Hårfarge | Hårstiler og hårfarge trender

Ombré hårfarge – blend forskjellige hårfarger sammen

Å blende sammen to eller flere hårfarger i et ombremønster er trendy, og gir frisyren en fresh og moderne karakter. Fargevalg kan variere fra karamell til rødt eller knæsj rosa. Det er opp til deg å velge den fargen som passer deg best. Vi gir deg de viktigste tipsene for valg av fargekombinasjoner.

Ordet ombre betyr skygge eller nyanse. I dagens fargetrender brukes begrepet om hårfarge som skifter gradvis fra en nyanse til en annen uten synlige linjer. Ombre-hår kan også skifte fra én farge ved røttene, til en helt annen farge i tuppene. Det er den myke graderingen av farger som gir ombre-hår.

Fargenyanser i ombre-hår

Ombre Hair

Singer Jordin Sparks’ hair transitions from black to red

Ombre-hår tilfører et nytt stylingelement og inviterer til kreativitet. Fargekombinasjoner kan bestå av to nyanser av den samme fargen eller to helt forskjellige farger. Sangeren Jordin Sparks hår skifter fra svart til kontrasterende rødt. Dine fargevalg avhenger av din stil, hudtone, og ditt ønske om å skille deg ut fra mengden. Intense, lyse og uvanlige kombinasjoner vekker mer oppmerksomhet enn brunt hår som skifter fra mørkt til lys brun eller blond. Du har valget mellom alle fargekombinasjoner. Vi viser deg populære fargemønstre for ombre-hår.

Populære fargekombinasjoner for ombre-hår

Det er opp til deg å velge dempede eller sterke farger til ditt ombre-hår. Nedenfor lister vi opp fargekombinasjoner som ofte velges:

I kombinasjon med din naturlige hårfarge …

… blond: brun, rød og pastellrosa, blå eller lilla.
… brun: blonde, karamell, rød eller rosa
… rødt: blonde, brunt, karamell eller pastellrosa.
… svart: turkis, blå, lilla, grønn, rød, gul eller grått
… grå: Turkis, rosa, brun eller svart

Tip: Konsulter hårstylisten din for å finne den best passende fargekombinasjonen for ditt ombre-hår. Du kan også be hårstylisten din farge håret ditt i de utvalgte fargene og nyansene.

Å style ombre-hår

Ombrehår

Sangeren Kady Z med bølgete, svart og rødt ombre-hår

I rett hår vil fargeskiftene være tydelige, mens i bølgete hår skjuler krøllene overgangene. Ombre-hår kan selvfølgelig også settes opp. I de fleste oppsatte frisyrer vil fargeskiftene ikke være tydelig, noen ganger såvidt synlig. Ombre-hår passer bedre til hestehaler enn en topp.

Antrekk som passer til ombre-hår

Ombrehår

Modellen Lily Aldrigde med ombrefarget hår

Ombre-hår og spesielt lyst farget ombre-hår hår passer best i kombinasjon med antrekk som ikke er for fargerike. Jessica Jarrell har på seg en ensfarget aprikos-farget skjorte for å fremheve sitt obmre-hår i brune nyanser. Jordin Sparks farget endene av sitt svarte hår rødt for å matche fargen på kjolen. Hvis du er usikker på hvilket antrekk som passer til ditt ombre-hår kan du velge svart eller hvitt, som vist av Kady Z og Lily Aldrigde. Svarte og hvite antrekk er alltid gode valg fordi de forsterker fargeovergangen i frisyren.

Sminken bør la ombre-håret beholde scenen for seg selv. Bruk svart mascara og kanskje en svart eyeliner. Leppestift i farger som rosé eller lys brunt passer godt med ombre-hår.