Hårfarge | Brunt hår

Brunette: Alt du behøver å vite om hårfargen

Vakker brunette: Ydmyk, vennlig, kanskje litt reservert - det er slik vi ofte forestiller oss brunetter. Men visste du at brunt hår gjør at du blir oppfattet som smart og populær blant menn? Vi avslører fakta om brunetter og alt annet du trenger å vite om den populære hårfargen.

Populære brunetter: Audrey Hepburn, Romy Schneider, Angelina Jolie og grevinne Kate - disse kvinnene har to ting til felles: De er brunetter og har tatt hele verden med storm! Så hvorfor kommer veloppdragen og kjedelig ofte på banen når vi snakker om brunetter? Listen over uimotståelige kvinner med brunt hår er uendelig lang. Til og med mange kjente blondiner har allerede bukket under for den mørke fristelsen: Cameron Diaz, Katherine Heigl og Reese Witherspoon - alle har prøvd å farge håret brunt. Med fantastiske resultater! Den siste ex-blondinen er Desperate Housewives stjerne Felicity Huffman. Alle kjenner henne som en blond superwoman i den vellykkede serien, og hennes brune manke ble for første gang presentert ved en Emmy fest. Husmor? Ikke i det hele tatt!

Forresten, ordet brunette kommer fra det franske ordet - brunâtre - som betyr "brunlig". Vi  har sjekket fakta – her kan du se hvorfor brun er en veldig spesiell hårfarge:

Fakta nr. 1: Brunetter er smarte
Dette er mere enn en stereotypisk konklusjon, det har nemlig blitt bevist at 63 prosent av kvinnelige akademikere i Tyskland har mørkt hår. Ulike studier viser også at brunetter mest sannsynlig blir forbundet med intelligens.

Fakta nr. 2: Brunt hår ser sterkt ut
Sterkt hår: Brunetter har god grunn til å være stolte av håret sitt. Mens andre typer hårfarge kan få håret til å se tynt og følsomt ut, har brunt hår en naturlig fordel: Fra en voluminøs løve manke til fletter – brunt hår ser sterkt ut uansett frisyre!

Fakta nr. 3: Menn sier: Den eneste ene er en brunette
I en undersøkelse utført av datingsiden eDarling, assosierer menn brunt hår med intelligens, suksess, lojalitet og humor. Dette er trolig grunnen til at menn ifølge undersøkelsen kan forestille seg at deres livs kjærlighet kommer til å være en brunette

Hva mere kan en mann ønske seg? Klok, sterk og vakker: Brunetter som for eksempel modellen Emma Miller er lett å forelske seg i!

Fakta nr. 4: Brunt hår skinner mest
Brunt hår reflekterer lys svært godt. Dette betyr at brun aldri bare er brun: Med nyanser av gull og sølv ser brunt hår alltid veldig stilig ut. Glansen og de ulike nyansene kommet ut enda bedre med riktig pleie. Strålende finish for brunetter: Hår olje med flytende krystaller. Strålende vakker!

Fakta nr. 5: Brunt hår er søtt
Bokstavelig talt: Navnene på de forskjellige brune nyanser er ofte veldig appetittvekkende og høres veldig forførende ut. Klassikere som for eksempel karamell, nougat, mørk sjokolade og brunt sukker – ingen tvil om at brunt hår får deg til å smelte.

Er du klar for en smaksprøve? Se enda flere hotte brunetter og frisyrer i vårt galleri:

En drøm i brunt