Hårpleie | Tynt hår

Hair-extensions - ekstra volum til ditt hår

Mange flotte frisyrer kan føles uoppnåelige fordi håret mangler liv og volum. Fortvil ikke, hjelpen er underveis! Du kan gi håret ekstra volum. Hvis du bruker de riktige metodene kan du få et naturlig vakkert resultat.

Alle som har tynt hår eller mister hår vet hvor vanskelig det kan være å få til flotte frisyrer. Håret henger slapt og livløst og når knapt noe som kan kalles for volum, selv ved hjelp av en hårføner. Hver gang børsten fanger noen ekstra hårstrå virker situasjonen mer desperat. I dag er ikke dette en virkelighet vi trenger å akseptere fordi hair-extensions kan gi håret ditt ekstra fylde. Med extensions i samme farge og med samme struktur som ditt eget hår kan du få et resultat som er en naturlig, vakker og fyldig hårmanke.

Clip-in / Click-on extensions gir volum på et øyeblikk

Click-on extension er den perfekte løsningen for alle som har tynt hår, eller som mister hår og som ønsker å tilføre volum, men som ønsker frihet i stylingen. Click-in extensions festes direkte på håret med spenner eller klips og skaper fantastisk volum og fyldige frisyrer, som kan endres på minutter. Click-in extensions kan fjernes like enkelt som de settes på. Til sammenligning med semi-permanente extensions, har disse midlertidige extensions flere fordeler. Du kan raskt endre styling og frisyre, de sliter mindre på håret og er definitivt billigere en full extensionjobb hos frisør. 

Semi-Permanente hair-extensions

Etter at du har oppdaget tynnere hår på deler av hodet, eller fordi du ønsker et fyldigere hår, kan du være på utkikk etter en mer permanent løsning.  En hårstylist som er spesielt opplært i extensions kan feste semi-permanente , eller punkt-extensions til håret ditt. Disse teknikkene for å få lengre eller fyldigere hår innebærer at en fester kunstig hår på ditt eget hår. Forskjellen er at for å få fyldigere hår, er lengdene som festes like lange som ditt eget hår. En pleier også å feste en mindre mengde ved hvert enkelt feste for å få en mer naturlig fyldig look. Skallede partier blir dekket med netting og lokker fra håret veves inn og extensions festes på disse.

Det betyr ikke så mye hvilken type hair-extensions du foretrekker, du kommer til å like resultatet. Borte vekk er skallede felter og områder med tynt hår. Du kan glede deg over en fyldigere hårmanke, og nye muligheter for flotte frisyrer.

Hvordan er extensions festet i ditt naturlige hår? Her er en kort oversikt over de mest brukte metodene:

Click-on / Clip-in: Klemmer eller spenner med hår på festes under ditt eget hår og kan festes og fjernes like enkelt. Click-in extensions er en rimelig og enkel metode for å få tykkere hår med mer volum.

Ultralyd: Lokker av hår er festet på bittesmå keratinplater. De varmes kort opp før de festes på ditt naturlige hår med en flat stabil forbindelse. Når en bruker ultralyd trenger en ikke å bruke varme eller kjemikalier . Det er derfor en veldig skånsom metode. Ulempen er at det er en tidkrevende og dyr metode.

Laserstråle / luftkompress: Tid er penger! Denne metoden å feste extensions på er raskere og derfor billigere. 8-10 lokker festes til det naturlige håret samtidig ved hjelp av laser eller komprimert luft.

Selector: Extension festes på ditt eget hår for hånd. Mediet som blir benyttet for at håret skal festes er termoelastisk polymer. I festeprosessen varmes polymeren ved hjelp av en varm kreppetang.

Bellargo / Shrinkies: Her festes hair-extensions til ditt eget hår ved hjelp av en ørliten tube. Svak oppvarming får tuben til å krympe og feste seg til det naturlige håret. Festene kan være litt klumpete. Siden en kun bruker svak varme i prosessen, er dette en metode som er skånsomt for håret. Ulempen er at prosessen må repeteres etter 4-8 uker.

Andre metoder for å feste hair extensions kan gi resultater som varer opp til et halvt år, det mest vanlige er derimot at en frisker opp håret etter 3 mnd. Prisen på extensions varierer mye både etter hvor mye hår som skal festes, hvilken metode som benyttes og kvaliteten av håret. Enkle clip-in kan en få kjøpt fra ned til 300 kr, mens en full extension-jobb hos en frisør kan koste flere tusen.