Hårpleie | Beskytte

Hårrutine for flatt hår

Er håret ditt flatt? Og du synes det er vanskelig å holde naturlig volum? Om det er noen trøst er du langt fra den eneste. Tørt, flatt hår er et veldig vanlig problem som plager mange av oss, og som ofte oppstår når håret ditt ikke får eller beholder nok fuktighet. Dette reduserer volumet og får det til å se flatt, matt og livløst ut. Frykt ikke, problemet kan løses, og med litt kjærlig pleie kan de glansløse lokkene snart bli sunne og spenstige igjen. 

Hvorfor bliver håret så tørt?

null
© getty images

Det er vigtigt at forstå, hvorfor vores hår i første omgang bliver så tørt og fladt. Hvis man ser på de underliggende årsager, har man mulighed for at gøre noget ved det og finde en genoprettende løsning. Der er mange mulige årsager: kost, gener, regelmæssig farvning eller kemiske behandlinger, glattejern, krøllejern, føntørring, hyppig hårvask og ophold i solen er blot nogle af dem. 

Slik øker du spretten

 1. Unngå å vaske håret hver dag. Overdreven hårvask kan gjøre håret livløst og tørke det ut.
 2. Bruk en sjampo og balsam som er utviklet for å gi rikelig med volum. Se etter produkter som spesifiserer at de "gir volum" eller "legger til fylde ", for eksempel Gliss Volume & Repair.
 3. Gi håret en dyptvirkende, pleiende behandling minst én gang i uken for å gi det fuktighet og forsegle hårstråene med pleiende oljer. Med den beste masken kan du bruke den slik det passer deg best. Gliss 4-i-1 Protein Treats kan brukes på 4 måter: før hårvask, som balsam, som en dyptvirkende maske etter hårvask eller som leave-in-behandling. Fritt valg!
  TIPS: Vått eller fuktig hår er spesielt utsatt for skade, så bruk en bred kam for å løse opp floker i fuktig hår.
 4. Prøv å minimere tiden du bruker på å føne håret. Det er best å la håret lufttørke så mye som mulig.
  TIPS: I tilfeller der du er nødt til å føne håret, snur du hodet opp ned for å øke volumet. Dette gjør at tyngdekraften løfter hårrøttene fra hodebunnen. Spray deretter lett med hårspray, som got2b 2sexy volumgivende hårspray, og vent noen sekunder før du vipper hodet opp igjen.
 5. Unngå rettetang og krølltang eller andre stylingredskaper.
  TIPS: Hvis du ikke kan leve uten dem, må du alltid sørge for at håret er helt tørt før du begynner å bruke dem.
 6. Introduser tørrsjampo i din vanlige hårpleierutine. Ikke bare vil den forlenge tiden mellom hårvaskene, men den er også perfekt til å tilføre struktur og volum. Legg til got2b Extra Volume eller got2b Extra Texture i hårpleien, så vil du se forskjellen med en gang.
  TIPS: Ha litt tørrsjampo i vesken for å gi håret litt ekstra pleie når du er på farten.
 7. Et annet kjapt triks er tupering. Ikke gjør det for ofte, siden det kan være tøft for håret, men litt tupering med en dusj av lett hårspray fungerer godt som en kjapp fiks av flatt hår.

Regelmessig rutine

null

Gliss 4-in1 Protein Treats kan brukes på 4 måter.

Å bygge opp en god og regelmessig hårpleierutine og revurdere kostholdet og livsstilen din er den beste måten å takle flatt, tørt hår på. Ved å foreta disse endringene og bruke de riktige produktene rettet mot hårtypen bidrar til å revitalisere de glansløse lokkene og forvandle dem til naturlig sunt og spenstig hår.

oppdag: