Hårpleie | Tynt hår

Førstehjelp til tynt hår

Lengter du etter tykt og fyldig hår? Opp med humøret! Håret ditt kan se fyldig ut selv om det er tynt. Klipp, omsorg eller styling - med våre triks og tips kommer du snart til å være mester i få håret til å se fyldigere ut. For eksempel viser vi hvordan man kan styrke tynt hår eller style håret så det får mere volum.

 

Tynt hår kan være litt trist å se på, men antallet av hår i tynt hår pleier faktisk å være høyere enn i tykt hår. Diameter på hårene i tynt hår pleier å være mindre, som er derfor håret fremstår tynt og uten volum. Tykke hår har normalt en diameter på 0,05 til 0,07 millimeter, mens tynne hår pleier bare å ha en diameter på 0,04 millimeter. Disse få millimeterne gjør en stor forskjell. Dessuten så er tykkelsen på håret bestemt ved fødselen og avgjøres derved av gener. Gener kan vi ikke gjøre så mye med, men med noen triks kan vi få det beste ut av det vi har.

Kjenner du alle fordelene ved tynt hår?

Tynt hår...

... Tørker fortere

... Er mere smidig

... Er lettere å ta vare på enn du kanskje tror

... Er lett og derfor ikke tungt å bære på

... Er ideelt for korte frisyrer (man får ikke følelsen av å ha på en hjelm)

... Krever ikke så mye tid når du styler det (for eksempel når man skal flette håret)

Høres ikke så verst ut, ikke sant? Skulle du ha lyst på litt mere volum er ikke det så vanskelig heller. Her er våre tips hvis du har lyst på litt mere fylde i håret:

 

Førstehjelp for tynt hår: Klipp det tykkere

En ledende trend akkurat nå er at håret skal klippes rett over ved tuppene. Denne måten å klippe håret gjør at tuppene ser tykkere ut. Når det gjelder lengden på håret så er mellomlangt hår best hvis du har tynt hår. Ikke bare er mellomlangt hår veldig trendy for tiden, men lengden gjør også at håret ikke ser tjafsete ut.

Hos frisøren kan du klippe såkalte støttende lag i håret for ekstra volum. Denne klippeteknikken går ut på at enkelte deler av håret som ligger under det øverste håret blir forkortet med en spesiell klippeteknikk. Disse korte hårene støtter resten av håret og gjør at håret i sin helhet kommer til å se mere fyldig ut.

Nå når du allikevel er hos frisøren, hvorfor ikke prøve en ny hårfarge? Spesielle metoder kan brukes for å fremheve fylde. Med balayage metoden for eksempel, blir lyse og mørke nyanser “malt” på håret i stedet for å bruke folie. Disse kontrastene gir håret ekstra dybde, slik at håret ser fyldigere ut.

Hvis du ønsker å gi håret en helt ny farge, er permanent nok det smarteste valget. Siden pigmentene setter seg utenpå hårfibrene, gjør det at håret får mere volum.

Førstehjelp for tynt hår: Omsorg

Jo mere jo bedre? Feil. Tynnere hår trenger ikke mere, men bare den riktige pleien. For å holde håret lett og luftig i stedet for slapt og tjafsete burde du velge pleieprodukter som oppløses lett i vann og som er lett å vaske ut. Noen produktserier er også perfekt tilpasset tynt hår ved å gi masse styrke og volum. Disse produktene inneholder typisk stoffet polymen som legger seg som ett tynt lag rundt hvert enkelt hårstrå, og er derfor i stand til å få håret til å virke tykkere. Sjampo med kollagen er også et godt valg siden det løfter hårfestet og dermed gir ekstra fylde.

Førstehjelp til tynt hår: Styling

Hvis du vil style håret tykkere så er hårmousse din aller beste venn, da du kan oppnå fremragende resultater uten å tynge håret. Hårmousse gjør håret fyldigere med ekstra struktur og mer volum, samtidig som at frisyren holder lenger. Påfør hårmousse i håndkletørt hår og føn det med en rundbørste. For et enda hurtigere resultat kan du gre håret ved hårfestet i motsatt retning for ekstra volum. Dette gjør at håret ser fyldigere ut, spesielt hvis håret skal settes opp i for eksempel en hestehale. Du kan også påføre hårpudder i hårfestet, dette gir volum med en gang!

Hårføner er en fin måte å gi håret litt fylde i hverdagen: I stedet for å tørke håret opp ned, bøyer du hodet til siden sånn at den varme luften kommer direkte inn til hårfestet. Dette gir fylde til håret som varer lenge.

Husk å varier hvor du plasserer hårskillen sånn at hårrøttene kan rette seg opp og får litt variasjon. Nå kan ingenting stå i veien for et fyldig hår!