Skip to Content

Hårprodukter for menn: Den ultimate guiden

Hårprodukter for menn: Den ultimate guiden

Hvilke produkter trenger menn for styling av ulike frisyrer? Og hva er forskjellen på produktene? Her finner du viktige stylingregler som alle menn burde kjenne til. Hair we go!

Menn som sjelden eller aldri oppsøker frisørsalonger, er en saga blott. En stilig hårfrisyre er nå like obligatorisk som et velpleid ansikts- og kroppshår. Følg våre enkle tips for å gjøre menns hårpleie enda bedre!

Nyttige stylingmidler for menn

I tillegg til hårføner og en kam, bør en god børste også være en del av basisutstyret. Invester i en børste med naturbust, eller en massasjebørste med avrundet bust av plast, gummi eller tre. Den hjelper til å massere hodebunnen og fordele de naturlige oljene i hår og hodebunn.
For styling av lengre hår, kan menn også bruke en rettetang. Tips: En modell med keramiske overflater er spesielt skånsom mot håret. Bruk en varmebestandig spray før utglatting eller føning, spesielt hvis du har langt hår.
Samtidig som du fokuserer på håret, bør du også huske å temme viltvoksende øyenbryn med en pinsett! Denne bør desinfiseres regelmessig med alkohol.

Hva du bør eller ikke bør gjøre

 • Bruk voks eller clay for en uformell og litt røff finish.
 • Har du lengre hår, bør du unngå gel. Den vil gjøre håret stivt og vanskeligere å style. Bruk heller noen dråper hårolje på tuppene, den bidrar til å pleie håret og gi glans.
 • Vær forsiktig hvis du bruker hårspray etter bruk av gel eller voks: frisyren holder seg lenger, men den kan fremstå som fettete og uflidd.
 • Start alltid med en ertestor mengde av produktet, og ha i mer under stylingen hvis nødvendig. Det er lettere å tilføre enn å fjerne!

5 produkter for en vellykket styling

Det finnes mange produkter å velge mellom. Her får du en liten oversikt over hva som skiller produktene fra hverandre, og hvordan hvert av dem kan brukes 😊. Finn det som passer til din stil!

Voks for en uformell og røff finish

Hårvoks gir lett til middels sterkt hold og blir aldri stiv. Voks kan brukes for å skape et mykt, naturlig hold i frisyrer, som f.eks. en klassisk «bedhead»-look. Voks fungerer perfekt i både tynt og tykt hår.

I motsetning til hårgel, som for det meste inneholder alkohol, forblir hårvoksen smidig og har ikke så lett for å tørke ut. Du kan derfor arbeide med voksen til du oppnår den frisyren du ønsker ved bare å dra fingrene gjennom håret.

Got2b glued wax gir håret sterkt hold og kan formes på nytt i løpet av dagen.

Teksturgivende clay for en matt og naturlig finish

Hårclay likner på voks og har vanligvis middels lett til middels kraftig hold. Clay er perfekt når du ønsker en matt finish da den gjør håret mykt. Den gir lite eller ingen glans og ser svært naturlig ut. Clayen fungerer godt i tykt hår hvor den løser opp floker og gjør håret mykere, noe som gjør det mulig å style håret i løpet av dagen. Ønsker du en avslappet og naturlig look? Da er clay tingen for deg 😉.

iStylers texture clay gir en matt og holdbar frisyre som du kan forme på nytt i løpet av dagen. 

Paste kan brukes til spontan restyling av håret

Hårpaste ligner mye på clay, men er generelt sett tykkere og kan være litt mer klebrig. Den er utformet for å få håret til å se og føles mykt og ikke klebrig eller stivt, samtidig som den holder håret på plass. Paste gir mer allsidighet sammenlignet med clay og voks. Du kan style en frisyre med paste om morgenen og restyle den senere på dagen.

Got2b phenoMENal moulding paste gir en stilig groomed look som holder hele dagen.

Pomade for en elegant look

Pomade gir et glatt, blankt og formbart hår. Pomade er ofte oljebasert, men kan også være vannbasert. Den stivner ikke når den tørker, hvilket gjør den svært allsidig. Egenskapene i pomaden som gjør at den blir stiv, bidrar til at man kan skulpturere frisyrer, som f.eks. en pompadour-sveis eller en look inspirert av 60-tallet. En ertestor mengde er nok til å skape en teksturert og glansfull finish for en elegant look.

