Hvordan takle gulskjær i blondt hår

Naturlig, men livfullt – det er hva de fleste av oss ønsker oss fra vår nye blonde farge. Men av og til får ikke fargingen den ønskede effekten. I denne artikkelen ser vi på hvordan vi kan takle et velkjent problem blant blondiner: takle gulskjær i håret. Hva forårsaker gulskjær og hvordan blir man kvitt det? Bla videre for å finne ut mer.

 

Enten du ønsker å friske opp en «skittenblond» farge eller ta det dristige steget å gå fra mørkhåret til blond, er en blondering blant de mest drastiske fargeforandringene og involverer derfor bleking. Derfor må du være ytterst aktsom og forsiktig når du farger håret hjemme. Uønskede bivirkninger som f.eks. gule fargeskjolder er vanlig, men kan også forhindres. Det finnes mange nyttige tips og råd som kan hjelpe deg til å forhindre katastrofer og gjøre hjemmefarging enklere enn noensinne. Men la oss start med det grunnleggende for bleking:

Hva du bør vite om bleking

null

Blekeprodukter inneholder ikke farge, men i stedet blekende stoffer som f.eks. hydrogenperoksid. Enten du påfører dem hjemme eller i frisørsalongen, fjerner de hårets naturlige pigmenter og lysner det gjennom blekeprosessen. I prosessen antar håret ulike fargenyanser, som rødt, oransje og selvfølgelig gult – det siste fargesteget før blondt.

Hvorfor blir blondt hår gulaktig?

Det er flere mulige årsaker til at håret blir gulaktig, men her er de to viktigste: toneren skylles ut eller håret ditt er mer porøst på grunn av kontinuerlig bleking.

 

Gulskjær på grunn av at toneren skylles ut

De fleste av oss kjenner til blekemidler som frisører bruker for å gi oss glansfullt, blondt hår. Selv om de gir deg en utrolig frisk og klar fargetone, vil effekten imidlertid ikke vare for evig. Når du vasker håret ditt, vil toneren etter hvert vaskes ut. Dette betyr at de gule pigmentene vil bli mer og mer synlige i håret igjen.

 

→ Hvordan forebygge gulskjær: Prøv å ikke vaske håret for ofte slik at toneren holder seg i håret så lenge som mulig. Vi vet at det er enklere sagt enn gjort, så hvis du ikke kan redusere antall hårvask, overvei å investere i en fargeavsettende sjampo for å nøytralisere gulskjæret.

 

Gulskjær på grunn av porøst hår

Det er bevist at blondt hår er mer porøst enn andre hårfarger. Dette betyr at det absorberer mye mineraler som finnes i vann, og forårsaker at håret misfarges over tid. Når du bleker håret ditt, åpner det opp porene for å absorbere fargen, noe som betyr at gjentatte blekinger kan tvinge porene til å være konstant åpne og derfor absorbere alt de ikke burde, som f.eks. klor i svømmebasseng, og føre til at håret får et grønt- eller gulskjær.

 

→ Hvordan forebygge gulskjær: Hardt vann inneholder mye mineraler og metaller, noe som kan gjøre skade på håret når de absorberes. Et dusjfilter er en god løsning for å bevare det blonde håret glansfullt og se ut som om du nettopp har vært hos frisøren. Når det gjelder klor, kan du ganske enkelt gjennomfukte håret før du går i bassenget. Når håret er gjennomfuktet, vil det ikke absorbere så mye klor. Husk å skylle håret så snart du kommer ut av bassenget.

Motvirke gulskjær i blondt hår

Jo mer du vasker håret, desto mer vil du tape fargeeffekten fra toneren. For å forhindre at håret får et gulskjær når fargen eldes, behøver du et bra anti-gulningsprodukt. Dette produktet skal balansere ut gule nyanser og vil derfor ofte være en blå eller lilla nyanse. Det er mange sjampoer, balsamer og tonere som kan hjelpe deg til å oppnå riktig resultat. 

Hvordan kan det bli gulskjær i blondt hår?

null

Det er to mulige årsaker til et gulaktig resultat: feilaktig påføring eller bruk av feil farge.

 

Gulskjær i blondt hår forårsaket av feilaktig bruk

Gulskjæret er et ofte et resultat av at blekeproduktet skylles ut for tidlig. Mange kvinner som sjekker håret under lysningsprosessen, blir bekymret når de ser oransje nyanser i stedet for blonde og avslutter behandlingen for tidlig. Skylles produktet ut for tidlig, kan man få et gulaktig resultat. Hva mange ikke vet, er at den synlige misfargingen ikke er et uhell, men ganske enkelt et mellomsteg i hårets lysningsprosess. Vær tålmodig og fullfør blekebehandlingen. Etter riktig virketid, bør de oransje nyansene og gulaktige tonene være borte.

 

→ Hvordan forebygge gulskjær under fargingen: Følg brukerveiledningen for produktet. Virketiden bør følges nøyaktig. Lysningsproduktet bør ikke være i håret lengre eller kortere tid enn anbefalt.

 

Skylt ut blekemiddelet for tidlig? Gjenta bare blekeprosessen med det samme produktet og ta igjen de manglende eksponeringstiden. Har du f.eks. skylt ut lysningsproduktet ti minutter for tidlig, lar du blekeprosessen virke i nøyaktig de manglende ti minuttene under den andre påføringen.

 

Gulskjær i blondt hår ved bruk av feil produkt

Sjekk forpakningen før du kjøper den for å avgjøre hvilken farge du kan forvente å få. På hver pakke finner du en liste over opprinnelige hårfarger og oversikt over de respektive resultatene etter påføring av produktet. Sammenlign din egen naturlige hårfarge med de fargene som angis, og velg rett blekeprodukt for deg. Du kan alltid gjenta blekeprosessen hvis du ikke er fornøyd med resultatet. Sørg imidlertid for å ta vare på håret ved å velge et svakere blekeprodukt hvis håret allerede er delvis bleket.

oppdag: