Hva er sombré?

Vi har hørt om ombré – den gamle favoritten som fremhever en dramatisk kontrast mellom to fargeoverganger. Men hva er sombré? Det er en forkortelse for soft ombré og betyr «softly shaded». Sombré har enda mer delikate og nyanserte fargeoverganger enn storesøsteren ombré. Dette skaper vakre skygger mellom de mørkere og lysere partiene i hårets ulike farger og lengder.  

 

Er ombré helt ute? Absolutt ikke, for dette er fortsatt førstevalget til mange som vil ha en helt naturlig og solbleket look. Men siden den tofargede stilen med mørke lengder og lyse spisser har vært å se på trendsettere en god stund nå, var det på tide med noe nytt. Med soft ombré-looken ser overgangen mellom nyansene – vanligvis fra mørk til lys – mye mer delikat og diskré ut. På ombré-hår kan fargeforskjellen fra hårfestet og ut til spissene omfatte opptil seks nyanser, mens med sombré er det maksimalt tre. Overgangene er også dusere, slik at fargeflyten ser helt naturlig ut. 

Hva skiller sombré fra ombré og balayage?

null

Hva skiller sombré fra ombré? Det er enkelt, for sombré er rett og slett en mye mer diskré og mykere utgave av ombré. Fargemetoden for ombré og sombré er i bunn og grunn den samme: I stedet for å bruke børste påføres den lysere fargen med kam, og det sikrer en flytende fargeovergang i håret. Det kan også benyttes spesielle flette- og veveteknikker til den naturlige sombré-looken for å skape fine striper. Her kan mørke og lyse overganger kombineres enda mer diskré for en personlig tilpasset look. 

 

Hva skiller sombré fra balayage? Med balayage varierer påføringen av de lysere nyansene – enten ved å påføre bredere fargepartier rundt ansiktet eller ved å fokusere på spissene. Uavhengig av plassering er disse partiene ofte mer synlige enn med sombré, der fargeovergangen er svært diskré. Det brukes ofte nyanser som sikrer en enda jevnere overgang ut mot spissene.  

Fungerer fargetrenden på alle slags hårfarger?

null

Mens den klassiske ombré-looken kombinerer blondt og brunt, passer sombré perfekt til mange ulike fargekombinasjoner. Det er bare å velge! Brunt hår kan jo sjattere til rødt, eller påfør purpurrøde partier i sort hår. Med den usynlige fargeovergangen til sombré kan du nemlig kombinere mange ulike farger, så denne stilen passer til de fleste. Det gjelder også ulike frisyrer, og du trenger ikke ha langt hår for å lysne spissene. Trenden passer like fint til en bob eller pixie. 

 

 

 

Derfor bør du prøve:

  • Naturlig er veldig populært: Med de mykere overgangene og de mer diskré fargeforskjellene ser denne looken nesten helt naturlig ut. 
  • Sombré passer til alle: De svakt lysere spissene ser flotte ut i håret, uansett lengde. 
  • Perfekt til korte frisyrer: De delikate fargeovergangene kan gi håret ekstra volum, dybde og tekstur. 
  • Fargekick: Med sombré kan du skape en kald effekt i din naturlige hårfarge på et øyeblikk. 
  • Risikofritt: Du kan bare la fargingen vokse ut igjen siden det ikke er noen markante fargeoverganger.

Klar for å prøve dette hjemme?

Finn riktig nyanse med blond til din sombré fra Blonde-serien, som lysner håret opptil 9 nivåer uten gulskjær (avhenger av opprinnelig nyanse). Lyst til å bli enda lysere? Prøv Blonde L1+ Extreme Lightener eller L1++ Extreme Lightener Plus. Hvis du vil ha en mer diskré blond nyanse, kan du prøve M1 Super Highlights. 

 

Er du i det vågale hjørnet? Da velger du en nyanse fra den fargerike Live-serien! Hva med LIVE Color XXL 87 Mystic Violet eller LIVE Color XXL 35 Real Red? Gå til produktsidene for å se våre fargeanbefalinger, og legg ut på sombré-eventyret allerede i dag!

oppdag: