Hårfarge
Hårfarge | Brun hårfarge

Glansvask, minikolorasjon eller permanent farge til ditt brune hår

Du er kanskje lei av din naturlige hårfarge, eller har bare lyst til å prøve en ny look. Det er mange gode grunner til å farge håret brunt. Når det gjelder glans og blanke reflekser ligger brunetten milevis foran den konkurrerende blondinen. Du kan velge mellom tre metoder for å forandre hårfargen din, nemlig glansvask, minikolorasjon eller permanent farge. Vi hjelper deg gjerne å velge den riktige metoden for ditt hår.

Farge til ditt brune hår

Glansvask, minikolorasjon eller permanent farge: tre metoder, ett resultat

Tenk deg det! Brunt hår glitrer med de mest lysreflekterende fargepigmentene og dermed danker det ut de blonde hårnyansene. Din profesjonelle hårstylist kan hjelpe deg hvis du har tenkt å bli brunette eller har lyst til at din naturlige hårfarge skal skinne litt mer. Alternativt kan du ganske enkelt farge håret selv.

En glansvask er et godt valg for alle som bare vi eksperimentere med en ny hårfarge. Det blir ingen stygge overraskelser og fargen forsvinner gradvis med hver vask. Avhengig av intensiteten på glansvasken vil den magiske fargen vare i opptil 15 sjamponeringer. Sammenlignet med hårfarging er en glansvask mer skånsom for håret. Fargepigmentene i glansvasken fester seg ganske enkelt på utsiden av hvert hårstrå og gir en ny fargenyanse og ekstra glans til håret. Fargepigmentene som fester seg gir fint hår litt ekstra volum. Generelt kan en glansvask gjøre den naturlige hårfargen mer intens og tilføre den nyanse og dybde. Men glansvask kan ikke lysne håret ditt. Alle som har brunt hår, vil bevare den brune grunntonen, men med nye fargenyanser i et mye bredere spekter. Er du blond, blir du brunette av en brun glansvask.

Etter en glansvask vil fargepigmentene gir fint hår ekstra volum

Som du kanskje allerede har gjettet, er en minikolorasjon en mer intensiv behandling enn en glansvask, men ikke fullt så sterk som en permanent farging. En minikolorasjon kan gjøre den naturlige hårfargen opp til 3 toner mørkere. Det er også en skånsom metode for å dekke grå hår. I prinsippet virker en minikolorasjon som en vanlig hårfarging.  I prosessen blir hårets skjellag åpnet og fargepigmentene trenger dypt inn i håret. I likhet med en glansvask kan ikke en minikolorasjon lysne håret og vaskes ute etter ca. 24 sjamponeringer. Forskjellen mellom en minikolorasjon og en glansvask er dette: hvis en minikolorasjon brukes jevnlig vil den etterlate håret litt mørkere enn det normalt er. Hvis du bruker minikolorasjon ofte bør du derfor la kolorasjonen dekke så vidt over det nyutvokste håret. Dette bevarer en jevn brunfarge i håret.

Hårfarging er den selvsikre beslutningstakernes område. Den nye hårfargen vil bli permanent. Til og med grått hår dekkes fullstendig. Men du er nødt til å farge etterveksten med noen ukers mellomrom. Hvor ofte du må etterfarge avhenger av hvor raskt håret ditt vokser.

Ønsker du å skifte farge permanent eller midlertidig? Alle som beslutter å skifte hårfarge burde stille seg dette spørsmålet. Til syvende og sist vil alle de tre metodene gi den effekten du ønsker. Håret ditt vil skinne i en ny farge. 

Slik farger du brunt hår

  1. Varme fargenyanser fungerer spesielt godt hvis hudtonen din er oliven eller en mørk nyanse med innslag av gult eller gull. Da kan du velge hårfarger som karamell, bronse eller kastanjebrun. Hvis du har en kjølig hudtone med innslag av blått eller rosa burde du velge en lys eller mørk brun hårfarge uten gylden- eller rødskjær.
  2. Jevn god pleie av håret er den beste basisen for en vellykket hårfarging. Hvis håret ditt i utgangspunktet er sunt og har et glatt skjellag blir resultatet mere langvarig og ekstra glansfullt.
  3. Fargeeffekten av en glansvask blir mer intens hvis du lar fargeblandingen sitte lengre i håret. For en mer intens farge kan du la fargen sitte i håret fra noen minutter lengre opptil en halv time ekstra.
  4. Du vil få større glede av den nye hårfargen og bevare fargen lengre i håret hvis du velger en spesialsjampo for fargebehandlet hår.