Hårpleie | Stresset hår

Kuren for stresset vinterhår

Iskalde vinder, tørre oppvarmede rom og tykke luer er stressende for både hodebunnen og håret. Nå er tiden inne for litt ekstra hårpleie. Det skal bare noen få smarte triks til for å lykkes med å få ditt stressede hår velberget gjennom denne kalde tiden. 

Stresset vinterhår

Stresset vinterhår: Håret trenger ekstra oppmerksomhet for å komme seg gjennom vinteren med stil.

Noe av det verste med vinteren for både hår og hud er den tørre luften. Det gjelder ikke bare oppvarmede rom, men også luften ute. Følgende fysiske lov gjelder: Jo kaldere luft, jo lavere luftfuktighet. Dette går sammen med en økt tendens til å trekke fuktighet fra omgivelsene. Bekreftelsen på dette får du ved å ta en titt på ditt eget livløse tørre hår, og dessuten føle på din sensitive hodebunn. Men det slutter ikke der, to problemer til følger vinteren. For hver grad temperaturen synker, reduserer talgkjertlene talgproduksjonen med 10 % til de helt stopper all produksjon ved minus 8 grader. Tykke ulluer kan dessuten skape et ukomfortabelt klima for hår og hodebunn, noe som resulterer i kløe. Skjem bort hår og hodebunn med skånsom behandling og rike produkter 

Syv tips for elektrisk hår

  • Når håret er veldig tørt blir det elektrisk ladet og dette fører til hår som står til alle kanter. Det er opp til deg å pleie det riktig for å gi det fuktighetsbalansen tilbake.
  • Hvis du bruker rettetang bør du alltid beskytte håret først ved å påføre spesielle stylingprodukter. Bruk aldri rettetang på vått hår! Varmen får vannet i håret til kokepunktet noe som bokstavelig talt vil gjøre hårreisende skade på håret ditt.
  • Bli en tanke mørkere. Om vinteren bør blondinene gå for en litt mørkere tone. Det ser mer naturlig ut og er mer skånsomt for håret. Å farge håret lysere er en påkjenning for hårstrukturen og gjør håret tørrere.
  • Gullbelagte kammer er designet for å nøytralisere de ladede hårstråene. Vanligvis vil en børste med naturbust gjøre samme nytten. En børste av den typen vil dessuten kunne justere skjellaget.
  • Er hele håret elektrisk ladet, eller er det bare noen få uregjerlige hårstrå som skaper kaos ved å krølle seg ukontrollerbart i den tørre luften? Uregjerlig hårstrå er ofte vanskelig å temme. Likevel, anti-frizz-produkter får dem til å føye seg.
  • Har du fortsatt elektrisk hår? Da børe du bruke en leave-in kur fra nå av. Leave-in preparater ikke bare pleier håret, men de legger seg også som en tynn hinne utenpå håret og beskytter det mot vinterluften.
  • Den klassiske løsningen: Hårspray har også antistatisk effekt. Spray i håret fra 20 til 30 cm avstand og fordel det varsomt i håret med hendene. Det burde få has på den statiske elektrisiteten.