Hårfarge | Hvitt hår

Unge med hvitt hår

Hvitt - ikke grått eller platinablond - er en lys hårfarge som passer for alle sesonger, ikke bare den kalde. Vi forteller deg hva hvitt hår har å gjøre med rødt hårs stigende popularitet og gir deg tips til hvordan du kan style hvitt hår. 

I disse dager er rødt hår i ferd med å miste sitt image av eksklusivitet og mystikk. Mange kvinner farger håret i vakre nyanser av rødt, som jordbærblond, kobber og mahogni. Hvis du vil skille seg ut i mengden er hvitt det eneste eksepsjonelle valget. 

Hårfargen bør være populær. Den bør bli sett på catwalken, og være omfavnet av modeller, stjerner, kjendiser og bloggere. Men samtidig som den er populær, bør den også være særegen. Den bør være et tema i moteverdenen, men ennå ikke en trend. Akkurat nå tilsier dette at det er hvitt hår du skal ha. 

Hvitt står for klarhet, uskyldighet, sannhet og enkelhet

Hvitt er ikke så lidenskapelig som varme rødtoner og mindre søtt enn pastell. I stedet er hvitt forbundet med den kjølige kvaliteten til snø og is. Hvitt overlater uttrykket til d andre elementer, og framhever farge og linjer. 

Hvitt hår er som regel et resultat av aldringsprosessen. Hvitt hår forbindes sjelden med ungdom og er helt annerledes enn det hvit-blonde håret til skandinaviske barn. Kelly Osbourne og andre unge stjerner har lekt med motsetningen mellom et ungdommelig utseende og symboler på alderdom når de har tatt til seg sølvgrått hår som sin favoritthårfarge. Hvitt hår er i ferd med å bli det kule alternativet til det fremdeles moteriktige glødende røde eller kongelige lilla.

Hvordan farge håret hvitt?

Ved den lyseste platinablonde fargen begynner håret å se hvitt ut. Man får håret hvitt ved å trekke ut de naturlige fargepigmentene og intensivt lysne håret. Deretter farges håret til en matt hvit farge.

Passende frisyrer for hvitt hår

Frisyrer med tydelige linjer slik som en skarpt skåren bob, en elegant, rett hestehale eller asymmetriske frisyrer understreker enkelheten og klarheten i den hvite fargen.

Frisyrer med lag og ujevne lengder slik som en rufsete bob, en luftig razor-cut bob eller en shag, lager interesse og liv til det naturlig kjølige uttrykket i hvitt hår.

Fletter og tvinnede detaljer har større effekt i lyst enn i mørkt hår. Hvitt styrker synligheten og det tiltalende ved fletter og tvinnede detaljer, en effekt du kanskje vil utnytte det av. 

Trendfarger til hvitt hår

Hvitt hår

Moteblogger Linda Tol kombinerer sin hvite hårfarge med en pastellrosa kjole og rosa leppestift.

Pastell: Klær og tilbehør i rosa, fersken, lyseblå, mintgrønn og lilla pastellnyanser konkurrerer ikke med den hvite hårfargen. Striper i pastellfarger kan brukes til å fremheve den hvite fargen. Det er viktig å tilføye fargesterke detaljer, som iøynefallende sminke og tilbehør, for å unngå det utvaskede uttrykket som de duse pastellene kan gi. Fargerike hårbånd, skjerf eller smykker kan skape vakre blikkfang, og kontrasten gjør den hvite fargen enda vakrere.

Bruk svarte klær og tilbehør for å skape kontraster: Hvitt i kontrast til svart kan være råflott, særlig hvis en annen effektfarge tilføyes (se bildet øverst i artikkelen). Mulighetene er en svart blazer, sotede øyne eller smykker med mye svarte. 

Links:

Linda Tol’s Blog >> lindatol.com