håret glans. Ingrediensene i våre hårpleie- og stylingprodukter er i stand til å gjøre mye for håret. Vil du lære om effekten av individuelle ingredienser? Vi har litt informasjon til deg

  ...
 • Slik pleier du blondt hår

  Beskytte

  Slik pleier du blondt hår
  ...
 • Hårrutine for flatt hår

  Beskytte

  Hårrutine for flatt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Hårtap - tips for å unngå hårtap

  Stresset hår

  Hårtap - tips for å unngå hårtap
  ...

  Å bli tynnere i håret er ingen spøk, spesielt hvis det er du, som mister håret. La panikken slippe taket, du kan bekjempe hårtap på mange måter

  ...
 • Hårmasker: En ekstra porsjon pleie

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra porsjon pleie
  ...

  Bruk gjerne en hårmaske spekket med nærende ingredienser for en optimal hårpleie. Her er noen verdifulle tips om hvordan du bruker hårmasker og hvorfor Gliss 4-i-1-maskene er nettopp hva håret ditt trenger.

  ...
 • Fet hodebunn

  Fett hår

  Fet hodebunn
  ...

  Fete hodebunnsforhold blir raskt friske, sprettende hårlemmer og trevlete. Hjelpen er på vei! Finn ut hva du kan gjøre for å forbedre hud- og hårstatusen din

  ...
 • Håroljemagi for tørt hår

  Hårolje

  Håroljemagi for tørt hår
  ...

  Hårolje kan utrette underverker for tørt hår og gi overbehandlet hår ekstra pleie. Takket være moderne, høyteknologiske formulaer har hårolje fått en lettere konsistens og kan til og med brukes i fint hår. Finn ut hva hårolje kan gjøre for håret ditt, og hvordan du kan bruke den for å bekjempe tørrhet.

  ...
 • Hårpleie på farten: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleie på farten: Balsamspray
  ...

  Dagens hektiske livsstil gjør at vi ofte har det så travelt at vi glemmer håret. Håret blir tørt, matt og skadet med flisete tupper. Du trenger hjelp, og det fort. Svaret? En fuktighetsboost som er rask å påføre. Balsamspray er redningen.

  ...
 • Hvilken harpleieserie passer for deg

  Shampoo

  Hvilken harpleieserie passer for deg
  ...