Skip to Content

Hårstyling for menn: Fade-stiler

Hårstyling for menn: Fade-stiler

Har du lyst til å friske opp den klassiske stilen? Du kan jo prøve en fade! Som du sikkert vet er fade altså en frisyre der håret klippes eller barberes gradvis kortere nedover mot nakken. Og med så mange muligheter kan det være vanskelig å velge rett. Så vi er her for hjelpe deg – les videre for å finne ut alt du trenger å vite om fade-frisyrer.

Frisyre med historie! Kortklippet hår med kun litt på toppen – det var de amerikanske soldatene som gjorde denne klippen så populær på 1940- og 1950-tallet. Håret deres var pent kjemmet, særdeles velstelt og hadde ofte skill. Mange trodde denne looken var kommet for å bli – helt til Elvis Presley og Beatles plutselig dukket opp. Dermed ble militærstilen danket ut av dårelokker og bolleklipp. Men tilhengerne av militærklippen måtte ikke vente så lenge før den var tilbake på banen. I hiphopens glansdager, altså på 80- og tidlig 90-tallet, dukket fade-stilen opp igjen og ble denne gangen varemerket til en formende subkultur som en del av flattop-stilen.

Og hva med i dag? Fade-stilen er heldigvis fortsatt populær. Og nå trenger du ikke være soldat eller hiphop-artist for å ha den. Fade-stilen kan tilpasses hver enkelt avhengig av type og stil, så den kan derfor være enten klassisk, tøff eller overdådig. En annen fordel er at denne trendy frisyren ser mye mindre radikal ut enn en undercut, siden overgangene til de barberte områdene er mindre tydelige.

De ulike typene fade-frisyrer

Lyst til å prøve? Ta en titt på de ulike variantene nedenfor. Du vil garantert finne en som passer både smaken og hårtypen din.

Klassisk fade

Den klassiske faden er den vanlige fade-typen. Håret er vanligvis noen centimeter langt øverst på hodet, og blir gradvis kortere nedover mot nakken slik at det skapes en slags ombré-effekt. Når håret blir stadig kortere, vil også huden vises under håret og hårfargen vil se stadig lysere ut. Det er lett å se hvor denne frisyren har fått navnet sitt fra, når håret går fra superkort til ganske langt. Det brukes barbermaskin slik at resultatet blir penest mulig. Den klassiske faden representerer en moderne look som alltid er presis.

Got2b texturizing clay packshot
Klassisk fade styler du med Got2b Texture Clay.

Low Fade

Denne varianten er litt mer diskré enn den klassiske faden. Det korte partiet starter litt lenger ned, og overgangen fra langt til kort hår er enda mer fadet. Denne klippen passer spesielt godt til menn med skjegg siden det ikke er noen skarpe kontraster og linjer. Håret øverst på hodet og skjegget flyter sammen og går i ett.

Scissor Fade

Som navnet antyder (sakse-fade) klippes scissor fade kun med saks, og det brukes verken hårtrimmere eller barbermaskiner til å skape denne looken. Siden saksen ikke skaper de helt store eller dype kontrastene, blir frisyren også mindre iøynefallende – og passer perfekt for deg som vil prøve fade for første gang.

Scissor fade er et godt alternativ første gang du prøver fade.

High Fade

High fade kjennetegnes av en tydelig kontrast mellom ulike hårlengder, og er derfor en mer vågal utgave av denne trendy klippen. Det som særpreger high fade er at den strekker seg opp til over linjen mellom tinningene og toppen av ørene, noe som gir en markert look som kan styles på utallige måter.

Got2b moulding paste packshot
Got2b Phenomenal Molding Paste gir maksimalt hold til alle frisyrer.

Mid Fade

Maskulin og oppsiktsvekkende: Denne faden minner om den originale fade-frisyren. Med mid fade trimmes håret helt kort på sidene og i nakken. Overgangen til håret på toppen, som holdes litt lenger, starter rett over ørene. Generelt ser denne stilen presis og ordentlig ut, men du kan likevel ta deg noen friheter når du styler håret. Du kan for eksempel lage sideskill eller style håret bakover med litt gel.

