Hårpleie | Tørt hår

Leave-in pleie – lynmirakler for hår

Står du ofte opp sent  og må forlate huset i hui og hast? Da har du i hvert fall ikke mye tid til å ordne håret. Det er nå du benytter deg av en leave-in behandling i farta. Fordelen er at behandlingen kan virke pleiende, reparerende og forskjønnende igjennom hele dagen. Mykt og skinnende hår er et velkomment resultat. Vi vil gjerne hjelpe deg å gjøre leave-in behandling til en del av ditt hårpleierituale.

Leave-in behandlinger eller kurer kan erstatte eller supplere balsam etter sjamponering. De allsidige behandlingene kan påføres i tørt hår mellom hårvasker. Hvis de blir benyttet på denne måten etter hårvask, er leave-in behandlinger en del av arsenalet av hårtemmere til uregjerlig eller veldig tørt hår.

Direkte etter en sjamponering skal leave-in behandlingen arbeides inn i håndkletørret hår eller sprayes i. Selv om leave-in behandlinger er svært lette, skal du ikke bruke for mye av dem. Avhengig av hårlengen er det nok med en til to trykk på pumpen, eller ti til femten pump av sprayflasken. Etter at du har påført leave-in behandlingen kan du style håret som vanlig.

En lett variant av leave-in behandlingen

Hvis håret og hodebunnen din er i feteste laget, og selv den letteste balsam er for rik, kan en lettere variant av leave-in behandlingen være en god løsning. Etter hårvask kan leave-in behandlingen påføres håret, men kun de delene av håret som har behov for pleie, de nederste partiene av håret. Leave-in behandliger kan også være gode til fint hår. Det finnes for eksempel hårkurer som inneholder kollagen og gir tynt, fint hår mer spenst. Disse leave-in kurene kan også påføres ved hårrøttene, som har behov for mer volum og spenstighet.

Leave-in behandlinger: noen ganger er det behov for mer

Leave-in hårbehandlinger er også ideelle til hår som har behov for ekstra næring. Hvis håret ditt er overbehandlet eller tørt kan en leave-in behandling med sheasmør, kokosnøtt ekstrakt eller arganolje være et godt valg. Enkelte leave-in behandlinger inneholder hårets hovedbyggestener keratin, proteiner som forbedrer hårstrukturen, og glyserol som tilfører håret fuktighet. Disse kurene er gode for hår som er overbehandlet og skadet. For å gi håret tilstrekkelig næring bør du overveie å bruke en leave-in behandling jevning i tillegg til en pleiende sjampo og balsam. Glem ikke å legge en ukentlig hårmaske eller hårkur til din hårpleierutine.

Leave-in kur: ekstra glans til farget hår

Farget hår ser ofte mer glansfullt ut etter en leave-in behandling som inneholder enzymrik aprikoskjerneolje, panthenol for beskyttelse og keratin som gjenoppbygger håret. Disse spesielle ingrediensene gir alle hårfarger fornyet glød. Leave-in kurer til blondt hår inneholder pigmenter som gir en gylden glød. Farget hår som er veldig skadet trenger en pleiende balsam og en leave-in behandling etter hårvask. Dette gjelder spesielt hår som har blitt hyppig bleket. Men ditt fargede hår kan også være ganske sunt, og får tilstrekkelig pleie med en leave-in kur etter sjamponering.

oppdag: Balsam Tørthår