Hårfarge
Hårfarge | Blond hårfarge

Mørkeblondt hår – fascinerende og feminint

Når lysstråler treffer et vakkert mørkeblondt hår, ser du umiddelbart at fargen er en nyanse brun med et gyllent dryss som gir struktur og en sofistikert look. Vi viser deg hvordan du oppnår denne fascinerende hårfargen, og hvordan du best pleier mørkeblondt hår

Mørkeblondt hår er alt annet enn kjedelig. Hvis du gir kunstneren i deg litt tid, vil du oppdage kompleksiteten i fargens spill. Det myke varme lyset i fargen gir et preg av naturlig eleganse og feminitet. Det er vanskelig å ikke se to ganger etter ett mørkeblondt hår, spesielt hvis frisyren lar håret flomme fritt og striper lager en visuell tekstur. Mørkeblondt hår rammer ansiktet inn på en myk måte uten å virke overskyggende på ansikt og makeup.

Slik farger du håret mørkeblondt

© Getty Images

Skuespillerinnen Kate Bosworth farger håret sitt kjølig mørkeblondt. De lyse stripene gir hårets farge en ekstra dybde og fenger med sine interessante lysrefleksjoner

Din naturlige hårfarge bør ligge mellom lyseblond og mellombrun hvis du vil bruke en hårfarge eller glansvask for å oppnå den ønskede blonde fargen. Se nøye på din naturlige hårfarge før du velger en kjølig eller varm mørkeblond tone.

Viktig: Kanskje har du tidligere farget håret blondt eller satt lyse striper i det. Fargebehandlinger som disse innebærer bleking, som trekker de naturlige røde fargepigmentene ut av hårstrået. Dette kan resultere i at den mørkeblonde fargebehandlingen ikke gir nøyaktig det fargeresultatet du forventer.

Etter at du har farget håret mørkeblondt, kan du legge til noen lyse striper som Kate Bosworth har gjort her.

Slik tar du vare på mørkeblondt hår

Bare sunt hår med et glatt og intakt ytre skjellag vil vise det fulle spekteret av sin skjønnhet og farge. Pigmentene som er ansvarlige for hårfargen finner vi dypt inne i hårskaftet. Når skjellagene dekker håret i jevne og glatte lag vil fargenes fulle skjønnhet skinne gjennom dem. Det er her en fargebeskyttende sjampo er nyttig. I tillegg til å pleie håret, beskytter de også fargeintensiteten og det vakre i din hårfarge.

Makeup tips til kvinner med mørkeblondt hår

Mørkeblondt er en myk, naturlig hårfarge. Ved å bruke makeup i nude toner fremhever du den naturlig vakre looken. En lys ansiktsfarge sammen med kjølig blondt hår blir ekstra vakkert med litt rosefarget rouge. Et varmt mørkeblondt hår med lys hud, komplimenteres vakkert med en bronsefarget rouge.

Styling og attityde kan bringe ut en dristigere side av mørkeblondt hår. Makeup valget avgjør også om du vil være feminin eller dristig. Nøytrale farger virker best i kombinasjon med mørkeblondt hår.  Glorete farger gir ikke harmoni sammen med de myke tonene i mørkeblondt hår.

Gull, oker og brunt er ideelle makeup fargevalg til kvinner med varme toner av blondt hår. Både håret og hudtonene vil gi en varm glød. En kjøligere makeup med farger med sølv i passer godt til hår med kjøligere mørkeblonde toner.