Hårfarge
Hårfarge | Fargekonsultasjon

Ny hårfarge: Hvor går grensen?

Teknisk sett kan svarthårete kvinner bli blondiner og omvendt helt uten problem. Men er en så drastisk forvandling virkelig å anbefale? Vi gir deg noen retningslinjer for hvor du bør sette grensen for dine valg av farger. 

Angelina Jolie

Kanskje burde vi styre unna ekstreme fargevalg av den typen Angelina Jolie gjorde for noen år siden i forbindelse med filmen “Life or Something” Likevel, å være modig kan være bra. Hvorfor ikke ta dine egne, unike avgjørelser?

Frisørenes fargeeksperter er gjerne høylydt uenige når fargetrendene diskuteres. Likevel er det ett råd alle ekspertene fra Los Angeles til London kan enes om: på en skala fra én til ti bør du aldri forandre hårfargen din mer enn to nyanser fra din naturlige hårfarge. Vi kan ikke annet enn å si oss enige hvis vi, med kritiske øyne, ser på bilder av Angelina Jolie som platinablond (i filmen “Life or Something like it”). Selvsagt ser stjernene strålende ut også med håret farget på dette viset, det er bare det at de ser så mye bedre ut med en hårfarge nærmere deres opprinnelige.

 På din søken etter et helt nytt image, bør du kanskje lytte litt til fornuftens stemme. Husk, permanent farge er som navnet tilsier en varig endring. Dumt hvis det er et uheldig valg det er snakk om.

Ny hårfarge : sjekkliste for alle som lengter etter en forandring

  • Dersom du ønsker å farge håret mørkere kan du jo prøve ut den nye fargen og livsstilen med en glansvask eller minikolorasjon. Hvis du misliker resultatet kan du øyeblikkelig ta en hårkur og vaske håret flere ganger. Dette vil binde pigmentene og dempe fargeeffekten vesentlig.
  • Dersom ønsket er å bli blondine kan blonde parykker være en smart måte å prøve ut den nye fargen. Alternativt kan du beundre ditt blonde jeg digitalt på nettet.
  • En helt kort frisyre gir deg relativt stor frihet til å eksperimentere. Dersom resultatet er skuffende er det ingen grunn til å ikke prøve en ny hårfarge umiddelbart. En kort pixie-frisyre for eksempel har knapt nok hår eldre enn et halvt år. Så ungt hår kan lett håndtere gjentatte fargebehandlinger eller bleking.
  • Brunetter som ønsker å bli blonde bør være oppmerksom på imaget som følger med den blonde hårfargen. Uskyldige gyldne krøller, en sexy beach blonde look eller platinablonde bølger sender sterke signaler. Det er imidlertid ingen grunn til nøling dersom du drømmer om en lang rekke beundrere, er glad i å feste og nesten alltid i godt humør. Dette forutsatt at håret ditt ikke er kjemisk behandlet med permanent sletting eller krøller. Å farge kjemisk behandlet hår er noe som må overlates til profesjonelle
  • For ekte blondiner er det ingen sak å farge håret brunt. De har det privilegiet at de kan bruke milde glansvasker og minikolorasjoner for å teste ut hvordan det føles å være brunette og hva det gjør med livet deres. Som tommelfingerregel bør du vente minst én uke og flere sjamponeringer mellom to glansvasker hjemme.
  • Brunetter som har bleket håret og ønsker sin opprinnelige farge tilbake, er en sak for profesjonelle. Det er vanskelig å forutse hvordan det kjemisk behandlede håret vil reagere på pigmentene. Dersom du har en profesjonell til å hjelpe deg blir resultatet straks mere forutsigbart.