Hårstyling | Hårtrender for kvinner

Kreppet hår: Til stilen med sikksakk-teksturen!

Totalt in og trendy: kreppet hår. De som synes fullt kreppet hår blir for heftig eller for mye jobb, kan velge å kreppe enkelte lokker. Det gir en ekstravagant effekt! Vi viser deg kreative frisyrer med kreppet hår og forklarer hvordan man bruker kreppetang riktig.

Krepp er tilbake! Stylingtrenden fra åttitallet erobrer igjen  – kreppet hår har i det siste vært ofte sett på catwalken. Enten har modellenes hår vært fullt kreppet i en vill, strittende frisyre eller så har enkelte kreppede lokker blitt brukt som detaljer i et ellers rett hår. Og kreppet hår ser bedre ut enn noen sinne. Vår spådom: Sikksakk-stilen får en renessanse denne sesongen, og den diskrete versjonen har potensiale til å bli ÅRETS look i 2015. Forresten: Trendsettere feirer comebacket under den engelske betegnelsen ”crimping”. 

Hva trenger du å vite om kreppet hår? Varmetenger er jo generelt ikke det mest skånsomme stylingredskapet. Men kreppetenger i dag er mye bedre enn de var på åttitallet. Bruker du en tang med ion-, keramikk eller titaniumbelegning og temperaturstyring, sliter det nesten ikke på håret i det hele tatt. På åttitallet var den skånsomme metoden å sove med håret i mange små fletter (selv om det aldri ga den samme wow-effekten som med kreppetang), men i dag kan du bruke en profesjonell kreppetang uten bekymringer. Hvis du også noterer deg de følgende tipsene er det ingen grunn til å bli bekymret for håret selv om du følger krepptrenden. 

 
  • Bruk alltid kreppetangen på helt tørt hår, helst når det er nyvasket.
  • Husk å bruke en varmebeskyttende spray som forbehandling. Viktig: Ikke begynn å kreppe før sprayen har tørket!
  • Kreppevarme: Hårets karakter bestemmer temperaturen – 120-140 grader er nok for fint, farget eller slitt hår, normalt hår klarer opp til 140-170 grader, mens tykt og krøllete hår trenger mer: 170-190 grader.
  • La alltid håret få noen dagers pause etter at du har kreppet det.
  • Kreppetips: Dra aldri kreppetangen langs hårstråene som en rettetang. Hold det over en del av håret, krepp, slipp og forsett slik skritt for skritt.

Vær på topp - med de nye, diskrete kreppestilene i galleriet vårt.

Galleri: Kreppet hår

Instruksjon: Hvordan style kreppet hår à la Stella McCartney

1. Vask håret, massér inn mousse og føn håret rett over en rund børste. Gi håret varmebeskyttelse.

2. Ta tak i en liten del av håret og bruk krepptangen skritt for skritt fra rot til tupp. Lukk tangen i noen få sekunder for hvert skritt, åpne den igjen og flytt den noen centimeter lenger ned. Veksle mellom kreppede og glatte striper.

3. Style håret – for eksempel i en hestehale – og bruk gloss spray for å fullføre looken.

Tips: Som variasjon kan du børste ut de kreppede delene.

Styling tips: Hva passer til kreppet hår?

Ensfargede topper lar den kreative hårfrisyren stå i fokus, men en kreppet hårmanke passer også sammen med mer prangende tilbehør: Modern XL chain, søt med en enorm sløyfe eller romantisk med rysjer – med kreppet hår kan man også være modige med mote. Godt å vite: Antrekket trenger ikke være åttitalls! 

Tilsvarende artikler