Hårfarge | Sølvfarget hår

Sølvfarget hår: Slik får du til fargen og holder den ved like

Sølvfarget hår er kommet for å bli, og vi elsker det! De fleste av oss kjenner fargen fra før, men det er fortsatt en av de viktigste nyansene å se på Instagram og den røde løperen. Emneknaggen #silverhair har for øyeblikket over 2,2 millioner innlegg på Instagram, og den blir stadig mer populær i takt med at flere og flere velger lekre isgrå nyanser til håret. Les videre for å finne ut hvorfor man velger sølv, og enda viktigere, hva du skal tenke på for å holde fargen ved like.  

Derfor elsker vi sølv

Sølvfarget hår er perfekt for de som ønsker en farge som er dristig samtidig som den ikke er for langt unna naturlige nyanser. Mange kjendiser elsker også en iøynefallende sølvmanke, med Ariana Grande, Lady Gaga, Rihanna og Jourdan Dunn som sølvfargede ledestjerner. En annen stor fordel ved sølvfarget hår er det brede spekteret av fantastiske nyanser, fra dramatisk platinasølv til mer røykaktige gråtoner. Og disse kjølige tonene er utrolig flatterende mot huden, samtidig som de fremhever øyefargen. 

Bryet verdt

De fleste hårfargeprodukter gir ulike resultater på ulike hårfarger. Hvis du har brunt hår og vil ha det sølvfarget, må du jobbe litt hardere for å oppnå en praktfull metallisk manke. Hvis du ønsker en lys sølvnyanse, må du først bleke håret for å bli kvitt all farge, og det kan være nødvendig med én eller to blekebehandlinger for å nå det påkrevde nivå 9 i fargeskalaen. Prosessen er mye enklere hvis du fra naturens side har veldig lyst hår, selv om du gjerne kan lysne det noen få nyanser for å fjerne all naturlig farge slik at fargeproduktet får optimal virkning. 

null

 

 

Tips om vedlikehold av sølvfarget hår

1. Vask 

I likhet med pastellfarger har sølv lite pigment og er forholdsvis lett å skylle ut. Mye vasking vil få fargen til å forsvinne, så det er viktig å velge rett sjampo og balsam som dekker behovene til farget hår. Lillasjampo er et bra produkt å bruke ettersom det bruker farge for å korrigere sølvtonene og holder fargen lysere og kjøligere lenger. Et annet, innovativt produkt som hjelper å bevare fargen, er Gliss COLOR PROTECT & SHINE med UV-FILTER og PARANØTTOLJE som er spesielt utviklet for å oppfylle behovene til farget hår. Det styrker hårstrukturen og lukker skjellaget for en langvarig fargebeskyttelse på opptil 12 uker.  

 

2. Balsam

Bleking og farging sliter på håret, og derfor er det viktig å styrke hårstrukturen og lukke skjellaget for å beskytte fargen over tid. GLISS COLOR PROTECT & SHINE-sortimentet omfatter en nærende 2-in-1 hårmaske som tilbyr anti-falming og fargebeskyttelse i opptil 12 uker*, intens reparerende næring og strålende glans. Masken påføres i vått hår før eller etter vask. La virke i 2–3 minutter. Skyll grundig. Brukes 2–3 ganger i uken for å bevare optimal glans og farge. 

 

*ved bruk sammen med sjampo 

 

TIPS: Unngå – eller prøv å begrense – at håret kommer i kontakt med varme under styling. Tørk håret forsiktig med et håndkle for å unngå å skade skjellaget, som er mer ømfintlig når håret er vått. 

 

 

3. Oppfriskning 

Sølvhår krever litt mer vedlikehold enn de fleste andre farger, så fargen må friskes opp oftere. Hvis du er ute etter en kjølig sølvnyanse, gir Live U71 Metallic Silver en nydelig metallisk sølvglans. Den er også beriket med kokosolje, som sørger for et sunt og blankt utseende. 

 

Hvis du foretrekker litt mørkere nyanser eller hvis håret ditt naturlig har brunere toner, er Live U72 Dusty Silver perfekt for deg, med sin flotte fargedybde med kjølige toner, metallisk glans og anti-falmingseffekt. Metallglansforsterkeren inneholder kokosolje som gjør håret glansfullt med en kjølig metallisk finish.  

 

 

Gi håret sølvfarge med LIVE fra Schwarzkopf

oppdag: