Hårstyling
Hårstyling | Blow-dry frisyrer

Volum i fra bunnen av håret: rett men ikke flatt!

Rett og skimrende, slik er det meningen at håret ditt skal se ut. Samtidig trenges spenst og volum i fra bunnen av håret. Hvordan kan disse to elementene forenes? Er det magisk? Slettes ikke, du kan få det til selv hvis du bruker våre fem grunnprinsipper for å oppnå volum ifra bunnen av håret.

Hvordan få rikelig med volum
© Getty images

Hvordan få rikelig med volum pluss en skimrende og rett struktur

"Vil du at jeg skal føne håret ditt rett?" Pass opp! Mange hårstylister spør først dette spørsmålet, og leverer så som de lovte – eller er det heller en trussel? Noen hårstylister tar den helt ut og retter håret ditt uten å ta hensyn til hodeformen din, eller hårstrukturen din. De tar en etter en partisjon av håret ditt og legger den stramt over en rundbørste. Dette gjør sikkert håret ditt rett som det aldri har vært, men det henger også flatt og stivt ned. Av soleklare årsaker setter de fleste kvinner slett ikke så stor pris på denne stylingen. Denne teknikken vil bare gi deg et kledelig resultat hvis du har veldig tykt robust hår og en klassisk hodeform. Alle andre burde heller styrke håret ifra bunnen av.

SLIK GJØRES DET:

Tips 1: Riktig mengde med styligprodukter

Mousse og hårføner lotions eller tonics brukes til å bygge opp volum ifra bunnen av håret. Viktig: Mousse-mengde på størrelse med en golfball eller alternativt seks til syv spray med hårføner lotion er nok. Mer kan får håret ditt til å klistre seg sammen. Stylingproduktene virker best hvis du børster dem igjennom håret fra hodebunnen ned til ørelengde med en kam eller grovtannet børste.

Tips 2: Kaldluft trikset

Ikke bruk hårføneren kun til å varmluft. Du burde påføre kaldluft også. Dette er grunnleggende for å bygge opp volum som holder. Du burde derfor først trekke seksjoner ut av håret og varmføne over en børste. Rull så håret over børsten igjen og gi det en runde med kaldføning. La børsten sitte i håret et par minutter. For hår som rekker til haken eller lengre burde du bruke en rundbørste med en diameter på minst 6 cm. Hvis du bruker mindre børster vil du lage krøller i stedet for volum. 

Tips 3: Skill håret ditt annerledes

Hår blir fort vant til mange ting.  Dette gjelder den uflyttelige hårskillen også. Håret har en tendens til å falle flatt, spesielt på det stedet hvor du alltid har latt skillen gå. Pass på at du varierer hårsveisen nå og da, og legg skillen en annen vei til avveksling. Hårrøttene dine vil da rette seg opp igjen og skape mer volum ifra bunnen av håret. Det følgende trikset er supert for langt hår: Bruk en myk hårstrikk til å sette nyvasket og fortsatt fuktig hår opp på toppen av hodet. Slipp håret ditt ned etter et par timer og nyt den voluminøse looken ifra bunnen av håret.

Tips 4: Skap illusjoner

Tupering er en god gammel kjenning når det kommer til å skape volum ifra bunnen av håret. Selvfølgelig vil du ikke at håret ditt skal blir bustete som et kråkerede. For å unngå en slik look, ikke begynn med en vill tupering på kronen av hodet. Det virker mye bedre hvis du først samler håret på toppen av hodet, og fester det der. Så kan du mykt tupere håret under med en fintannet kam. Gre så toppen av håret på plass og hold det der med en lett dusj hårspray. Hårsprayen vil elegant dekke over dine lysskye metoder.

Tips 5: Bevar ditt stylingsverk

Hårspray eller hårlakk er den perfekte siste finish på ditt arkitektoniske stylingsverk. Men tenk ikke en gang tanken på å holde hårsprayen over hodet og spraye en ’hjelm’ av hårspray. Dette kan også den uønskede effekten at hårsprayen tynger ned fint hår. Det er mye mer effektivt å løfte opp passé for passé av håret og spraye fra siden mot bunnen av hårseksjonen.