Hårfarge
Hårfarge | Farg håret ditt

Farvel til ujevnt farget hår

Du hadde tenkt å friske opp håret ditt og valgte en glansvask eller minikolerasjon, eller du hadde bestemt deg for å virkelig å bli ny og forandret hårfargen. I stedet endte du opp med mangefarget, skjoldet hår. Har du noensinne vært i denne situasjonen? Da vil du kanskje høre ekspertenes råd for hvordan man ordner opp etter uhellet. 

Det kan være mange grunner til at håret tar opp fargen ujevnt. Det kan være du har påført fargen ujevnt, rester av pigmenter i håret kan ha sabotert resultatet, kanskje var det fortsatt litt stylingprodukter der eller kanskje selve hårstrukturen er ujevn. Uansett årsak er det på sin plass å handle raskt.  

Ikke vær redd for å forandre hårfarge

Før du farger håret igjen bør du vaske håret med en peelingsjampo. Fortsett med å ta en nærende kur for å reparere strukturødeleggelser i håret. Bruk deretter det samme produktet som du brukte ved forrige fargebehandling. Hvis du har gått for en mørkere nyanse reduser virketiden for å gradvis jevne ut fargeforskjellene.

Den mørke siden

Hva skjer når regelmessig farget hår blir mørkere og mørkere for hver behandling? Når det gjelder minikolerasjon og klassisk farge/ permanent farge bør du først påføre fargen på etterveksten, deretter og bare de siste minuttene på hele håret. Når det gjelder glansvask, bør den være vasket ut før påføring av ny farge. Dette for å forhindre opphoping av pigmenter i tuppene.

Tuppene på langt hår pleier å være mer porøse og tar derfor opp høyere konsentrasjon av pigmenter. Du bør derfor påføre fargen på etterveksten og ved røttene først og bare i de aller siste minuttene på tuppene. Det hjelper også å regelmessig kure hårtuppene på langt hår. Kuring er essensielt for å sikre seg et jevnt fargeresultat.

Løsningen kan være kortere frisyre

Riktignok er dette en radikal løsning og bare for de mest alvorlige fargeuhellene. Likevel, å klippe håret er en veldig effektiv løsning i de tilfellene hvor hårspissene har tatt opp mye mer pigmenter enn resten av håret. Dette skjer ofte med flisete og porøse tupper. Klipping vil i så tilfelle både gjøre håret sunt og friskt igjen og gi jevnt fargeresultat. 

I aller verste fall

Ble alt dette for mye for deg? Et besøk hos frisøren kan redde deg fra flere hårkriser. I tvilstilfeller kan frisøren stripe håret for å ta oppmerksomheten bort fra det ujevne fargeresultatet.