Hårstyling
Hårstyling | Blow-dry frisyrer

Hårfønere leverer varmluft og litt ekstra

Selvfølgelig er det aller beste for håret at det får lufttørke. Men så kommer tidsklemma om morgenen. Hårføneren kommer til unnsetning og dagen er reddet. Moderne hårfønere er ganske kraftige hjelpemidler. Allikevel kan de også være utrolig skånsomme. Vi hjelper deg å finne ut hvordan du bør bruke din hårføner slik at håret ditt kan vise seg fra sin beste side og du kan få frem din personlige stil.

© Getty Images

Velpleid, ikke skadet hår: å kjenne de riktige teknikkene utgjør forskjellen!

Varmluft fra hårfønere har en lei tendens til å tørke håret ut. Derfor er det fornuftig å beskytte håret med et varmebeskyttende hårpleieprodukt før du tar frem hårføneren. Du kan benytte deg av en mousse, en tonic til bruk ved føning eller en spesialtilpasset thermospray. Denne stylingen dekker hvert enkelt hårstrå med en tynn film som beskytter hårstrået fra varmluftskader eller kraftig børsting.

En hårføner med to eller tre varmeinnstillinger, to eller tre luftstrøm-innstillinger og en  kaldluft funksjon er det beste valget. Hårføneren din bør ha masser av kraft, 1600 til 2000 watt vil tørke håret ditt på null komma niks. Dette gir verdifull stylingtid. Sett føneren på full blås og medium varme og tørk håret til det er nesten tørt. Nå er du klar til å fortsette med styling.


En hårføner med en kaldluft funksjon bør finnes i enhver styling kit.

Bruk en rundbørste for å gi mellomlangt og langt hår lekende liv og lekker glans.  Bruk klips for å samle de øverste lagene av håret på toppen av hodet. Nå kan du ta frem rundbørsten og med moderat kraft ta de nederste partiene av håret over børsten. Ønsker du å bygge opp mer volum føner du først en passasje fra rotseksjonen av håret kort med varmluft over børsten, arbeider deg utover, og avslutter med kald luft. La så håret få litt tid til å avkjøle seg. Du kan korte ned på tiden hvis du har flere rundbørster du kan benytte. Dette virker best hvis børstene er lette slik at de ikke tynger ned håret. Lette børster vil også sitte bedre i hånden og gjøre jobben lettere og mer presis.
 
Flate brede børster er best for kort hår eller en bobsveis med kort til skulder lengde. Vipp hodet litt på siden og med litt press børst sidehåret håret mot busten på børsten. Bruk samtidig hårføneren på hver passasje. Gjør så det samme på baksiden.


Helt kort hår blir kult etter litt håndstyling. Ta enkelte passasjer og trekk dem forsiktig fra hodebunnen mens du bruker hårføneren. Dette gir det trendy litt frekke alve-looket og gir håret struktur.


Vær varsom med hårføneren på bølget og krøllet hår Vil du unngå at håret ditt ser ut som et brusete virvar etter hårføningen, bør du bruke et diffuser munnstykke for å få kontroll på krøllene. Ellers kan resultatet bli at du ser mer ut som om du har fått et elektrosjokk enn styling. Har du bølget hår er en rundbørste fin til å rette håret ut med. Bruk moderat kraft, begynn nedenfra og dra passasjer av håret over rundbørsten. Hvis du trekker håret over børsten, først mot innsiden og så mot utsiden, samtidig som du føner, vil håret legge seg ekstra flott.

Slik føner du håret riktig

Hårfønere med klasse

Moderne hårfønere er mye mer sofistikerte enn de pleide å være. De har mange høyteknologiske funksjoner du kan dra nytte av. Følgende funksjoner finner du i mange nye modeller, og de gjør langt mer en å blåse håret ditt tørt:

Sunnere styling med ion-ytelse: Hårføneren din sender ut negativt ladede ioner med luftstrømmen. Disse negative ionene fester seg og dekker de positivt ladede hårstråene. Dette forhindrer statisk ’flyvende’ hår. I tillegg tiltrekker denne prosessen fuktighetspartikler fra luften og unngår at håret ditt blir uttørket ved føning.
 
Keramiske elementer utskiller infrarød varmestråling, som har en skånsom varme som gjør at håret effektivt tørker innenfra og ut.  


Munnstykker til finish: Keramiske munnstykker kjemmer håret ditt mens du føner det. Håret blir ekstra silkemykt og skinnende blankt.
 
Colour Guard tilbehør: Et spesialdesignet munnstykke for farget hår blander kjøligere luft med varmluftstrømmen og gjør at håret kjøles raskere ned. Munnstykket er ment å hindre varmeskade samt å hjelpe håret å holde på farge lengre.
 
Logic Blower: Kalibrert vifteteknologi sørger for at varmen distribueres jevnt og unngår at deler av håret blir overopphetet.
 
Super Blowers: Hårfønere med denne funksjonen har opptil 50% mer effektiv luftsirkulasjon. Når den i tillegg har kraftfulle 2,500 watt sier det seg selv at håret tørker dobbelt så raskt.