Hårfarge | Hårstiler og hårfarge trender

Hva er Balayage?

Fargeteknikkene som blir brukt til å lage balayage gir en skikkelig wow effekt og ser veldig naturlig ut! Lær alt om balayage: hvordan det virker, hva som gjør det annerledes enn ombré stilen, og om det også ser bra ut i kort hår. Til sist: brun, blond, rød eller svart - hvem kler balayage?

Bala-hæ? Alle trendsettere snakker om det - men det er kanskje litt vanskelig å bli klok på hva de sier? Ingen panikk, her kan du bli klokere:

Hva er balayage?

Hva er balayage?

Når håret blir et lerret: Franske frisører har i lang tid mestret denne fargeteknikken, en teknikk der farge blir "malt" på håret med en børste. Balayage uttales: balejasch (e) [balɛjaʒ], og har nylig blitt veldig populært. Navnet kommer fra det franske verbet balayer, som betyr å feie eller pensel, som beskriver metoden man bruker til å påføre striper i håret.

I stedet for å skille håret i seksjoner så som med vanlige striper (folie teknikk), hvor man farger flere seksjoner fra hårfestet til tuppene og pakker dem i folie, blir tuppene holdt løst i den ene hånden og malt med farge i den andre hånden. Dette gjør det mulig å lage farge blandinger med forskjellige intensiteter som tryller frem en mere livlig hårfarge. Med denne teknikken fokuserer man på lengdene og spesielt tuppene, særlig de seksjonene som rammer inn ansiktet. Fantastiske effekter blir oppnådd på denne måten siden at overgangene mellom de fargede seksjonene flyter inn i hverandre. Det ferdige resultatet blir veldig naturlig og tilpasset hver enkelt person og deres frisyre.

Måten man oppnår markerte kontraster i håret er ved å male på farge(ne) selektivt, som visuelt øker eller reduserer volumet i forhold til personlige preferanser og hårtype. For ikke å nevne at samspillet mellom lyse og mørke nyanser produserer utrolig flotte effekter. Denne trenden kan også brukes til å fremheve ansiktstrekk i kombinasjon med sminke. Områder man ønsker å understreke slik som kinnbein kan fremheves med lyse nyanser. Mørkere områder i håret kan ha en innsnevrende effekt på ansiktet. Med balayage kan ansiktet bli fremhevet på forskjellige måter gjennom målrettet bruk av striper og farger.

Hva er forskjellen på balayage og ombré?

Ombré stilen (også kalt dip dye) gir en gradvis effekt: håret er som oftest mørkt i bunnen eller deler av håret, avhengig av hvor fargen begynner. Hvis det lyse håret starter ved hårfestet og går over til en mørkere nyanse, kalles dette “two-tone”. I motsetning til balayage så fungerer ikke ombre trenden og  two-tone i enkelte seksjoner av håret. Fargen som bliver anvendt med ombré starter vanligvis ved ørene eller lavere og dekker hårtuppene rundt hele hodet. Dette skaper en veldig markant stil. I motsetning til ombre og two-tone metoden hvor man kombinerer to farger i hele håret, så gir lyse og mørke nyanser i balayage et resultat som ser mere naturlig ut.

one dam image

Hvilken hårlengde passer best til balayage?

null

Alt fra pixie til bob, krøllete, eller langt hår - i prinsippet kler balayage alle frisyrer. Grunnen til dette er at freestyle teknikken som blir brukt gjør at fargedetaljene kan tilpasses hver enkelt frisyre. Det skal sies at balayage gir det mest imponerende resultatet ved langt hår. Hvorfor? Jo lengre hår (vi anbefaler at håret minst er skulder lengde), kan stripene males på mere kreativt. Bevegelsen i langt hår, spesielt bølgete hår, skaper et fantastisk samspill av farger og gjør dermed håret enda livligere.

Hvilken hårfarge passer best til balayage?

null

Tro det eller ei, men alle hårfarger passer til balayage. Uansett om du har lyst til å tilføye en forfriskende farge til din naturlige hårfarge eller prøve noe helt nyt. Med balayage blir resultatet uansett ett hit! Hva med gyldne nyanser i sjokoladebrunt hår eller forførende Bordeaux nyanser i kullsvart hår? Med balayage metoden er hvilken som helst kombinasjon mulig.