Hårpleie | Stresset hår

Slik får tørt og sprøtt hår tilbake sin mykhet

Noen dager virker det som håret lever sitt eget liv, og er helt uregjerlig. Håret ser ut som en kost og står til alle kanter. En gang var håret ditt noe som kunne kalles mykt og glansfullt…

Slapp av, her får du vite hvordan bustehuet kan bli silkemykt

Tørt og sprøtt hår er også stresset hår. Årsakene kan være mange og inkluderer for høy varme på hårføneren, hyppig bruk av rettetang og bleking av håret.

Andre faktorer som sykdom, visse medisiner eller tøffe dietter kan også føre til tørt hår. Uansett årsak, hårstråenes skjellag er sprøe og strukturen er ikke så glatt som den kan være. Vår korte guide til reparerende hår-nødhjelp hjelper deg å håndtere tørt og sprøtt hår.

Perfekt pleie til tørt og sprøtt hår

Håret ditt har kanskje måttet tåle mye i det siste, som farging, bleking eller permanent. Er konsekvensene litt for tydelige? Nå er det på tide å ta frem silkehanskene og gi håret en delikat pleie. Programmet begynner med en skånsom sjamponering. Det betyr at nå skal sjampoen ikke gnis heftig inn. Det beste for håret nå er en myk massasje av hår og hodebunn. Dette forhindrer at håret blir mer floket, og fuktig hår kan gres lett igjennom. Det er obligatorisk å bruke balsam hver gang du vasker håret nå. Mykt og skånsomt er stikkord for hvordan håret skal behandles. Det inkluderer tørking av håret også. Pakk håret i en turban med håndkleet, før du forsiktig løser opp floker med en grovtannet kam. En hårkur som du lar sitte i gjør håret mer føyelig, kuren inneholder ekstrakt fra trane- og acaibær . Begge bærene er proppfulle av viktige vitaminer og antioksidanter som er med på å beskytte håret mot utørking, skade og varme fra hårføneren. De gjenoppbygger også noe av den skadede hårstrukturen.

Forsiktig styling av tørt og sprøtt hår

Anti-frizz produkter eller retteprodukter er enda kraftigere hårtemmere, spesielt hvis du har tykt hår, og de individuelle hårstråene er tykke. Disse produktene dekker hårstråene med en veldig tynn film av silikon som dekker over ujevnheter og gjenoppbygger hårets glatte overflate. Slik ser hårstråene myke og skinnende ut, den glatte overflaten gjør at håret igjen kan reflektere lyset. Vakkert og skinnende hår er tilbake! La helst håret lufttørke, om du ikke har tid til denne luksusen bør du ikke bruke føneren på mer en medium varme og på en lav luftstyrke. Hårfønere med et stort munnstykke som sprer luften og ioniserings teknologi er spesielt skånsomme mot håret. Uregjerlig hår blir mykere og mer glansfullt når det fønes idet det nesten er helt tørt over en stor rundbørste. Det er viktig at du holder hårføneren minst 15-20 cm fra hodebunnen og at du alltid børster håret med retningen fra roten til tuppen.

Dette glatter ut hårstråene og gir ekstra glans. Velg stylingprodukter fra en serie som gjør håret glansfullt. Produkter med voks eller gelévoks er spesielt gode for tørt og sprøtt hår.