Hårfarge
Hårfarge | Farging

Slik oppnår du suksess med å farge håret hjemme

Er du klar for kopperrødt hår? Er du ferdig med tilværelsen som blond og vil prøve nøttebrun? Fra platinablond til kullsort, mulighetene med hjemmefarging er uendelige. Er det ikke godt at du slipper et frisørbesøk for å skifte hårfarge? Vi gir deg en innføring i hemmelighetene bak hårfarging. Benytt deg av våre enkle tips, og du vil snart være en mester i hårfarging hjemme.

Hjemmefarging av hår

Vi må bare beundre dette flotte mellomblonde håret med nyanser i asketoner. Nå er det din tur å blende med en skinnende ny hårfarge. Du gjør det hjemme på noen øyeblikk!

Hårfarging gir permanent farge, som ikke forsvinner etter få sjamponeringer som glansvask eller toning. Hårfarging og glansvask er basert på forskjellige kjemiske prosesser. Ved hårfarging fjerner hydrogenperoksid naturlige fargepigmenter fra håret ditt, og nye kunstige fargepigmenter trekker inn i hvert enkelt hårstrå. Slik festes den nye fargen i håret ditt. Hårfarging kan dekke grått hår fullstendig. Forresten inneholder også en minikolorasjon ekte hårfarge. Det er snakk om en ekte hårfarge i alle tilfeller hvor to komponenter blandes (fargen og utviklingsemulsjon) like før påføring.

Hårfarging: store endringer eller delikate nyanser?

Her blir du bortskjemt med valgmuligheter! Det er utallige varianter av hårfarger, men hvilken er den rette for deg? Er det en blond karamellfarge eller heller en lys brun? Hva med rødtoner? Ville askenyanser se bedre ut? Når du har bestem deg for å farge håret blir du stilt foran en nesten uendelig rekke av valgmuligheter. Ekspertene råder deg til at du begrenser deg til nyanser som ligger mellom to toner lysere eller to toner mørkere ditt eget hår. Det vil gi deg det mest naturlige resultatet. Å forandre hårfarge fra helt mørk til veldig lys frarådes fordi fargen på øyne og øyenbryn kan gi ett unaturlig inntrykk sammen med den nye hårfargen. Du bør også vurdere din egen hudtone før du velger rød, kopper eller gullnyanser. Røde toner går ikke så godt sammen med gule eller oliven hudtoner og det funker heller ikke til hud med mye rødt. Røde hårfarger passer best til en jevn hudfarge og lyse til litt rosa hudtoner. Mørke hårfarger kan få lyse hudtoner til å se veldig bleke ut. Hår i askenyanser med perletoner får ofte gule hudtoner til å se grå og fargeløse ut. I motsetning til dette kan perlenyanser se livlige ut med fine gull eller røde striper, eller til kvinner med en hudfarge som har undertoner av rødt (de fleste kvinner i europeiske land).

Hårfarging: nøyaktig etter boken

Alvorlig talt er det lite som kan gå galt med hårfarging hjemme. Allikevel er det fornuftig å lese bruksanvisningen som ligger vedlagt pakken nøye. Vær også nøye med å passe den anbefalte virketiden. Dette er spesielt viktig med blonde nyanser og helt blonde fargebehandlinger. Hvis fargeblandingen vaskes ut for tidlig kan resultatet bli oransje eller gultoner. Sitter blandingen med bleking i for lenge kan håret skades

Hjemmefarging – Andre gode råd og viktige overveielser

  • Forbered slik at du har lagt alle ingredienser og alt utstyr du skal bruke lett tilgjengelig. Glem ikke noe til å ta tiden med. Finn frem en gammel t-skjorte til å ha på og ta på hanskene som er inkludert i fargesettet. 
  • Ta en allergitest før du bruker hårfargen. Du finner instruksjoner til testen i fargesettet.
  • Påfør hårfarge ifølge bruksanvisningen, vær sikker på at du har sjekket om fargen er til vått eller tørt hår.
  • Rester fra tidligere hårfarging kan gjøre at resultatet avviker fra fargen på emballasjen. 
  • Advarsel! Fargeresultatet kan bli mildt sagt overraskende hvis du har farget håret ditt med henna, eller produkter som inneholder planteekstrakter, de fire siste månedene. Det samme gjelder hvis du bytter fra kunstig til naturlig hårfarging.   
  • Hvis hårfargen din har blitt for askefarget eller gråaktig, bruk ganske enkelt en glansvask eller fargesjampo. 
  • Ønsker du både å ta permanent og farge håret? Ikke gjør det i samme omgang eller raskt etter hverandre. La håret ditt få en til to uker å komme seg på etter en permanent eller fargebehandling.
  • Det er stor sannsynlighet for at du blir veldig fornøyd med den nye hårfargen din. Pass på at du noterer deg hvilken fargenyanse du brukte, så har du det klart til neste behandling og slipper å gjette når du står i butikken. 
  • Bruk sjampo og balsam som er beregnet på farget hår så holder håret ditt seg sunt og bevarer sin skinnende glans. Farget hår trenger ekstra pleie. En gang i uken bør du derfor unne deg en pleiende hårmaske for å få frem og bevare skjønnheten i ditt hår.