Hårfarge
Hårfarge | Ta vare på hårfargen din

Balsam gir håret ekstra glans og bevarer fargen

Glansen i et nyfarget hår er fantastisk. De rike dype nyansene og den intense fargegløden er rett og slett fantastisk. Med riktig pleie kan du nyte den glansfulle skjønnheten en god stund. En balsam spesialtilpasset fargebehandlet hår bevarer fargepigmentene i håret lengre og beskytter mot skadelige UV-stråler. Balsamen styrker til og med hårstrukturen.

Kunstige fargepigmenter har en lei tendens til å forsvinne ut av håret etter en periode. Dette gjelder både glansvask, minikolorasjon og til og med (nesten) permanente hårfarger. Glansvask dekker hårstråene med en tynn film av fargepigmenter som forsvinner ganske raskt. I mer intense farger eller farger med ”permanent” farge trenger fargen inn i selve hårstrået. Disse pigmentene sitter naturligvis mye bedre og fargen varer lengre. Den riktige pleien for farget hår, gjør at hårstråene holder lengre på fargen. I tillegg til å bruke en skånsom sjampo som bevarer fargen, er en spesialbalsam for farget hår en nødvendighet heller enn en mulighet. Balsamen holder skjellaget glatt og fast på hårskaftet. Slik forsegles fargepigmentene inne i hårstrået. Du kan forvente den samme nyttige effekten av pleiende ingredienser som protein fra bladene av moringa treet, amaranth, aprikoskjerner og ultralette mikrooljer, som ikke tynger ned håret. Balsamen beskytter også mot den blekende effekten fra UV stråler og veldig reaktive oksiderende frie radikaler. Både UV stråler og frie radikaler skader håret.

Balsam til fargebehandlet blondt hår

Fargebehandlet blondt hår trenger ekstra pleie i enda større grad en farget hår, spesielt hvis håret er bleket flere nyanser lysere enn din naturlige hårfarge. Lysning av håret på denne måten krever at fargepigmentene fra hårstråets kjerne fjernes. For at dette skal kunne skje må pigmentene kunne trenge gjennom skjellaget i håret. Selvfølgelig finnes det også balsam som hjelper deg å gjenoppbygge hår som er skadet etter bleking. Balsam spesialtilpasset blondt hår inneholder pigmenter som gir håret et ekstra gyldent glød uten gulskjær. Flytende hårkomponenter som keratin er tilsatt i balsamen for å gjenoppbygge det behandlede hårets struktur og reparere de fine sprekkene og svake punktene i håret etter blekingen. Resultatet er hår som er silkemykt heller enn tørt og livløst.

Det finns en balsam til alle hårpleiebehov

Du finner hårbalsam i mange forskjellige utgaver. Alle balsamer har en spesiell pleiefunksjon og er tilpasset den tiden du kan avsette til å stelle håret ditt. En vanlig balsam påføres etter sjamponering. Den masseres inn i håret og skylles ut etter et minutt eller to. Det er viktig å skylle balsamen godt ut slik at ikke restene tynger ned håret. Det er viktig at balsamen påføres grundig der hvor den trengs mest, det vil si ved hårtuppene ikke hårrøttene. Hurtigvarianten av balsam i sprayform er ideell for alle som er presset tidsmessig, men som allikevel vil pleie håret sitt. Leave-in spraybalsam har et lettere formula, men tilfører håret næring på en super måte. Ryst sprayboksen godt før du sprayer på balsamen, så alle ingrediensene blandes godt. Avhengig av lengden på håret, skal du bruke fem til ti pumpinger for å få best mulig resultat. Arbeid sprayens pleiende ingredienser inn i håret, før du styler det som normalt.