Hårfarge
Hårfarge | Ta vare på hårfargen din

Pleie av brunt hår – Forfinet eleganse

Blondt og rødt hår får først oppmerksomhet – men kortvarig. I neste øyeblikk ser man brunetten, og da dveler blikket lenger. Bare dette er god nok grunn til å presentere det brune håret på sitt mest skinnende.

Brunt hår

Brunt hår: Det kan aldri bli for mye glans.

Brunt hår får frem sin spesielle appell til oss ved nærmere ettersyn, akkurat som det svarte kashmirsjalet som vi er så glad i, den perfekte treningsjakken eller favorittslacksen. Etter hvert setter vi mer og mer pris på det. Den brune fargen har det største spekteret av nyanser. Brunt hår som er godt tatt vare på, det gjelder også farget eller tonet brunt hår, er en fryd for øyet. Dette kan du bare oppnå ved arbeid, innsats og de riktige produktene.

Stell av brunt hår- Hvordan fantastisk brunt hår fortsetter å være blikkfang

  • Det er viktig med UV-beskyttelse for brunetter, nesten like viktig som for blondiner. Mens de naturlige brune pigmentene er i stand til å gjøre UV strålene om til varme, vil solen i det lange løp likevel forårsake at brunetter ser bleke ut. Brunt hår må beskyttes mot solstrålene, særlig hvis håret har vært fargebehandlet. UV-strålene bleker kunstig fargestoff fortere enn de naturlige. Lang tids eksponering av UV-stråling svekker og forstyrrer balansen i håret.
  • Etter at du har skiftet hårfarge til brunt bør du bruke spesialprodukter for farget brunt hår. Slike produkter tar vare på fargen og gir håret glans samtidig. I tillegg til spesialsjampo og balsam for å gi brunt hår rik glans, kan du også bruke hårkurer og leave-in-behandlinger som skal sprayes inn i håret mens det enda er fuktig. Disse behandlingene gir mer dybde til det brune og får frem varme lysrefleksjoner i håret ditt. 
  • Vann med mye klor og kobber kan forårsake et synbart grønnlig fargeskjær i lysere brunfarget hår. De fleste blondiner kjenner til et kjerringråd for dette. Det består av å skylle håret med en syrlig væske; litt sitronsaft eller en aspirin oppløst i vann. 
  • Den brune fargen kan virke litt livløs mellom fargingene. Hvis dette er tilfelle, kan du gi nytt liv til håret ved å bruke en fargekrem uten salmiakk. Kremen skyller du helt ut, og den vil ikke forandre fargen på håret vesentlig. Derimot vil den gi en dyp fargeglød til håret.
  • Naturlige oljer, slike som oljer fra oliven, argan-nøtter og aprikoskjerner  styrker og hjelper til å bygge opp substansene i håret til hver enkelt av oss. Bruken av disse oljene er den ideelle måten for brunetter å styrke håret og legge grunnlaget for en vedvarende naturlig glans. Du får de beste resultater ved å bruke produkter med disse naturlige glansmidlene til reparasjon regelmessig.