Hårfarge
Hårfarge | Farge håret blondt

Gulskjær i blondt hår

Kvinner vil ha en naturlig hårfarge med rikelig glans. Men de første forsøkene på å oppnå det strålende drømmehåret kan ende med skuffelse. Gulskjær i blondt hår er ofte sett, men ikke ofte ønskelig. Lær hva som forårsaker gulskjær og hvordan du blir kvitt det.

Å blondere håret innebærer ofte en drastisk fargeforandring. Det krever at en er ytterst aktsom og forsiktig. I tilfelle noe går galt, finner du nyttige råd her:

Nyttig informasjon når du blonderer håret

For å oppnå det blonde drømmehåret kreves det at en fjerner hårets naturlige pigmenter, om det gjøres hjemme, eller hos en frisør. I prosessen mot blond blekes håret fra mørkt til rødt og gult trinnvis, for så å ende opp som blondt. Det siste steget før fargeløs er gul.

Hva er det som gir håret gulskjær?

Gulskjær i håret skyldes feil under påføringen eller valg av et uegnet blekeprodukt.

Gulskjær i håret på grunn av feil ved påføring

Gulskjæret dukker ofte opp hvis blekemiddelet er skylt ut for tidlig. Mange kvinner ønsker å se på fargeendringen mens blekemidlet virker. Når de ser håret endre farge via rødt og oransje får de panikk og skyller blekemidlet ut. Men det er absolutt ingen grunn til panikk. Orange er bare ett av fargetrinnene på vei fra mørk til fargeløs. Hold hodet kaldt og blekemiddelet i håret. På bare få minutter vil håret endre seg fra oransje til gult og til slutt fargeløst.

Hvordan unngå gulskjær i blondt hår.

Følg instruksjonene i pakningsvedlegget nøye, vær ekstra oppmerksom på tiden. La blekemiddelet sitte i håret akkurat så lenge som anbefalt, hverken kortere eller lengre.

Slik fjerner du gulskjær

Bruk det samme produktet for å fullføre blekeprosessen. Hvis du har skyllet ut blekemiddelet 10 minutter for tidlig, bør du nå la det være i håret 10 minutter.

 

Gulskjær i håret på grunn av uegnet blekeprodukt
Hvis du får gulskjær selv om du har holdt deg til virketiden i pakningsvedlegget, har du brukt et blekemiddel som var for svakt for din hårfarge.

Slik unngår du gulskjær i blondt hår

På emballasjen finner du eksempler på startfargen. Sammenlign startfargen med din naturlige hårfarge. Hvis du er usikker på om du har valgt riktig kan du alltids spørre en venn hvordan hun synes det matcher.

Slik fjerner du gulskjæret

For å oppnå den vakre blonde fargen du ønsker bør du gjenta blekeprosessen. Bruk et svakere blekeprodukt denne gangen, da de fleste hårpigmentene allerede er fjernet.

Er det bare et svakt gulskjær i håret ditt?

Hvis det er tilfelle, kan en sølvsjampo være den riktige løsningen på problemet. Sølvsjampo inneholder blåfiolette pigmenter, som kompenserer for svakt gulskjær. (den blåfiolette fargen er komplimentærfargen til gulskjæret.) Effekten av sølvsjampoen vil bare vare en kort tid, fordi  de blåfiolette fargepigmentene fester seg utenpå hårstråene. Resultatene av å bruke sølvsjampo kan være varierende. Du må kanskje vaske håret med sølvsjampo mer enn en gang. Vi anbefaler at sølvsjampo ikke brukes hyppigere enn ved annenhver hårvask.

Optimal hårpleie etter fjerning av gulskjær.

Etter at du har fjernet gulskjæret, gi håret ditt litt ekstra pleie for å få et skinnende og sunt hår.