Skip to Content

Slik pleier du blondt hår

Hva er hemmeligheten bak vakkert blondt hår? Pleie, pleie og pleie.

Under blekeprosessen åpnes hårets kutikula for å fjerne hårpigment slik at det eneste som blir igjen er hvitt blondt. Overflaten til håret kan bli sprø og tørr, derfor trenger håret ekstra pleie:

1. Finn riktig pleiende sjampo og balsam

Lys blondt er vakkert, men sliter også på håret. Håret krever intens pleie for å hindre at det blir tørt og kjedelig. En pleieserie for bleket hår bør inneholde sjampo, balsam og hårmaske.

2. Bruk en hårbehandling én eller to ganger i uken

Når du farger håret, blir hårets ytre lag, kutikula, litt slitt. Når det er ujevnt, kommer det lettere fuktighet inn i håret og gjør det uregjerlig. For å styrke kutikula igjen, er det bare én ting som hjelper: fuktighet. Påfør en maske én gang i uken og la den ligge på i flere timer eller over natten for å gi håret den fuktigheten det trenger.

Tips: Hvis du bruker pleieprodukter fra samme serie, er det mindre sannsynlig at dette skjer – de er komponert for å fungere sammen.

3. Påfør etterbehandling og hårolje i hårtuppene

Etter sjamponering kan leave-in-behandling rettes mot den delen av håret som faktisk trenger balsam. Hårtuppene er det vanlige målet. Leave-in-behandlinger virker også godt for fint hår. Det finnes for eksempel kollagenholdige leave-in-kurer som gir flatt, tynt hår mer fylde. Disse leave-in-kurene kan også brukes på roten av håret der det er behov for mer volum og vitalitet.

Hvis du har bleket hår, anbefaler vi deg å bruke leave-in-behandlinger regelmessig i tillegg til behandlende sjampo og hårskyllinger for å gi tilstrekkelig behandling.

Tips: Føn håret på laveste effekt og bruk en varmebeskyttende spray for å unngå ytterligere skade.

Relaterte artikler
 • Tørr hodebunn

  Tørt hår

  Tørr hodebunn
  ...

  Problemer med tørr hodebunn er mer utbredt om vinteren. Etter å ha gått til roten av problemet, hjelper vi gjerne med noen hårpleietips

  ...
 • Damaged Hair

  Stresset hår

  Damaged Hair
  ...

  Heldigvis finnes det effektive midler for skadet hår. Riktig pleie og styling gjør sprøtt hår til en silkemanke på kort tid

  ...
 • Sjampo som gir deg vakkert hår

  Shampoo

  Sjampo som gir deg vakkert hår
  ...

  Riktig sjampo er grunnlaget for sunt og glansfullt hår. Men å finne den rette kan være vanskelig. Les hvordan du finner den riktige sjampoen til ditt hår

  ...
 • Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair

  Beskytte

  Oppnå inntil 90 % mindre slitasje på håret med Gliss Total Repair.

  ...
 • Oppslagsverk om hårpleieprodukter

  Beskytte

  Oppslagsverk om hårpleieprodukter
  ...

  Bruk jojobaolje for jevnere hår. Silkeproteiner gir håret glans. Ingrediensene i våre hårpleie- og stylingprodukter er i stand til å gjøre mye for håret. Vil du lære om effekten av individuelle ingredienser? Vi har litt informasjon til deg

  ...
 • Hårrutine for flatt hår

  Beskytte

  Hårrutine for flatt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Hårtap - tips for å unngå hårtap

  Stresset hår

  Hårtap - tips for å unngå hårtap
  ...

  Å bli tynnere i håret er ingen spøk, spesielt hvis det er du, som mister håret. La panikken slippe taket, du kan bekjempe hårtap på mange måter

  ...
 • Hårmasker: En ekstra porsjon pleie

  Stresset hår

  Hårmasker: En ekstra porsjon pleie
  ...

  Bruk gjerne en hårmaske spekket med nærende ingredienser for en optimal hårpleie. Her er noen verdifulle tips om hvordan du bruker hårmasker og hvorfor Gliss 4-i-1-maskene er nettopp hva håret ditt trenger.

  ...
 • Fet hodebunn

  Fett hår

  Fet hodebunn
  ...

  Fete hodebunnsforhold blir raskt friske, sprettende hårlemmer og trevlete. Hjelpen er på vei! Finn ut hva du kan gjøre for å forbedre hud- og hårstatusen din

  ...
 • Håroljemagi for tørt hår

  Hårolje

  Håroljemagi for tørt hår
  ...

  Hårolje kan utrette underverker for tørt hår og gi overbehandlet hår ekstra pleie. Takket være moderne, høyteknologiske formulaer har hårolje fått en lettere konsistens og kan til og med brukes i fint hår. Finn ut hva hårolje kan gjøre for håret ditt, og hvordan du kan bruke den for å bekjempe tørrhet.

  ...
 • Hårpleie på farten: Balsamspray

  Balsam

  Hårpleie på farten: Balsamspray
  ...

  Dagens hektiske livsstil gjør at vi ofte har det så travelt at vi glemmer håret. Håret blir tørt, matt og skadet med flisete tupper. Du trenger hjelp, og det fort. Svaret? En fuktighetsboost som er rask å påføre. Balsamspray er redningen.

  ...
 • Hvilken harpleieserie passer for deg

  Shampoo

  Hvilken harpleieserie passer for deg
  ...