Skip to Content

Frisyrer for flatt hår

Frisyrer for flatt hår

Sliter du med flatt hår? Vi kjenner følelsen av å bruke mye tid på å oppnå en perfekt voluminøs look, for deretter å oppleve at håret er like flatt etter bare noen timer. Selv om det å utvikle et voluminøst hår er en prosess, kan hendige tips og råd hjelpe deg til å bygge opp hårets struktur slik at det fremstår som tykkere. Finn ut hvordan du kan style og føne håret ditt med flotte resultater.

Fint hår er ikke nødvendigvis tynt. Problemet kan også være tykkelsen på hvert enkelt hårstrå. Fint hår er ca. 2 tusendeler av en tomme (2 millimeter) tynnere enn vanlig eller tykt hår. Det kan også være litt mer sensitivt. Avhengig av hårfarge, kan du ha rikelig med hår til tross for at det ser tynt ut. I gjennomsnitt har blondiner ca. 150 000 hårstrå på hodet, mens de fleste mørkhårete kvinner kun har ca. 100 000. Har du et hår som ser tynt ut, bør du skånsomt bygge opp hårets struktur og være spesielt oppmerksom når du føner håret.

Pleie av tynt eller fint hår

Før du føner håret ditt etter vask, bør du vikle et håndkle rundt håret og la det tørke. Gni aldri håret tørt med et håndkle for å unngå at hårkultikulaene skades. Gre det håndkletørre håret med en bredtannet kam. Hold i håret ved hårroten mens du grer ut floker, så du ikke drar i håret med for mye kraft. Håret er nå klart til å fønes. Still inn hårføneren på middels varme for å hindre overoppheting. Vi anbefaler sterkt at du bruker en varmebeskyttende spray før føning. Slike sprayer er også gode å bruke om sommeren for å gi håret ekstra beskyttelse fra den stekende solen!

Tynt eller fint hår trenger spenst

Kraftløst hår ser umiddelbart mer livfullt ut etter at rot-delen har fått mer spenst. Før du føner håret, bør du derfor påføre en liten mengde mousse som gir hold, eller en stylingspray, på rot-delene av håret. Føn håret og form det med en bred, flat hårbørste. Legg hodet litt på skrå mens du føner håret og børst det mot skjellaget ved hjelp av den brede børsten. Etter noen få tak med børsten gjentar du den samme prosedyren på den andre siden. Til slutt bøyer du hodet lett fremover mens du børster og føner håret fremover. Hvis håret er for kort til å bruk en bred børste, bør du føne hver hårlokk så langt fra hodet som mulig.

Got2b 2sexy spray mousse
Got2b 2sexy Volumising Spray Mousse

Få tynt eller fint hår til å stå opp

Det er best å holde stylingen på et minimum etter at du har børstet håret med en bred, flat børste. For tynt eller fint hår anbefaler vi ikke å bruke voks, stylinggel eller pomade. Slike stylinghjelpemidler inneholder fete substanser og kan gi håret en trevlete look. Litt «våt gel» fungerer godt for å style kort, fint hår. Hårspray som lover et sterkt hold, fungerer gjerne bra i lengre eller tynt, fint hår. Det er viktig å påføre hårsprayen ved å løfte hårlokkene og spraye undersiden av hver hårlokk. Sprayer du bare over toppen av håret, legger hårsprayen seg som et lag som kan tynge ned håret.

Got2b 2sexy hairspray
Got2b 2sexy Volumising Hairspray

3 frisyrer for flatt hår

Sideskill

Den raskeste måten for å få en frisyre med mer volum (og som ikke involverer å klippe håret), er den velkjente sideskillen. Jo dypere skill, desto mer volum. Start med å gre håret forover slik at det dekker ansiktet. Plasser fingrene eller en kam der hvor du ønsker å skille håret, og dra skillen bakfra og forover. Denne frisyren er spesielt flott med krøller, det gir håret ekstra volum!

Lob

Lob eller «lang bob» er en litt lengre versjon av den klassiske bob-frisyren. Frisyren er spesielt egnet for personer med tynt hår og er enkel å style og håndtere. Med rene, ustrukturerte tupper vil du med denne klippen oppnå en ekstremt sunn look som føles lett og voluminøs. For ekstra volum og spenst kan du forme noen løse bølger, og sikre dem med en hårspray som gir sterkt hold.

