Hårfarge
Hårfarge | Hårfarge trender pastell

Ikke akkurat mammas hårfarge

Hva med å prøve en ny hårfarge, plomme, granateple, tomat eller prøve noen andre av regnbuens farger? Med blått eller lilla hår kan du ikke lengre forsvinne i mengden. Da er det viktig med et hår som er skinner i en sterk og glansfull farge. Vi gir deg tips til farge og styling.

Trendsettere som Katy Perry, Jessie J., og Taylor Momsen har visst det hele tiden: å være kjedelig er lik dødskysset. Å farge håret lilla, grønt eller blått er en effektiv medisin mot kjedsomhet. Nå signaliserer ikke et uvanlig fargevalg akkurat gruppetilhørighet, så det er godt å ha en god dose selvtillit.

Spesielle hårfarger er lett tilgjengelige

I tillegg til nyanser av blond, brun og sort finner du nå også knalle motefarger på butikkhyllene. Å eksperimentere med de friske knallfargene er moro og åpner opp for en fullstendig ny stil. Lekne fargevalg gir stort spillerom til det individuelle uttrykket. Ingen av oss ble utstyrt med slike knallfarger fra naturens side. Så kommer du gående med lilla, karminrødt eller kanskje grønt hår, vil nok flere snu seg etter deg på gaten. Gjør deg klar til å bruke din individuelle styrke hvis du følger denne moteriktige fargetrenden. Du vil bli lagt merke til med lilla eller knalloransje hår.

Heldigvis er det enkelt både å finne og å bruke disse fargene. Vi hjelper deg med noen forslag til hvordan du kan berike håret med disse praktfulle motefargene.

Slik velger du en spesiell, knall hårfarge

Å skifte hårfarge er en lett sak. Det som kan ta deg litt tid er å finne den ekstravagante knallfargen som komplimenterer din stil og din hudtone. Alternativt kan du bruke prøve og feile metoden som modellen Bonnie Strange som endrer hårfargen jevnlig (se våre gallerifoto).

En glansvask kan være en god løsning hvis du er usikker på fargevalget. Å bruke en knall hårfarge krever litt øvelse. En permanent hårfarge gir en farge som er mer klar og intens.

Slik bruker du en spesiell, knall hårfarge

  • Det er lettere å farge lyst hår enn mørkt hår. Hvis du vil ha en klar, knall fargeeffekt skal mellomblondt eller brunt hår først blekes. Ellers vil du få en blandingsfarge, eller kun en svak nyanse. Bleket hår absorberer også mer farge.

  • Etter fargingen er det viktig å skylle håret til vannet er helt klart.

  • En sjampo for farget hår forsegler fargen inne i hårstrået. Dette vil gjøre at den sterke fargeeffekten holder lengre.

  • Til langt hår er det best å bruke to pakker med hårfarge (lengre enn skulderlengde).

Stylingtips til knæsje hårfarger

Spesielle hårfarger er mest imponerende kombinert med en enkel frisyre. Du gir fargene en mer glamorøs tyngde når håret får falle fritt uten for mye styling. Cheryl Cole viser dette temmelig overbevisende (se gallerifoto). Løssluppene beachbølger fremhever det dype glansfulle spekteret i hennes mahognifargede hår. En enkel stil og glatt hår leder oppmerksomheten til glans og glamour i hårfargen. Taylor Momsen kombinerte effekten av sin ekstravagante hårfarge med en blikkfangende øyemakeup.

Vi håper vi setter i gang kreativiteten din med våre kjendisers eksepsjonelle hårfarger. 

Gallery: Spesielle hårfarger