Skip to Content

Steg for steg guide til oppsatt hår

Hårstyling
Getty Images

Har du lyst å prøve de enkle variantene av svinekammen som sett på Reese Witherspoon og Adele? Vi viser deg hvordan du styler Reese Witherspoons snurrede variant av svinekammen som ender i en chignon. Kanskje får du også lyst å prøve Adeles omfangsrike variant som er delvis svinekam.

Det er ingen grunn til å overlate svinekammen til stylingekspertene, den er faktisk ganske enkel å style selv. For å komme i gang med dine egne kreative oppsatser viser vi deg steg for steg hvordan du lager disse svinekam variantene. Bare følg instruksjonene så får du glamorøse frisyrer a lá Reese Witherspoon og Adele.

Når håret er vasket jobber du inn en volumiserende mousse. Bøy hodet så håret henger opp ned og føntørr det mens du trekker rundbørsten gjennom.

Slik styler du Reese Witherspoons variant av svinekammen

 1. For å style en svinekam a lá Reese Witherspoon kjem håret på den ene siden tett inntil hodet, og fest med hårnåler fra kronen og helt ned i nakken.
 2. Så lar du håret fra den andre siden av hodet lage en snurr over partiet med hårnåler. Dette gjør du ved å dele opp partisjoner på ca. 2,5 cm, trekke dem bak til nakken, vri rundt og feste en om gangen med hårnåler. Start i nakken og jobb deg oppover. Dette gir en oppdelt variant av svinekammen.
 3. Nå snurrer du håret som stikker ut på toppen av svinekammen til den blir en chignon og fester den med hårnåler. Det er bare fint om noen lokker slipper unna chignonen underveis.
 4. Trekk panneluggen over pannen. For at den skal holde kan det være lurt å fordele litt voks i håndflatene og gå over frisyren.
 5. Til slutt, påfør hårspray for ekstra hold.

Styling instruksjoner til Adeles variant av svinekammen

 1. Til denne varianten av svinekammen trengs det masser av volum til bakhodet. For å skape volumet løft opp små seksjoner av topphåret, og tuper det nært hodebunnen.
 2. Påfør hårspray før du forsiktig børster det i form. Det kan være fint å legge håret i en skill.
 3. Påfør en dose til med hårspray.
 4. Kjem håret fra øret på den ene siden av hodet bakover og fest det godt med hårnåler fra nakken og i en rad opp til øyenhøyde.
 5. Kjem håret på den motsatte siden bakover og vri det rundt  seg selv fra nakken opp til under øyennivå  til en klassisk svinekam. Fest svinekammen med hårnåler.
 6. En lettere variant av punkt 5 er å trekke håret helt til øret på motsatt side av hodet, feste det i en hestehale, og så rulle håret rundt hestehalen, til det former en svinekam i nakken.
 7. Form det tuperte topphåret i en stor bølge og fold endene inn under frisyren i bakhodet. Fest bølgen over svinekammen godt med hårnåler.
 8. Påfør enda en generøs mengde med hårspray for å gi frisyren god hold.
Å style Adeles oppsats er enklere enn det ser ut
Relaterte artikler
 • Hverdagsfrisyrer for langt hår

  Langt hår

  Hverdagsfrisyrer for langt hår
  ...

  Mens styling av langt hår kan være morsomt og kreativt, leter de fleste av oss som oftest etter en rask løsning uten å bruke for lang tid foran speilet. Vi skal lede deg gjennom våre beste valg av raske og enkle frisyrer som ikke bare sparer deg for tid, men som også vil gjøre at du ser og føler deg på ditt beste.

  ...
 • Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen

  Tips og triks

  Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen
  ...

  Got2b har oppdatert sitt tørrsjampo-sortiment med forbedrede sammensetninger som ikke etterlater hvite rester*, og med lekre nye dufter og en moderne forpakning. Les videre for å finne ut hvordan det nye got2b tørrsjampo-sortimentet er din raske løsning for et fresht hår og enkel styling.

  ...
 • Fletter til kort hår

  Flettet hår

  Fletter til kort hår
  ...

  Det er en myte at man bare kan flette langt hår: Våre top 5 styles beviser hvordan kort hår kan flettes til fantastiske frisyrer.

  ...
 • Stilige måter å legge håret til siden på

  Medium-langt hår

  Stilige måter å legge håret til siden på
  ...

  Jenter elsker å la det lange håret falle over en skulder for å skape en myk og feminin look. Vi viser deg flere varianter av stilen med håret til siden med rett, bølget, krøllet og flettet hår.

  ...
 • Frisyrer for skulderlangt hår

  Medium-langt hår

  Frisyrer for skulderlangt hår
  ...

  Skulderlangt hår er nå tilbake som et allsidig alternativ for alle som ønsker å prøve noe nytt – og er nok kommet for å bli. Les videre for å finne ut alt du trenger å vite før du bestiller time hos frisøren.

  ...
 • Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten

  Medium-langt hår

  Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten
  ...

  Slik styler du ditt lange, korte eller halvlange hår i farten. Trenger håret gjenopplivning etter en lang, urolig natt har vi tips for dette også

  ...
 • Hestehale

  Håroppsetninger

  Hestehale
  ...

  Hestehalen er praktisk, men den kan også være så fancy, leken, attraktiv, glamorøs og mye mer. Du vil kanskje prøve en av de elleve stilene i hestehaleserien vår

  ...
 • Unike brudefrisyrer tilpasset din stil

  Håroppsetninger

  Unike brudefrisyrer tilpasset din stil
  ...

  Vi vil vise deg den mest fantastiske brudefrisyre som han alltid vil huske, fordi den fremhever dine beste trekk. Våre bilder av trendy brudefrisyrer kan hjelpe deg å finne frisyren til bryllupsdagen i dine drømmer.

  ...
 • Frisyrer for atleter

  Håroppsetninger

  Frisyrer for atleter
  ...

  Vi viser deg frisyrer for idrettsutøvere, som klarer de mest utfordrende aktiviteter og fortsatt ser veldig bra ut. Les om frisyrer for atleter

  ...
 • Party frisyrer til nyttårsaften

  Håroppsetninger

  Party frisyrer til nyttårsaften
  ...

  Hils det nye året velkommen med en romantisk aften for to, eller fri deg fra det gamle årets spøkelser med en heidundrende fest!

  ...
 • Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer

  Håroppsetninger

  Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer
  ...

  Lær hvordan du styler en klassisk hestehale med nye geometriske elementer.

  ...
 • Strandfrisyrer

  Håroppsetninger

  Strandfrisyrer
  ...

  Vi viser deg hvordan du kan style strandbølger og fire andre frisyrer som er ideelle for ferier og glade dager på stranden

  ...