Gradert klipp

Har du et lengre hår og ønsker et enkelt triks for å få mer volum uten en drastisk endring av frisyren, gå for gradering. En gradert klipp er et flott alternativ for personer med tynt hår da det gir en ubesværet og lett frisyre samtidig som du oppnår en naturlig voluminøs look. Graderingen gir håret en etterlengtet form og kan også bidra til at håret ser tykkere ut. Enten du liker en look med litt krøller eller rett hår, vil et gradert klippet hår bli enklere å håndtere med de rette stylingproduktene, og passer for dem som ikke ønsker å bruke så mye tid foran speilet.

Relaterte artikler
 • Hverdagsfrisyrer for langt hår

  Langt hår

  Hverdagsfrisyrer for langt hår
  ...

  Mens styling av langt hår kan være morsomt og kreativt, leter de fleste av oss som oftest etter en rask løsning uten å bruke for lang tid foran speilet. Vi skal lede deg gjennom våre beste valg av raske og enkle frisyrer som ikke bare sparer deg for tid, men som også vil gjøre at du ser og føler deg på ditt beste.

  ...
 • Oppsatt hår - slik styler du en svinekam

  Håroppsetninger

  Oppsatt hår - slik styler du en svinekam
  ...

  Følg våre instruksjoner og lag selv flotte varianter av svinekammen som Reese Witherspoon og Adele med vår steg for steg guide til oppsatt hår

  ...
 • Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen

  Tips og triks

  Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen
  ...

  Got2b har oppdatert sitt tørrsjampo-sortiment med forbedrede sammensetninger som ikke etterlater hvite rester*, og med lekre nye dufter og en moderne forpakning. Les videre for å finne ut hvordan det nye got2b tørrsjampo-sortimentet er din raske løsning for et fresht hår og enkel styling.

  ...
 • Fletter til kort hår

  Flettet hår

  Fletter til kort hår
  ...

  Det er en myte at man bare kan flette langt hår: Våre top 5 styles beviser hvordan kort hår kan flettes til fantastiske frisyrer.

  ...
 • Stilige måter å legge håret til siden på

  Medium-langt hår

  Stilige måter å legge håret til siden på
  ...

  Jenter elsker å la det lange håret falle over en skulder for å skape en myk og feminin look. Vi viser deg flere varianter av stilen med håret til siden med rett, bølget, krøllet og flettet hår.

  ...
 • Frisyrer for skulderlangt hår

  Medium-langt hår

  Frisyrer for skulderlangt hår
  ...

  Skulderlangt hår er nå tilbake som et allsidig alternativ for alle som ønsker å prøve noe nytt – og er nok kommet for å bli. Les videre for å finne ut alt du trenger å vite før du bestiller time hos frisøren.

  ...
 • Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten

  Medium-langt hår

  Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten
  ...

  Slik styler du ditt lange, korte eller halvlange hår i farten. Trenger håret gjenopplivning etter en lang, urolig natt har vi tips for dette også

  ...
 • Hestehale

  Håroppsetninger

  Hestehale
  ...

  Hestehalen er praktisk, men den kan også være så fancy, leken, attraktiv, glamorøs og mye mer. Du vil kanskje prøve en av de elleve stilene i hestehaleserien vår

  ...
 • Unike brudefrisyrer tilpasset din stil

  Håroppsetninger

  Unike brudefrisyrer tilpasset din stil
  ...

  Vi vil vise deg den mest fantastiske brudefrisyre som han alltid vil huske, fordi den fremhever dine beste trekk. Våre bilder av trendy brudefrisyrer kan hjelpe deg å finne frisyren til bryllupsdagen i dine drømmer.

  ...
 • Frisyrer for atleter

  Håroppsetninger

  Frisyrer for atleter
  ...

  Vi viser deg frisyrer for idrettsutøvere, som klarer de mest utfordrende aktiviteter og fortsatt ser veldig bra ut. Les om frisyrer for atleter

  ...
 • Party frisyrer til nyttårsaften

  Håroppsetninger

  Party frisyrer til nyttårsaften
  ...

  Hils det nye året velkommen med en romantisk aften for to, eller fri deg fra det gamle årets spøkelser med en heidundrende fest!

  ...
 • Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer

  Håroppsetninger

  Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer
  ...

  Lær hvordan du styler en klassisk hestehale med nye geometriske elementer.

  ...