Hårstyling | Tips og triks

Skap rufsete frisyrer

Rufsete frisyrer er populære, og du lager dem raskt og enkelt. Du trenger ikke annet enn dine egne hender og de riktige metodene. Vi viser deg hvordan du tar et skritt videre fra å ikke style håret ditt i det hele tatt, og anbefaler gode stylingprodukter. 

Nå kan du slumre lenger om morgenen: håret går nemlig som en lek å style. Løse frisyrer er på moten, og de er enkle å lage. Det er viktig å skjule stylingen – det skal se naturlig ut. Løse hårstrå skal se ut som de har løsnet fra frisyren, og linjene trenger ikke å være jevne. Løse lokker og asymmetri viser en bekymringsløs holdning. Dine egne hender er de eneste stylingverktøyene du trenger. 

Rufsete frisyrer og den uunngåelige finpussingen

Uansett hva du kaller de bustete frisyrene - rett-ut-av-senga-hår, hverdagslige eller rufsete, vil de vise ditt avslappede forhold til perfeksjon. Rufsete frisyrer skaper en kontrast til elegante antrekk. En rufsete, nesten ‘ustylet’ chignontopp kan gjøre et formelt antrekk mer avslappet. En tradisjonell blazer kan snu hoder hvis den matches med en frisyre som viser dine avslappede eller frekke sider. De nonchalante frisyrene skaper en livlig kontrast til perfekt stylede antrekk. 

Ikke tid eller tålmodighet til styling? Da liker du kanskje de rufsete frisyrene disse tre modellene viser: 

Hvordan lage rufsete frisyrer

Rufsete frisyrer

Det finnes rufsete alternativer til alle frisyrer. Tilfeldigvis perfekt!

Lag så mye volum som mulig med mousse eller volumising powder. Det vil forbedre looken, særlig for løst, langt hår. 

Rufsete hestehaler og oppsatt hår
Samle eller vri håret i en hestehale, flette eller hårtopp (for eksempel en chignon eller banantopp). Det er viktig at du ikke bryr deg om nøyaktighet. La håret være så uferdig som mulig. Til slutt kan du løsne noen hårstrå fra hestehalen, fletten eller hårtoppen. Dette vil gi en bedre rufsete look. Vær forsiktig med hårsprayen når du lager rufsete frisyrer. Håret bør beholde sin naturlige fleksibilitet. 

Rufsete frisyrer med løst hår 
Føn håret mens du bøyer hodet opp ned. Hvis håret er rett, lag noen bølger nederst i håret. Deretter buster du det til så mye du vil. Framhev noen hårstrå ved å dele en mengde hår, og trekke de to delene fra hverandre fra rot til tupp. Du kan også bruke hårvoks for å framheve tuppene fra et par tilfeldige hårstrå, eller tvinne litt hår rundt fingeren. For å pigge opp løst hår med en rufsete frisyre, bøy hodet opp ned, og rist løs.

 

Video: Creating Undone Hairstyles