Med mid fade trimmes håret helt kort på sidene og i nakken.
Relaterte artikler
 • Hverdagsfrisyrer for langt hår

  Langt hår

  Hverdagsfrisyrer for langt hår
  ...

  Mens styling av langt hår kan være morsomt og kreativt, leter de fleste av oss som oftest etter en rask løsning uten å bruke for lang tid foran speilet. Vi skal lede deg gjennom våre beste valg av raske og enkle frisyrer som ikke bare sparer deg for tid, men som også vil gjøre at du ser og føler deg på ditt beste.

  ...
 • Oppsatt hår - slik styler du en svinekam

  Håroppsetninger

  Oppsatt hår - slik styler du en svinekam
  ...

  Følg våre instruksjoner og lag selv flotte varianter av svinekammen som Reese Witherspoon og Adele med vår steg for steg guide til oppsatt hår

  ...
 • Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen

  Tips og triks

  Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen
  ...

  Got2b har oppdatert sitt tørrsjampo-sortiment med forbedrede sammensetninger som ikke etterlater hvite rester*, og med lekre nye dufter og en moderne forpakning. Les videre for å finne ut hvordan det nye got2b tørrsjampo-sortimentet er din raske løsning for et fresht hår og enkel styling.

  ...
 • Fletter til kort hår

  Flettet hår

  Fletter til kort hår
  ...

  Det er en myte at man bare kan flette langt hår: Våre top 5 styles beviser hvordan kort hår kan flettes til fantastiske frisyrer.

  ...
 • Stilige måter å legge håret til siden på

  Medium-langt hår

  Stilige måter å legge håret til siden på
  ...

  Jenter elsker å la det lange håret falle over en skulder for å skape en myk og feminin look. Vi viser deg flere varianter av stilen med håret til siden med rett, bølget, krøllet og flettet hår.

  ...
 • Frisyrer for skulderlangt hår

  Medium-langt hår

  Frisyrer for skulderlangt hår
  ...

  Skulderlangt hår er nå tilbake som et allsidig alternativ for alle som ønsker å prøve noe nytt – og er nok kommet for å bli. Les videre for å finne ut alt du trenger å vite før du bestiller time hos frisøren.

  ...
 • Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten

  Medium-langt hår

  Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten
  ...

  Slik styler du ditt lange, korte eller halvlange hår i farten. Trenger håret gjenopplivning etter en lang, urolig natt har vi tips for dette også

  ...
 • Hestehale

  Håroppsetninger

  Hestehale
  ...

  Hestehalen er praktisk, men den kan også være så fancy, leken, attraktiv, glamorøs og mye mer. Du vil kanskje prøve en av de elleve stilene i hestehaleserien vår

  ...
 • Unike brudefrisyrer tilpasset din stil

  Håroppsetninger

  Unike brudefrisyrer tilpasset din stil
  ...

  Vi vil vise deg den mest fantastiske brudefrisyre som han alltid vil huske, fordi den fremhever dine beste trekk. Våre bilder av trendy brudefrisyrer kan hjelpe deg å finne frisyren til bryllupsdagen i dine drømmer.

  ...
 • Frisyrer for atleter

  Håroppsetninger

  Frisyrer for atleter
  ...

  Vi viser deg frisyrer for idrettsutøvere, som klarer de mest utfordrende aktiviteter og fortsatt ser veldig bra ut. Les om frisyrer for atleter

  ...
 • Party frisyrer til nyttårsaften

  Håroppsetninger

  Party frisyrer til nyttårsaften
  ...

  Hils det nye året velkommen med en romantisk aften for to, eller fri deg fra det gamle årets spøkelser med en heidundrende fest!

  ...
 • Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer

  Håroppsetninger

  Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer
  ...

  Lær hvordan du styler en klassisk hestehale med nye geometriske elementer.

  ...