Hårstyling
Hårstyling | Tips og triks

Slik bygger du opp volum i håret!

Nesten hver annen kvinne (48 prosent) ville gjerne hatt mer volum i håret. Er du en av dem? Ikke noe problem, hjelpen er ikke langt unna. Det finnes en løsning selv om håret ditt kan være ganske tynt og fint. Vi skal dele vår hemmelighet med deg, les om hvordan du kan gi håret et skikkelig løft ved hjelp av både hårføner og ruller så vel som riktig hårpleie og stylingprodukter

Bygg opp volum i håret

Volum trenger ikke være vanskelig over hodet!

Nå er det slutt på flatt hår! Spesielle hårpleieserier for fint og tynt hår vil hjelpe deg å bygge opp en fyldig frisyre. Sjampo, balsam og lotion inneholder et kollagenkompleks som vil gi mer substans til håret nær hodebunnen og straks gi inntrykk av mer volum. Bruk hårpleie produkter uten silikon for å unngå at håret blir slapt igjen.

For å oppnå best mulig resultat påfører du en alkoholfri mousse før du føner håret. Dette gir håret ditt ekstra volum uten å tørke det ut. Tørk håret ditt varsomt med et håndkle og fordel så en klatt mousse på størrelse med en tennisball i håret. Hvis håret ditt er lengre trenger du bare å påføre moussen i hårpartiet nærmest hodebunnen.

Å føne håret mot vokseretningen skaper volum

Dine beste allierte i jakten på stort hår er en god hårføner og riktig børste. Først tørk håret ditt på midtinnstillingen på føneren til det er lett fuktig. En hårføner med et diffuser munnstykke er gunstig for krøllet hår. Før hårføneren i små sirkulære bevegelser over håret nærmest hodebunnen. Bruk en rundbørste for å gi volum til lengre rett hår.

Samle først de øverste lagene av håret med en klype på toppen av hodet. Begynn så å trekke de nederste hårpartiene over rundbørsten, mens du føner mot hårretningen. Gi stylingen en god finish ved å la børsten sitte litt i håret. Føn gjerne en runde med kald luft. La håret få kjølne helt ned før du fjerner børsten, så forstyrres ikke formen som er bygget opp og mer voluminøst hår er resultatet. Bruke den samme teknikken på de øverste lagene av håret

Stort hår: Seks tips fra eksperten

  • Ikke føn håret opp ned. Dette kan gi et uregjerlig kråkehår. Du vil få et bedre resultat hvis du legger hodet lett på siden og føner håret med en bred børste.
  • Legg hårskillen på den andre siden av hodet nå og da. Dette vil straks gi håret ditt mer fylde.
  • Du får mer volum hvis du påfører hårspray under hver enkelt hårseksjon, en for en, fremfor å spraye over håret.
  • Varme hårruller gir fyldigere hår på et øyeblikk. Husk at du må bruke store ruller for å gi håret volum. Mindre ruller vi trolig gi deg krøller i stedet.
  • Forsikre deg om at hodet på rundbørsten er stort nok. Busten skal så vidt stikke igjennom det opprullede håret ditt. Denne teknikken gir ikke bare håret ekstra volum, men får også frem en nydelig glans i håret.
  • Vær sparsom med bruken av hårprodukter som gir tekstur som gelé eller voks. Pass også på at du påfører denne type produkter fra undersiden av håret fremfor på toppen av ny hårvekst.