Hårpleie | Tørt hår

Dette kan protein gjøre for ditt hår

Håret består hovedsaklig av lange proteintråder som kan bli skadet av overdreven hårvask og varmestyling. Overbehandlet hår kan være et ganske trist og kjedelig syn. Hårprodukter som inneholder protein kan forbedre hårstrukturen og får håret til å skinne sunt igjen. Les videre og finn ut hvordan de nye mirakelkurene for ødelagt hår virker.

Leser du ingredienser? Sjekker du innholdet i favorittkjeksen? Da kjenner du sikkert også til mange av ingrediensene i hårpleieproduktene du kjøper. Du har kanskje undret deg over nytten av ingredienser som silkeprotein eller keratin (hårets hoved byggesten). Hva er det proteiner gjør som virker så bra for håret?

Slapt og trist hår lider av proteinmangel. Løsningen på dette problemet er ganske enkel. Bruk pleiende produkter som inneholder protein for å rette på mangelen. Det resulterer i at håret ditt straks vil bli mer smidig og glansfullt. Hva er det som gjør at håret ditt hungrer sånn etter pleie og proteiner?

De største synderne er varmt vann, føning på høy varme over lang tid og børsting. Permanent har den samme effekten, fordi den griper inn i hårets proteinstruktur. Uansett årsaken til proteinforstyrrelsen gir den også håret det velkjente og lite velkomne look av overbehandlet hår. Du kjenner det igjen på de splittede tuppene og fraværet av den silkeglansen som er så tiltrekkende ved sunt hår. Hårets skjellag (kutikula) er skadet og det synes.

Hårpleieløsning med proteiner

Pleieprodukter som inneholder protein (for eksempel produkter med soya, silke, havre eller hvete proteiner) kan reparere skadet hår. Proteinene trenger inn i hårskaftet hvor det reparerer defekter i hårstrukturen. En tynn beskyttende film av protein får frem igjen hårets silkemyke natur ved å fylle inn ujevnheter i hårets skadede skjellag. Proteinene i hårpleieproduktene legger seg rundt de ødelagte hårrøttene og får dem til å se sunnere og sterkere ut på et øyeblikk. Tørt og sprøtt hår får igjen sin silkemyke natur, og slapt hår beveger seg igjen med livlig spenst når du går. Du kjenner følelsen av letthet og glede i kroppen når utseendet er sunt og energisk.

Proteiner skreddersydd til ditt hår

Nye teknologier gjør det mulig å bestemme hvilke proteinstrukturer det er som er skadet i tørt sprøtt hår. Neste steg er selvfølgelig å hjelpe naturen til å gjenoppbygge de skadede strukturene, ved å tilføre akkurat de proteinene som kan fylle sprekkene og reparere de ødelagte strukturene. Du er sikkert ikke overrasket over at disse nye mestrene innenfor hårgjenoppbygging ligner veldig på de proteinene som er hårets naturlige byggestener. De er derfor bedre til å gjenoppbygge håret en sine mer foreldede sidestykker. Det er derfor fornuftig å bruke deres overlegne evner til å gjenoppbygge håret til sitt vakre, naturlige og silkemyke selv.

Mer hjelp til å bevare håret silkemykt

Det er en nødvendighet å bruke varmebeskyttende produkter hvis du bruker styling hjelpemidler som hårføner eller rettetang. Varme har en tendens til å ødelegge hårstrukturen i ubeskyttet hår, som er bygget opp av hovedsakelig lange snodde proteintråder.

I tillegg til å bruke hårpleieprodukter som inneholder proteiner kan du også regne med at Koenzym Q10 (CoQ10) vil bidra til en bedre hårstruktur ved å stimulere syntesen av hårets egne byggestener keratin.