Gel for en mer glansfull look

Gel er ofte menns første stylingprodukt. Den er vannbasert og gjør håret stivt, så man kan si den «fryser» håret på plass. Gelen kan gjøre at håret ser tynnere ut, og den kan brukes til å skape definerte pigger. Du kan også bruke gel som et forbehandlingsprodukt ved å påføre en ertestor mengde i vått hår før du føner det. Dette gir god kontroll på håret, gjør det lett og luftig for en siste touch.

Relaterte artikler
 • Hverdagsfrisyrer for langt hår

  Langt hår

  Hverdagsfrisyrer for langt hår
  ...

  Mens styling av langt hår kan være morsomt og kreativt, leter de fleste av oss som oftest etter en rask løsning uten å bruke for lang tid foran speilet. Vi skal lede deg gjennom våre beste valg av raske og enkle frisyrer som ikke bare sparer deg for tid, men som også vil gjøre at du ser og føler deg på ditt beste.

  ...
 • Oppsatt hår - slik styler du en svinekam

  Håroppsetninger

  Oppsatt hår - slik styler du en svinekam
  ...

  Følg våre instruksjoner og lag selv flotte varianter av svinekammen som Reese Witherspoon og Adele med vår steg for steg guide til oppsatt hår

  ...
 • Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen

  Tips og triks

  Tørrsjampo: Ditt hemmelige våpen
  ...

  Got2b har oppdatert sitt tørrsjampo-sortiment med forbedrede sammensetninger som ikke etterlater hvite rester*, og med lekre nye dufter og en moderne forpakning. Les videre for å finne ut hvordan det nye got2b tørrsjampo-sortimentet er din raske løsning for et fresht hår og enkel styling.

  ...
 • Fletter til kort hår

  Flettet hår

  Fletter til kort hår
  ...

  Det er en myte at man bare kan flette langt hår: Våre top 5 styles beviser hvordan kort hår kan flettes til fantastiske frisyrer.

  ...
 • Stilige måter å legge håret til siden på

  Medium-langt hår

  Stilige måter å legge håret til siden på
  ...

  Jenter elsker å la det lange håret falle over en skulder for å skape en myk og feminin look. Vi viser deg flere varianter av stilen med håret til siden med rett, bølget, krøllet og flettet hår.

  ...
 • Frisyrer for skulderlangt hår

  Medium-langt hår

  Frisyrer for skulderlangt hår
  ...

  Skulderlangt hår er nå tilbake som et allsidig alternativ for alle som ønsker å prøve noe nytt – og er nok kommet for å bli. Les videre for å finne ut alt du trenger å vite før du bestiller time hos frisøren.

  ...
 • Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten

  Medium-langt hår

  Halvlangt hår – hårfrisyrer i farten
  ...

  Slik styler du ditt lange, korte eller halvlange hår i farten. Trenger håret gjenopplivning etter en lang, urolig natt har vi tips for dette også

  ...
 • Hestehale

  Håroppsetninger

  Hestehale
  ...

  Hestehalen er praktisk, men den kan også være så fancy, leken, attraktiv, glamorøs og mye mer. Du vil kanskje prøve en av de elleve stilene i hestehaleserien vår

  ...
 • Unike brudefrisyrer tilpasset din stil

  Håroppsetninger

  Unike brudefrisyrer tilpasset din stil
  ...

  Vi vil vise deg den mest fantastiske brudefrisyre som han alltid vil huske, fordi den fremhever dine beste trekk. Våre bilder av trendy brudefrisyrer kan hjelpe deg å finne frisyren til bryllupsdagen i dine drømmer.

  ...
 • Frisyrer for atleter

  Håroppsetninger

  Frisyrer for atleter
  ...

  Vi viser deg frisyrer for idrettsutøvere, som klarer de mest utfordrende aktiviteter og fortsatt ser veldig bra ut. Les om frisyrer for atleter

  ...
 • Party frisyrer til nyttårsaften

  Håroppsetninger

  Party frisyrer til nyttårsaften
  ...

  Hils det nye året velkommen med en romantisk aften for to, eller fri deg fra det gamle årets spøkelser med en heidundrende fest!

  ...
 • Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer

  Håroppsetninger

  Instruksjoner for en hestehale med geometriske elementer
  ...

  Lær hvordan du styler en klassisk hestehale med nye geometriske elementer.

  ...