Hårpleie | Stresset hår

Forebygg flisete tupper

Gjør slutt på flisete tupper! Vi forklarer hvordan flisete tupper oppstår, hva du bør gjøre når de dukker opp, og hvordan du forebygger. 

Hår kan dele seg i to i endene når det utsettes for friksjon, og særlig langt hår er utsatt. Flisete tupper er ikke bare et estetisk problem, det er også symptom på overbehandlet og ødelagt hår. 

Flisete tupper kan ha mange årsaker: bruk av produkter som ikke er ment for din hårtype, slitasje fra friksjon (kontakt med tekstiler), hard børsting med kam og børste, eller overdreven  varmebehandling (bruk av hårføner eller krølltang med høy varme). Under slike forhold er flisete tupper nærmest uungåelige, særlig hvis hårtuppene sjelden klippes. 

Behandling for flisete tupper

Når flisete tupper først har oppstått, kan de være vanskelige å bli kvitt. Heldigvis er det enkelt å forebygge filsete tupper. Jevnlig behandling med balsam og hårkurer til din hårtype gjør susen.

Like viktige er utstyret du bruker til styling. Bruk alltid kammer og børster av topp kvalitet uten synlige sømmer, for eksempel gode kammer av ben og børster med naturlig hår. 

Varmebehandlende utstyr (hårføner og stylingverktøy) bør ha justerbare varmesettinger, og bør kun brukes på laveste varme. 

Hår og hårtupper er spesielt sensitive når det er vått. Vær derfor forsiktig når du lar håret lufttørke eller tørker det med håndkle (klapp det tørt heller enn å frottere). 

Det er relativt enkelt å hindre hårtuppene fra å flise seg opp. Men når de flisete tuppene først er dukket opp, er de vanskelige å reparere. Spesielle produkter for hårtupper kan klistre tuppene sammen igjen så en klipp kan utsettes en stund. Hvis flisete tupper er et stort problem, kan en hårklipp være uungåelig. Jevnlige hårklipper hjelper til med å forebygge flisete tupper.  

Forebygging av flisete tupper med hårbehandling, serum og oljer

Som med andre hårproblemer kan flisete tupper unngås eller lindres med bruk av sjampo, glansvask, oljer og behandlinger som er designet for å gjøre dette. Hårpleieprodukter som tilfører fuktighet og næring hjelper deg med å beskytte håret og forebygge skader. Dyptgående ingredienser forsegler hårtuppene og hindrer dermed flere hår i å flise seg opp.